Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Před pár lety byl velmi oblíbený kočárek Peg Perego. Je to kvalitnější značka kočárků.
My koupili jiný a pak jsem toho litovala. Peg Perego jsem si pak koupila golfáč z druhé ruky a byla jsme spokojená.
Rekla bych, ze moc neni o cem
Thule je pro vysoke rodice ideal, pro aktivni taky, jizdni vlastnosti skvele a brzda taky je. Co se tyce kosiku, tak Bugaboo Cameleon a Fox maji lepsi pristup u sportaku, ale neni to nic svetoborneho a chybi uzavirani kosiku. U Thule bych jen zvazila zda neni moc dlouhy pokud se pohybujes ve meste. To bych mozna omrkla jeste Tfk, ty se mi zdaji kratsi, ale mozna i nizsi, v ruce jsem nemela.
U levnejsich znacek jako Kinderkraft, bych se bala, ze dve deti neodvozi.
Měla jsem v ruce Thule a za mě je mnohem lepší TFK. Hlavně pak sporťák. Je těžší, ale vyváží to jízdními vlastnostmi, ideální na sport, výlety a cestování, projede všechno, hodně prostoru pro děti a já bych už jiný kočár nechtěla.
Máme model z roku 2019 a s tím, co má všechno za sebou, tak je to držák. ![]()
Jedinou nevýhodu vidím a druhým dítětem. Syn má 9 měsíců (cca 10kg a asi přes 70cm) a s fusakem ho už do korby nedám. Teď je tam na knap. Ale zase převážně už jezdí na 4.
Za mě je to fakt jediná nevýhoda a dá s to přečkat.
Pro aktivní rodiče je super třeba mammaboard.
Můj pocit z těch svou kočárků. Thule je spíš průměrná desingnovka a TFK je pohodlný tank. ![]()
Díky, tfk jssm prave jeste nevyzkoušela, mam to v plánu. Jinak u Thule mi korbicka prisla taky malinka. Dlouhy mimca si asi musi pokrcit nohy😂.
Thule mi prisel dobre udelany, kdyz kouknu jak vypadaji „obycejne“, kocarky co potkavam pri prochazce. Ale určitě kouknu na TFK a porovnam kvalitu komponent.
Koukala jsem na mamaboard. To se da sklopit? Mas to vyzkoušené? Vypada to na dobrou srandu.
Možná že tady dostanu sodu, ale mám pocit, že si Thule pořizuje hodně lidí „prostě proto“ a zas tolik to nereflektuje jejich životní styl. Aspoň v mém okolí.
Jako jo, jdou někam mimo chodník párkrát za kočárkovací období.
My o něm popravdě taky uvažovali, ale osobně jsem si nedokázala pro sebe omluvit překážet všude včetně MHD s něčím tak obřím kvůli pár výletům kde by to asi bodlo a posloužilo líp než co jsme nakonec vybrali.
Sice hodně bruslím, ale stejně jsem radši jela bez kočárku, do kopců jsme stejně museli s krosnou, na výlety bez auta to není praktické, v autě to zabere příliš místa.
Možná bys mohla upřesnit co znamená to aktivní ![]()
Jsem tym Thule, vse ostatni co mi proslo rukamava byl vesmes des. Velikost, jizdni vlastnosti, prakticnost, univerzalnost… Jeste bych pripadne byla ochotna zkusit TFK.
@Kryptozoo píše: Více
Sodu nedostaneš 😁, taky jsem si vsimla, ze Thule ma spousta lidí kteří už od pohledu nejsou asi původně zamýšlená cílovka…
Co NEchci: kočár „chrastítko“, u kteryho budu mít hned od začátku pocit, že se rozsype. (Třeba známá ma něco podobnýho, myslím, ze se ta hruza jmenuje Todor nebo nehak podobnez
). Nechci kočár, u kterého se budem hrbit.
Náš životní styl: zatím jsme aktivní - kolo, běh, příroda (polňačky), donedávna ferraty hory atp. Je mi jasny, ze s ditetem nikam moc nepolezem. Chci prostě neco co se bude dobře ovladat, ideálně má brzdu. Jako ideal ideal je kočár který budu moct rano naladovat a vyjet s ditetem ven na vycházku/výlet bez toho, abych byla otrávená, že jedu s kočárem se kterym me proste vadí chodit na delsi procházky. Je mi jasny, ze si to ted maluju a realita bude bůhví jaká, ale radši ted výběru kočár na „větší“ zátěž.
Co se velikosti kočáru týče, taky nad tim přemýšlím, vidim spoustu zenskych jak s tim lezou do mhd a teda nic moc. Zstim počítám s tim, ze to budu delat jak jedna moje kamaradka, ktera když potřebuje neco zařizovat a byt ve městě mrštná, tak da dite do nosítka, ale uvidíme. Nevím, jak to bude ve finále.
@andrasteia Té velikosti bych se být tebou u něj vůbec nebála. Já jsem malá a drobná a ovládal se mi, tahal do MHD i nosil snadno. Je lehký. Takže pro někoho vysokého úplně v pohodě. A co se týče výšky, tak je opravdu praktický pro prcka jako jsem já i pro manžela který má přes 190. Co se mi líbilo že je neskutečně obratný “otočíš ho na pětníku”. Pokud je potřeba odvezeš na něm prakticky slona (tím nemyslím velké dítě ale třeba nákup a tak dál). No a zároveň se s ním skvěle jezdí jak ve městě, tak v terénu.
Je to prostě univerzál. Já na něj přešla že Cybexu a to bylo nebe a dudy. Původně jsem si myslela že Cybex budu používat ještě třeba do obchodu, ale zkusila jsem to jednou a šel z domu.
@starfish_at_night píše: Více
Dlouhý je a všude překáží. V MHD Ti poděkují za nadměrný zábor místa.
Já tedy dítě zatím nečekám, ale na kočárky jsem jen tak pro srandu už taky koukala.
Bydlíme na konci vesnice a nevede k nám ani zpevněná cesta, natož asfalt, takže terénnost je pro nás nutnost. Dál jsme v kopcích, takže je nutná i brzda.
Až to snad někdy bude aktuální, tak jsem rozhodnutá pro TFK. Oproti Thule se mi zamlouvá víc hlavně díky velké korbě, která se dá přestavět i na malý sporťák a můžeš ho dát jak chceš, takže menší dítě klidně může koukat na tebe a ne jen ven. Pak ten velký sporťák je fakt velký, takže se ti tam vejde i větší dítě. Pokud jste oba vysocí, tak je dost slušná pravděpodobnost že dítě prcek nebude, tak i s tím je nutno počítat.
Mně u prvního dítka vadilo, že Thule myslím nešel dát do lehu ve sporťáku a mne děti dlouho spí v kočárku venku…takže nyní u druhého dítka už máme do terénu vozejk Chariot a na spaní, výlety, cestování máme baby Valco snap 4…první kočárek s korbou jsem měla Takko dalga lift, prostorný, houpací, na čtyřech odpružených kolech a sporťák jde do lehu a protisměru, i posměru…
@andrasteia mám Thule 3 a neměnila bych. Jsme hodně aktivní, pořád na výletech, jako bonus chalupu, kde nejsou zpěvněné cesty a kopce, takže oceňuji brzdu na rukojeti. Jinak bydlím v Praze a jezdím MHD často a nikdo neřeší velikost kočáru, on zase o tolik větší než jiné kočáry není. Naopak je super ovladatelný, jednou rukou držím dveře a druhou ovládám kočár. Jediná nevýhoda je, že zabere hodně místa v kufru auta.
Sestra měla TFK a hodně si ho pochvalovala, akorát je hodně těžký. A sestra má 1,8 m a její manžel bez 2 cm 2 metry, takže i ten je pro vysoké rodiče
Krasne odpoledne. Pomozte mi zorientovat se v te kocarkove dzungli, prosím.
Čekám první mládě😂, tak vlastní zkusenost s dlouhodobým pouzivanim kocarku nemam. Chteli bychom koupit neco vychytaneho, univerzalniho, co prezije výhledově dvě děti a je vhodne pro vysoke a aktivní rodiče. Obecně nechceme kupovat hodne věcí pro dítě, ale spíš kvalitnější produkty.
Vsechny kamaradky kolem me si pochvaluji Thule. Moc se mi libi, ale ted me napadlo, ze vlastně nemam s cim srovnavat.
Zatim jsem tedy nad jinym neuvažovala, ale rada bych pred tím, než neco koupim, mela nejake reference na jine dobré kocarky.
Ideální parametry:
Díky za rady!!!