Jídlo u ročního syna

20
24.8.26 11:50

Jídlo u ročního syna

Zdravím, ráda bych se poradila ohledně krmení syna. Bude mu rok a stále nechce jíst kousky v příkrmech, vše musí být rozmixováno. Kupuji od Hippu ovocné, polívky, masíčka a zeleninu, ale jakmile je tam kousek mrkve, těstoviny začne to plivat ven. Doktorka říkala, že na to má ještě případně čas k tomu dospět, ale mamka me trochu děsí, že já už v tomhle věku normálně jedla. Zároveň jsme se chtěla zeptat, zda-li jídlo které mu dávám je dostačující? Ráno má 260ML mlíčka, na oběd má příkrm 190-240g + 100ML mlíčka, svačina ovocný příkrm kolem 130g + 120ml mlíčka, večeře příkrm 190g + 100ML mlíčka a na noc pouze mlíčko 200ML.

Omlouvám se za možná hloupý dotaz, je to první dítě, tak si stále nejsem jistá zda vše dělám správně.

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13206
24.8.26 12:03

Přijde mi, že na ten věk je blbost mít ke každému jídlu mléko, přijde mi to jako jídelníček o dost maldšího dítěte, i když pominu ty kousky. Já bych zrušila mléko u oběda a svačiny.
Sní toho celkem dost, tak mi to nepřijde jako problém.
Dáváš mu něco jedlého do ruky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7695
24.8.26 12:10

V roce měla dcera UM ráno v pět, pak ještě usnula. Pak snídaně.. třeba přibináček domáci, buchta slazená ovocem, domácí kaše… Pak svačinka.. ovoce, přesnidávka.. Oběd.. zeleninový, masozeleninový příkrm… na spaní UM tak 90ml. Pak po spaní svačina, večeře husté zeleninové polévky. A pak na spaní UM.
Kousky taky nechtěla. Ale dokázala sníst banán, jablíčko nějak okousat, rohlík do ruky. Ale v příkrmu nechtěla. Zkoušela jsem.. super byl kuskus, kulaté těstoviny… postupně na to došla. řekla bych tak 14m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2848
24.8.26 12:26

Asi bych mu zkoušela davat neco do ruky, at si zvykne. Nemusi sníst hned treba cely banan, ale at si ho pozuzla jak chce a treba na to prijde. Dceri jsem uz pred prvnim rokem davala jablicko do ruky, at si ho okusuje, rajcatko nebo okurku. Je pravda, ze ale byla zvyklá, kasovitou stravu dostávalo max. prvni měsíc. Ale kdyz to takto synovi zkusíš dat, tak treba se chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36961
24.8.26 12:29

Proč mu dáváš ke každému jídlu mléko? To bych zrušila.
Zkoušela si mu dát jen tak neco do ruky aby si to jedl sám banán, okurku, kousek chleba atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.8.26 12:30

@Sany80s Ano, dávám mu takové ty kukuřičné tyčinky, ovoce kousat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.8.26 12:31
@JancaS84 píše: Více

Poradila mi to tak mamka, žužlá občas housku, nebo kukuřičné tyčinky, jinak nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36961
24.8.26 12:40
@Maja94 píše: Více

No tak to bych zrušila, to je úplný nesmysl mu dávat ještě mléko kdyz ti sní tolik příkrmu.
Zkoušela jsi ty kousky i pomačkat vidličkou ať to neni úplně na kaši ale prostě něco mezi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.8.26 12:46
@JancaS84 píše: Více

Zkoušela, ale jakmile narazi na větší hrudku je zle, a už to nechce jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.8.26 12:53

Co já vím, tak je důležitý nechat si děti s jídlem hlavně hrát. Aby bylo v tyhle fázi pevný jídlo hlavně zábava. Zmoulani, strkání do pusy, mačkání, když si to chce i rozkousat a spolknout může ale nemusí. Děti jsou nedůvěřivý a potřebujou se s jídlem nejdřív obeznámit. :mrgreen: Tipuju že kousky v prikrmu kterej zná hladkej se mu zdají dosti podezřelé. :P Taky bych se netvarila kdyby v mém běžném jogurtu byly najednou nějaký hrudky. :mrgreen: Takže pokud to není nezbytný aby jedl konkrétně kousky v prikrmu, dala bych to ovoce nebo zeleninu na kousky zvlášť na talířek ať si s tím blbne a časem neco z toho začne i bastit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.8.26 12:54

A kdyz mu das do ruky tycinku mrkve nebo jablka tak to zahodi…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.8.26 12:58
:lol: To vis mámo přece se nenechá otrávit :lol: to nebude riskovat :lol: děti jsou fakt vtipné s tím jak jsou konzervativní, ale holt priroda. Evoluce nás naučila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.26 13:16
@Yasmen píše: Více

Tipuji, že ano. Můj syn by to taky za boha nedal do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.8.26 13:28
@Yasmen píše: Více

Ano, dá to do pusinky a vyhodí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19073
24.8.26 13:54

@Maja94 kluk mi jedl krasne kousky okolo 8m, kdy uz mel sklenicky pro 12m nebo jen rozmackane. Holka zacala kloudne jist az skoro v roce a ctvrt, kde snedla konecne vic nez malou porci totalne hladke kase za den. Okolo tretiho roku pravidelne dojidala po brachovi snidane, ktery odesel do skoly. Jen jsem od stolku slysela ‚uz nece‘ a lzicka zacala v musli s jogurtem cinkat o stoset :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí