Jídlo u ročního syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1542
24.8.26 14:55

Využij, když jíte vy dospělí. Dite často chce ochutnat. Takhle jsem dávala kousky chleba. V roce už to bylo normální k snídani. Jinak určitě kousali celé banány, kuluricne krupky, rohlik, dětské sušenky - vždy tedy pod dozorem (když si ukousli moc, vyndala jsem jim to z pusinky),
Jinak zkus u dalšího dítěte nemixovat - ja vždy mackala vidličkou :)
A nud v klidu - do dospělosti proste mixovat nebudeš.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
24.8.26 15:29

Uklidním tě. Dcera v roce také nechtěla kousky.
Pak je teda v jídle po roce začala už nějak brát, ale dát ji třeba těstovinu, nebo pečivo do ruky bylo sci-fi. Asi v 16m konečně začala zvládat měkkou stravu do ruky a teď v 19m už sní téměř vše. Nezvládá teda slupky třeba na rajčeti, tím se dáví, nebo rohlíkem, ale víceméně už je to ok.
Starší dcera už v roce neměla problém s loupáčkem, banánem, sušenkami. Mladší s tím bojovala.

Co se týká jídelníčku. Já bych místo toho mléka teda začala dávat vodu. Mléko bych nechala jen ráno a večer + noc. Mléko po plnohodnotném jídle se už nedává. To se dává třeba do 6m, když to dítě ještě nepojme velké množství mixované stravy.
A otázka : ty dáváš jen skleničky?
Jogurt, kaši, polévky ještě nevedete?
V roce už dcer jedly téměř vše, upravené pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 16:08

Mám taky roční dítě: kousky zvládá už dlouho, ale je to tím, že od začátku chtěla jíst jen sama, takže jsme jeli BLW. Co se týká velikosti porcí, tak ti za mě jí moc hezky, moje malá sní 60 gramu max, takze porad hodne kojim. Zkus nabízet treba kus rajcete, broskve, at si ukusuje. Nebo maliny, rybizy cele…

• Citovat
  • Upravit
24.8.26 16:54

@Sany80s . Proč by nemohl po jídle mléko, když mu chutná? Moje první dcera málo jedla, ale mléko chtěla po každém jídle. Tak dostala mléko. Bez mléka neusnula. Lahvičku s mlékem měla ještě, když než nastoupila do první třídy a nijak ji to nepoznamenalo. Je z ní úplně normální žena. Dnes už je jí 45. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.26 16:59

@Sany80s . Proč by nemohl po jídle mléko, když mu chutná? Moje první dcera málo jedla, ale mléko chtěla po každém jídle. Tak dostala mléko. Bez mléka neusnula. Lahvičku s mlékem měla ještě, když než nastoupila do první třídy a nijak ji to nepoznamenalo. Je z ní úplně normální žena. Dnes už je jí 45. 😂 @Maja94 . Dávejte mu, co má rád a na nic se neohlížejte. Třeba moje druhá vnučka jedla v roce řízek. Úplně v pohodě. A naopak v příbuzenstvu jsme měli chlapečka, který se ještě v 5 letech dávil kousky jídla a maminka mu musela všechno mixovat.
Tohle bych fakt neřešila. Co dítě, to jedinec. Zahoďte tabulky a nechte tomu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.8.26 18:09
@Markéta188 píše: Více

Ano dávám hlavně skleničky, ale jogurt dáváme bílý s banánem, nebo ovoce mixuji taky ze zahrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.8.26 18:10
@Milenal912 píše: Více

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23139
24.8.26 18:20

Starší dceři vylezl první zub az po 1.narozeninach, takže jsem mixovala dlouho. Vařila jsem tedy vlastní stravu a kojila, ale v roce už mi jedla rezimove 5 x denně pravidelně. Ne nějak plne velké porce, ale ráno dostala kaši, pak svacinu jogurt nebo přesnídávku, na oběd maso zeleninu, pak zase svačinu a vecer husté zeleninové polévky, mezitím kojení jak si řekla..mladší dcera šla hrozně dopředu, chtěla napodobit sestru, nás, jedla kousky brzy, dostala i špagety, těstoviny, měkké věci a jedla si třeba rukama, sice stolování byla prasarna, šla pak vždy do vany :lol: ale byla spokojená. Zkus to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31939
24.8.26 18:23

Prvorozena zacala tolerovat kousky az okolo 2r, ale jedla celkove velice spatne (1 sklenicku prikrmu mela na trikrat a jedla jen 2 druhy pro deti od 4m). Pak docela dlouho hure vyslovovala - rika se, ze zvykani kousku souvisi i se spravnou vyslovnosti a v jejim pripade to platilo. :think: Ale naucila se. Prvni zub mela ve 13m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 20:40

Ještě mě napadá takový tip: pro začátky s BLW je super aplikace Solid Starts. Pro konkrétní potraviny je tam vysvětlené, jak je podávat v jakém věku, aby to bylo bezpečné. Je tam docela velká databáze včetně obrázků. Můžeš se tam zakladatelko podívat na tipy, co nabízet. Klidně bych se řídila doporučeními pro šestiměsíční, když malý zatím kousky nejedl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko