Jiný kočár než Thule?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.9.25 20:09

Tfk mono air! Nejsem si jistá, myslím, že už se nevyrábí přesně tento model, ale z bazaru klidně, vydrží opravdu hodně. Korba dostatečně prostorná (mám nadprůměrně velké dítě narozené na jaře, takže i pak s fusakem a oblečené se vejde v zimě), z korby udělàm sporťák pro čerstvě sedícího prcka a pak vyměním za sportovní korbu, která vydrží i pro velké dítě, co jiné kočáry přeroste. Měřím 176 cm a madlo je nastavitelné, projede jakýkoli terén, ale narozdíl od Thule se vejdu v paneláku do výtahu a v mhd v pohodě, jen třeba sklopím madlo. Asi je těžší, ale neskládám ho ani do auta, vejde se do kufru, za mě pecka, kvalitní, bytelná. S druhým dítětem oceňuji, že ho ovládám jednou rukou, jen na zabrždění bohužel potřebuju obě ruce, ale už jsem to taky vychytala (pomůžu si bradou a pod :lol: ). Na první dítě jsem měla zvlášť houpací hluboký kočár Inglesinu (pro dítě naprosto perfektní, ale těžký na ovládání, je potřeba obou rukou) a pak sporťák Valco Snap 4, ale i když ho hodně lidí opěvuje, pořád se nám rozbíjela brzda, měnili jsme jí snad pětkrát, do terénu taky nepoužitelné a dítě ho velice 8o brzo přerostlo.. Ale jedině tento model, třeba Tfk adventure je za mně už moc velké a těžké na ovládání, a třeba nové combi bych taky nevzala kvůli korbě.

• Citovat
  • Upravit
480
25.9.25 20:20

My máme Thule 4 a jsem spokojená. Malá má 9 měsíců a 70 cm a vejde se tam i s podzimním fusakem. Na zimní fusak budeme přecházet do sporťáku. Nákup dávám do košíku běžně a bydlíme na vesnici, takže silnice jsou tankodrom, polňačky, louky, výletu na Šumavu a vše jsme projeli. Oproti 3 mi vyhovuje i to, ze je kratší a jezdí se s ním dobře i babičkám. A před koupí jsem si prolezla skoro všechny kocarkynna krámě a šel mi nejvíce do ruky. Ale nejsem vysoká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
25.9.25 21:03

My máme jak Thule Urban Glide 2, tak i o něco menší „městský“ kočár (Roan Bloom), který ale taky nějaký lesopark a štěrkovou cestu dá, nemá úplně pidi kolečka, a prostě oboje má něco.

S Thule se lépe manévruje (je skvělé, ze se dá ovládat jednou rukou) a dá se jít i do většího terénu a brzda na rukojeti je úplně super i při sjíždění menších kopců, když je třeba mokro/listí, ze si přibrzdíš a nemáš pocit, že jak tě táhne kočár vpřed, tak ti na tom mokrém podklouznou nohy. Stejně tak když je občas potřeba sjet někde schody, tak s ruční brzdou to jde hezky hladce.

Na druhou stranu, do toho městského nacpu rozhodně mnohem víc věcí a já teda rozdíl v celkové velikosti v mhd/výtazích apod. vnímám poměrně dost, jak mám to srovnání. Navíc ten městský měl mnohem propracovanější korbu (a taky větší, pro dítě pohodlnější) - u Thule mi u korby v létě hodně chyběla větrací/nakukovací okénka. Vlastně ta Thule korba je oproti konkurenci hodně basic a ještě malá (ale možná to u novějších modelů změnili?). A podobně u sporťáku. V Thule je dítě v takovém divném pololehu, sice se dají dokoupit neoriginální doplňky, aby dítě sedělo úplně rovně, ale dceři se i tak v Thule líbí méně. Navíc u menších dětí docela chybí ta možnost otočit si ho ve sporťáku k sobě, což koneckonců není špatné ani u batolat, když jde člověk třeba dlouho proti slunci a dítěti svítí do očí a přitom odmítá jak čepičku, tak sklopenou stříšku :D, nebo když už se v kočáru zlobí, ale chodit samo ještě nechce, tak někdy pomůže si ho otočit a komunikovat s ním.

