Jidlo u televize - vas nazor (a muj)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
15.8.21 15:43

@Ba-stet Tak to jsem myslím ve školce slýchávala, to „Dobré chutnání a bez povídání.“ Asi praktický důvod, děti kecají, nejedí, a pak jsou najednou plné :D Ale to s tím pitím je pro mě novinka, to nás naopak všichni nalejvali jak mohli, abychom neumřeli na selhání ledvin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.8.21 16:04
@Venetia píše:
My taky..a jídlo v posteli byl jeden ze zásadních testu na možného partnera :D

Snídaně v posteli zní romanticky, ale v životě to.asi nezažiju. Ráno prostě co nejdřív musím. záchod, sprchu, vyčistit si zuby. Bez toho bych se nebyla schopná najíst. A po téhle proceduře se vracet zas do postele je už zbytečný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109902
15.8.21 16:21
@robínek píše:
Snídaně v posteli zní romanticky, ale v životě to.asi nezažiju. Ráno prostě co nejdřív musím. záchod, sprchu, vyčistit si zuby. Bez toho bych se nebyla schopná najíst. A po téhle proceduře se vracet zas do postele je už zbytečný. :mrgreen:

Ja zase nesnidam. To spis vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6706
15.8.21 17:02

TV nemáme, ale kdybychom měli, tak u ní nejíme, stejně jako nejíme u počítačů nebo nejíme s tím, že s u toho každý datlí ve svém telefonu. Společné jídlo je pro mě též společenskou, rodinnou záležitostí, tou nejlepší příležitostí se ostatních poptat, jaký měli den, případně co se ten den chystají, jak se mají, v pohodě si popovídat.
A nedělá nám problém povídat si a neplivat při tom jídlo po ostatních nebo neukazovat ostatním obsah svých úst, to považuju za celkem zvládnutelnou dovednost u osob starších tak asi 6 let.

Mluvím o hlavních jídlech - snídani (pokud jíme ve stejný čas, takže většinou jen o víkendu), obědu a kávě, večeři. Když si pustíme na počítači film, tak si k němu klidně nějaké zobání nebo třeba ovoce na přikusování vezmeme. Ale zvyk snídat/obědvat/večeřet u obrazovky u nás nepraktikujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
15.8.21 19:08
@Venetia píše:
My taky..a jídlo v posteli byl jeden ze zásadních testu na možného partnera :D

Jo taky bych nemohla mít nějakého, kterému vadí sem tam drobky v posteli :lol: :oops: Já mám teda v posteli toho nej chlapa, mého 8 letého syna…ten neprotestuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
15.8.21 19:10
@Venetia píše:
Ja zase nesnidam. To spis vecer

Jo my to taky provozujeme jen večer, to je nej…přes den by mě to v posteli tak nebralo, navíc bych tam asi usnula :lol:

• Citovat
  • Upravit
6445
15.8.21 19:23
@NiKina píše:
Mě to nijak nevadí, což je dáno tím, že nemáme místnost speciálně na jídlo. Nemyslím si, že máme újmu, každý sní to, co má sníst a nikdo se nenípe, ani příšerně nehltá. U jídla na tu televizi stejně nikdo nekouká, většinou posloucháme nějaký podcast nebo dokument, hudbu apod… (ale asi běžný program v televizi by mě rušil a přehlcoval).
Pohodu a klid si u jídla dělá člověk stejně sám.
Ale opačný přístup nikomu neberu, mít k němu podmínky, dělám to taky tak.Nevýhodu takového stolování po letech vnímám jedinou.
Restaurací se to netýká, tam člověka vezme duch místa.
Ale jinak, jinde, stávám se až příliš přecitlivělá na ticho u jídla, kdy jsem nucena poslouchat žmoulání, křoupání a nedejbože polykání až do útrob každýho stolovníka.
Nehledě na to, že kromě talíře, kam s očima… do talíře druhých?
A mluvení a brebentění u jídla mi přijde ještě horší vyrušování od klidu než tiché jídlo u televize.

Mně zase přijde společné jídlo jako společenská událost a jsem ráda, že si při tom popovídáme, když se sedíme u stolu a máme na sebe čas. Doma i v restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109902
15.8.21 19:28
@ZuzaM píše:
Mně zase přijde společné jídlo jako společenská událost a jsem ráda, že si při tom popovídáme, když se sedíme u stolu a máme na sebe čas. Doma i v restauraci.

Tak to mate hodne spolecensky zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294
15.8.21 19:59

Dřív jsem sousloví „dobré chutnání a bez povídání“ taky nechápala. Když ale dcera celou dobu mele a sní jen dva brambory, zatímco já sním celou porci, tak jsem to začala říkat taky :oops:. Ono to stejně nemá žádný efekt.
Jinak my televizi nemáme a k počítači nebo na gauč jídlo nesmí (aspoň teda ne takové, které se rozdrobí nebo rozblemcá), tak jíme u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30664
15.8.21 20:02

Nemám ráda mluvení u jídla, na dovolené mi to vadilo i od jiných stolů a rušilo mě to.
Chci se najíst v klidu, klidně i u pc.
Jsem z rodiny, kde byl problém se sejít i na Štědrý den, kvůli nepřetržitému provozu u obou rodičů, tak na tom netrvám ani ve svojí rodině.
Já nesnídám, děcka vstávají pozdě, syn dřív, tak snídá, jenže pak v dobu oběda ještě nemá hlad, dcera vstává většinou k obědu.
Jsme prostě tři sólisti 8)
Večeře jsou v režii každého, ty neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14251
17.8.21 20:40

Snidame, obedvame, vecerimeu stolu :lol:.
Vecer si klidne k netlixu vezmu klidne orisky k televizi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
19.8.21 15:55

Moje rodina velmi dbala na to, aby se jedlo v tichu u stolu, kazdy den ve stejny cas. Dneska jsou jiz vsichni po smrti, ja jidlo u stolu skoro nesnesu, jim kdyz mam hlad a ne podle hodin a u zapnute televiz, vetsinou u pracovniho stolu. Synovi rezim dodrzuji, televizi ma u jidla jen nekdy, nepotrebuje ji aby se najedl.
K jidelnimu stolu sedam jen s partnerem kdyz vecerime, ale necitim se u toho dobre a to jidlo mi proste nechutna. Takze ono to striktni dodrzovani stolovani taky muze byt na skodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí