Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nerostou mu zuby? To potom děti preferovaly právě přesnídávky a jogurty, co nemusely kousat. A jo, taky jsem si kolikrát říkala, že to není normální, že za den skoro nic nejí. Bylo to jen takové období a potom zase bylo líp. Myslím, že to právě mělo spojitost i s těma zubama nebo s růstem, když jí jak Otesánci a potom jsou jim trička a nohavice krátké. Já osobně bych dávala cokoliv, hlavně že něco sní.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,Maminky chtěla bych se s Vámi poradit nebo jestly máte podobnou zkušenost s nejezenim okolo 2 roku. Vždy jsme s jídlem nějak tak bojovali - boji se ochutnat nové věci, některé teda zkusí zachutnaji ale vždy jsme se točili kolem jedinych a těch stejných. Málokdy chleba se šunkou, zelenina vařená, ovoce vůbec. Když už papal tak lososa, máčky všeho druhu. Ale prostě vždy jsem byla ráda kdyz snědl, Teď dva týdny prostě za den sní max ráno bily jogurt s piškoty a to je tak velice vše až na večer kdy si donese toustovač a si trochu toustu který udělám. Oběd, svačina to vůbec ale orpavdu vubec. Jedl by jen max přesnídávky, termixy, pribinaky. Ale to mu nějak nechci davat. Susenky mezi jídly nedávám, nevyhledává to, není zvyklý moc.
Děkuji moc
Mám otázku - dávali by jste jogurty, pribinaky, Monte má rád a takové tomu podobné? Nebo prostě nabízeli jídlo a když není tak nic jiného
Máte někdo prosím podobnou zkušenost? S tím jídlem to prostě vždy tak…nevím jak motivovat vice. Na zuby mi to opravdu nepřijde, chybí mu ty zadní poslední ale natírání a nic mi nepřijde.
Jogurt určitě, pribiňák občas. K obědu klasické teplé jídlo. Nebo aspoň polévku
@Russet právě on mi to jídlo optavdu jíst nechce, prostě se můžu snažit jakkoliv a polévku také ne. Takže přečkat ale nedávat ni jiného asi že.
@Petule030 zubky si nemyslím že rostou, dasna oteklé nemá když natíram. A právě si říkám že toust když už trochu rozžvýká ale jinak ostatní ne. Nechápu.
Moc děkuju za napsání
@Russet a ještě když to nesmí ten oběd. Nabídnout přesnídávku ke svačině? Vynechat ten oběd nebo právě nevím jak…oběd tedy nesni, potom by snědl presnidavku…potom večeři kterou večeřel z obědu co bylo taky nesni. Nebo nabídnout ten jogurt…možná otázky orpavdu blbe ale chtěla bych poradit.
Děkuji
@Anonymní píše:
@Russet a ještě když to nesmí ten oběd. Nabídnout přesnídávku ke svačině? Vynechat ten oběd nebo právě nevím jak…oběd tedy nesni, potom by snědl presnidavku…potom večeři kterou večeřel z obědu co bylo taky nesni. Nebo nabídnout ten jogurt…možná otázky orpavdu blbe ale chtěla bych poradit.
Děkuji
Syn moc nejdl, teď na sedmi už něco sní. Ale vybírá si. Snažím se vařit to, co sní a musí aspoň ochutnat. Sedět nad talířem, dokud to nesní, to nedělám.
Nic bych nenabizela. proste režim snídaně-svačina-obed-svačina-večeře. tečka. na svacinu klidně monte, pribiňák. na drhou ovoce. oběd normalní. ale nevyšilovat, nehrotit…nenabízet, sní?!? nesní, další bude druhé jídlo
@Anonymní píše:
Děkuji
No a co zkusit nějaké jídlo typu řízky, pizza domácí, tam dáš zeleninu… Do ovoce jogurt možná, co kapsičky nebo kaši třeba Kendamil s příchutí…
@Bubla Bůčková ovoce mě vůbec nesni nevím jako proč ale nadrapuje ho to. Nechápu. Takže dám půlku kapsičky a zbytek třeba banán rozmačkaný. Nebo jablko nastrouháme atd.
Domácí pizzu atd jsme nezkoušela, vyzkouším, děkuju za tip. Řízek jsme zkoušela a ten mě teď právě taky nechce. Nic teplého jako je oběd.
Dříve domácí strudl aspoň trochu teď ne, vůbec.
@Russet právě že prostě nechci nutit. Snažím se ale prostě do určité míry.
Ale snažím. Děkuji za zkušenost.
@Alyss1 jo to mě dělá prostě teď. Na snídani sní ten jogurt má bílou Holandii s pískotem. Pak velice nic. Oběd nesni. Pak má to ovoce nejake v nějaké podobě trochu a pak toust nebo obložený chleba - nakrajeny- 3 kousky.
Taková nula nula nic. V noci má jednou mleko - někdy v 1 někdy v 5 ráno. Ráno nemá, má ten jogurt
Tak to příště nechám tam a je. rikala jsme si že aby si nezvykl a prostě nejím oběd dobře tak však bude svačina ta ní chutná…ale prostě to nechám tak.
Děkuji
Nebo to nějak hezky naservírovat. Pár kousků, ne haldu. Syn jak má víc na talíři, neochutná a kroutí se. Nebo si vymýšlí, proč mu to přestalo chutnat. Teď momentálně zelenina.
Dobrý večer,
Maminky chtěla bych se s Vámi poradit nebo jestly máte podobnou zkušenost s nejezenim okolo 2 roku. Vždy jsme s jídlem nějak tak bojovali - boji se ochutnat nové věci, některé teda zkusí zachutnaji ale vždy jsme se točili kolem jedinych a těch stejných. Málokdy chleba se šunkou, zelenina vařená, ovoce vůbec. Když už papal tak lososa, máčky všeho druhu. Ale prostě vždy jsem byla ráda kdyz snědl, Teď dva týdny prostě za den sní max ráno bily jogurt s piškoty a to je tak velice vše až na večer kdy si donese toustovač a si trochu toustu který udělám. Oběd, svačina to vůbec ale orpavdu vubec. Jedl by jen max přesnídávky, termixy, pribinaky. Ale to mu nějak nechci davat. Susenky mezi jídly nedávám, nevyhledává to, není zvyklý moc.
Mám otázku - dávali by jste jogurty, pribinaky, Monte má rád a takové tomu podobné? Nebo prostě nabízeli jídlo a když není tak nic jiného
Máte někdo prosím podobnou zkušenost? S tím jídlem to prostě vždy tak…nevím jak motivovat vice. Na zuby mi to opravdu nepřijde, chybí mu ty zadní poslední ale natírání a nic mi nepřijde.
Děkuji moc