Takže vlastně, kdybych měla kupovat kočár zas, asi bych hledala něco podobného Thule jen pokud jde o jeho jízdní vlastností, ale jinak bych hledala, aby to mělo spíš ty vychytávky toho městského… Nevím jak je na tom ten TFK, ale parkovala ho sousedka na chodbě a někdy blokovala náš kočár a když jsem s ním popojížděla, tak jezdil taky pocitově moc hezky.

Jinak, já taky byla vždy hodně aktivní, před dítětem jsem běhala czechmana, beskydskou sedmičku a podobný šílenosti a bohužel musím říct, ze s příchodem dítěte si to ani po roce úplně nesedlo, že bych se k něčemu podobnému, nebo vůbec pravidelnému sportu, vrátila a častěji ve výsledku jezdím tím městským no… A teď jsem zas těhotná, tak Thule nevím kdy/zda někdy vyuziju naplno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
25.9.25 21:27

My máme Thule UG2, ale využili jsme jen jako sporťák. Nikdy se mi nestalo, že by něco neprojel. Kde jsem v bahně ztrácela boty, kočár jel statečně dál. Šutry ani kořeny mu problém nedělaly. Ale ve městě se mi s ním zas tak dobře nemanévrovalo, je dost široký a na některé chodníky se ani nevešel. Nicméně jsem s ním byla ve městě všeho všudy jednou nebo dvakrát, žijeme na vsi, kde lišky dávaj dobrou noc a chodník žádný nemáme.
Máme ještě Gesslein, ale ten už používám jen s korbou, protože ji má fakt obrovskou a pojme moje dlouhé děti i se zimním fusakem (syn ve 4 měsících má 70 cm…). Gesslein je ostatně dost držák, jezdí v něm už třetí dítě, nachodíme denně 10-15 kilometrů v různém terénu. Jednou za čas ho vezmu vapkou, promažu kola a jezdíme dál. Než jsme pořídili Thule, používali jsme Gesslein i jako sporťák a byl super. Nebýt toho, že bych chtěla, aby přežil pro ještě jedno dítě, tak bychom možná ani Thule nekupovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
25.9.25 22:08

@andrasteia Vyzkoušeno nemám. Jen co jsem tak četla a vím, že to existuje. :lol:
@Kryptozoo Taky mi přijde. Ve městě vidím převážně Thule a proto jsem psala, že je to spíš designová a značková záležitost. My bydlíme na vesnici a celkově, když jsem viděla ve skupinách TFK, tak do terénu převažuje právě on. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
25.9.25 22:15

@Noku teď u TUG3 ta stříška je úplně jiná, je fakt vychytaná. Má okýnko, kde můžeš kontrolovat dítě, větrací otvory, které se dají zapnout zipem a i v zimě můžeš sklopit stříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4050
25.9.25 23:04

Pořiď si nositko a můžeš v běhání po horách pokračovat. Na cyklistiku vozík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 23:11

Máme Hartan Rock It Outdoor a zbožňuju ho, doslova! 8)
Jinak mezi známymi je to teď samé TFK.

• Citovat
  • Upravit
16818
26.9.25 06:07

Teda já nevím, jak tu píšete, že Thule zabere v autě hodně místa - my si ho pořizovali právě proto, že jde složit do tvaru „nákupní taška na kolečkách“ - úplně na placku, jdou sundat kola, kufr máme průměrný… Byl to tedy Thule Glide, nevím jak jde složit Urban G. - ten má víc lidí a ani mi nepřijde tak dlouhý, Glide to přední kolo má už hodně vystrčené, ale do MHD se s tím díky tomu právě suprově najíždělo, zvlášť když bus přijel tak, že tam byla větší mezera od úrovně ostrůvku. Já na Thule nedám dopustit teda. Hlavně jsem ho ocenila pak s 2. dítětem, když to 1. šlo za ruku (nebo pes na vodítku), šel krásně vézt jednou rukou bez zatáčení na všechny světový strany :lol: a projel fakt kde co - sníh, štěrk, les, písek, kořeny… Ale fakt je, že jsme ho kupovali už jen jako sporťák pro 8měs. nesedící dítě. Od mimina jsem na mladší měla Gesslein (tank, ale stabilní a taky šikovný - 3 kola, přenosná taška, když se vyndala, byl z toho sporťák a nikde vám nepřekážela pak doma korba, vše šlo vyprat, ale jsem malá, tak neodhadnu, jak je pohodlný pro vyšší postavu, muž taky nemá 2 m), s tím jsem byla spokojená, ale je těžší a hůř skladný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
26.9.25 08:24

Asi bych volila spíš Tfk, ten sporťák je pro dítě mnohem pohodlnější. My od roka měli BOB Revolution. Designově katastrofa, ale jinak ovládání a do terénu super. Jinak na malé miminko je do terénu nejlepší nějaká hluboká klasika. Kde jsou odpružená čtyři kola. Třeba Emmaljunga. Nebála bych se pořídit z bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.9.25 08:36

Mame TFK Mono a je bomba. Projede i to, co vypada, ze projet nejde (kořeny, kameni, bahno…). Thule jsme zkoušeli v prodejně, a právě tam jsme se nakonec rozhodli pro TFK. Ale je to každého volba, nám se zdál TFK lépe ovladatelný a lepsi na manipulaci. Není tak dlouhý a široký je tak, ze se vejde do dveří. Thule je o malinko širší díky zadním koleckum, ale sedacka pro dítě je širší u TFK 8o kdyz maly nechtel byt v korbicce a uplne nesedel, jezdil uz ve velkem sportaku v uplnem lehu. Nicméně do města vozím v aute nonstop skladný obyc Valco a TFK skládáme a vozíme jen na delší cesty, nebo výlety. Po OC stačí Valco a kolem domu jezdíme vše s TFK ;) takže i takhle se to dá řešit, pokud je místo na druhý kočárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.25 09:57

My máme bugaboo Fox 5: vychytaný je velmi, lehký, krásně ovladatelný. Zvládne lesní i polní cestu. Problém je štěrková cesta, ne, že by ji neprojel, ale že se dítě příliš natřásá. To bude ale asi problém u většiny kočárků. Uzavíratelný koš má, to záleží na edici. A nakonec je malá stejně nejraději v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.9.25 11:41

Jsem moooc ráda, že byla založená tahle diskuze, protože sama řeším stejný problém! Čekám první miminko v únoru, začala jsem si tedy dělat první průzkum na internetu a nedávno jsme se s manželem zúčastnili menšího veletrhu kočárků v Ostravě v babyplace, abychom to trochu rozsekli.
Nejsme žádní velcí sportovci, manžel semtam běhá, já jezdím na bruslích, každopádně bydlíme v historickém menším městě, takže tu jsou všude kostky a kopce, proto moje požadavky byly ruční brzda (celá rodina bydlí různě po kopcích a stačilo mi 1× vést cizí kočárek dolů bez brzdy a věděla jsem, že brzda bude požadavek numero uno :D ), dále úložný prostor pod kočárkem, odpružení kočárku, úplný leh/sed.

Nevím jestli to pomůže co jsem zjistila v různých diskuzích, na fb a nebo osobně na prodejně každopádně -

1. Thule Urban Glide 3 - nejvíce prodávaný a nejoblíbenější, seženeš k němu nejvíce příslušenství a všeho. Jak už tu ale někdo psal, přijde mi že si ho hodně lidí kupuje „jen proto“ aniž by sportovali nebo něco nějak řešili. Všechno příslušenství je docela drahé (ale to asi u všech kočárků nebo věcí pro mimina), takže si hned připočítej krytí madla pro rodiče, krytí předního kola a takové kraviny, které bys normálně neřešila, ale tady prostě musíš. A hlavně tyto věci nijak nezlepší jízdu ani tobě ani dítěti za mě :nevim:. Někdo na tom veletrhu říkal (a nevím jestli to byl nějaký ten zástupce značky Thule/Cybex, nebo tak prodejkyne z babyplace), že Thule je více pro rodiče a TFK/Cybex více pro děti. Ale kdoví.
  1. TFK - více druhů samozřejmě, z toho co jsem četla tak PAPÍROVĚ je to král, ale osobní zkušenosti pokulhávají. Hodně mamin si stěžuje na kvalitu, že prý všechno vrže a působí hrozně nekvalitně (časté reklamace ještě před narozením dítěte a to stejné poté). Nevýhoda kotoučových brzd - častá a nepraktická údržba, většinou jim jedno kolo brzdí více než to druhé, po seštelování jim zase začalo hvizdat atd (někdo to bral do cyklo obchodu ať to udělají profíci a stejně to prý bylo naprd). Za mě ještě mínus skládání - díky těm brzdám nemůžeš jen tak oddělat ty zadní kola a mít to skladné do kufru auta (oproti konkurenci kde jen zmáčkneš prostředek kola a kolo hezky vysuneš pryč, obratem zase nacvakneš), tady si musíš vzít imbus tuším a šroubovat. Máme Octaviu kombi takže samozřejmě to člověk dělat nemusí, ale pokud pojedeme někam dál a vezmeme i pejska (zlatý retrívr), za mě se hodí každý cm. Zkusila jsem ho na prodejně a musím říct, je faaakt těžký, při představě že narvu spodní košík a uvnitř budu mít 7 kilové dítě, tak si asi pěkně máknu (a to nejsem žádné párátko, 80kg 178cm).

Ale zase pozitiva - největší sezení ve sporťáku, dle infa od prodávající se dá otočit směr jízdy sporťáku (což je docela unikát u trojkolek), bytelný třeba i pro onen mamma board, uveze největší váhu.
Každopádně já osobně ho po referencích a osobním povození zamítla, ale třeba by zrovna ten byl pro tebe ten pravý :)

1. Cybex avi spin - dopředu se přiznám že můj prozatímní favorit. Přijde mi to jako kopie Thule UG3, ale bez těch chyb :nevim:

Ruční brzda, velký koš, odpružení super, úplný sed i leh přímo v základu. Rovnou ti napíšu rozdíly - korby jsou stejně velké tam nic nevymyslíš (a obě korby mají jen kukátko v tom stínidle, některé kočárky mají totiž ty korby, kde když mimčo „pase koníky“ tak jim lze udělat průhled i přímo v té korbě, aby nekoukali do molitanu což je nebaví), mají jiný druh ruční brzdy (klasická X otáčecí), mají jiné rodičovské madlo - madlo je podle mě lepší u Thule (větší/bytelnější), Thule má menší prostor pod kočárkem na věci ale zase úplně uzavíratelný, Cybex má dosti větší, ale je to zeshora otevřené (ale lépe se tam dostává přímo z boku díky nezávislým zipům), Cybex má ve sporťáku lepší odvětrávání ale někdo se boji, že je to zase nepraktické na zimu, dětské/přední madlo má Thule přímo od výrobce zatímco Cybex nemá zatím žádné jen nějaké univerzální, největší rozdíl který hnal mě byl právě onen úplný sed/leh. Cybex ho má, Thule ne, u Thule si musíš koupit novorozeneckou vložku nebo co, aby jsi aspoň trochu ten leh udělala, + udělat sed - musíš to vycpávat, nebo dávat jakési tyče/pásky dozadu. Někdo tedy řeší i tak, že páře něco na tom kočárku ale to mi přijde už docela extrém (proti gustu žádný dišputát samozřejmě).
Ve zkratce, když jsem tyhle kočárky postavila vedle sebe a zkoušela, jízdní vlastnosti mi přišly totožné, ale rozhodl ten sed/leh protože očekáváme dlouhé dítě skrz naše geny.

Za mě doporučuju najít si všechny kočárky co tě zaujaly, najít si obchod kde je všechny mají a sama si je oťapkat. Potom si je vzít na projížďku alespoň krátkou (kolikrát to fakt stačí, aby člověk viděl jak se který kam vleze, jak je těžký, jak se s ním manipuluje). A budu ráda za případné info i pro sebe, protože sama ještě nejsem na 100% rozhodnutá a vítám všechny rady a recenze :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
26.9.25 12:25

Tedy ten Cybex vypadá parádně. :dance: Jen ta rukojeť je taková zvláštní, ale možná to je jen o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
26.9.25 12:27

Jinak abych jen nekritizovala Thule, tak my vybrali Hartan Viva a projel všechny možné terény, má ruční brzdu, manžel co má přes 190cm a předlouhé nohy o něho nezakopával, měl nastavení tvrdosti podvozku, možnost otočit sporťák..
Ve sklepě čeká jestli se povede druhé dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí