Jít na paragraf?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.4.14 22:38

jít na paragraf

Holky poradte šli by jste na paragraf, malá onemocněla a bude nemocná dobrých dnů. nemůžu si dovolit tak dlouho být doma, ale nechci tak dlouho zatěžovat svoji mamku(babičku)s hlídáním-pochopitelně…jinak jsem na ni sama.ale taky v práci řeším jak to udelat jsem jen já a vedoucí a ona by tam byla celé dny sama.ja poprosím anonymně, nemám takové řešení komplikovaných situací ráda, chodí sem spousta holek od nás. dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.4.14 22:39
@Anonymní píše:
Holky poradte šli by jste na paragraf, malá onemocněla a bude nemocná dobrých dnů. nemůžu si dovolit tak dlouho být doma, ale nechci tak dlouho zatěžovat svoji mamku(babičku)s hlídáním-pochopitelně…jinak jsem na ni sama.ale taky v práci řeším jak to udelat jsem jen já a vedoucí a ona by tam byla celé dny sama.ja poprosím anonymně, nemám takové řešení komplikovaných situací ráda, chodí sem spousta holek od nás. dekuji

máme neštovice zakl.

• Citovat
  • Upravit
35316
3.4.14 22:43

V tom pripade bych sla na paragraf, stejne budes muset dat malou jeste na chvili k babicce( i kdyz vlastne jako samozivitelka mas narok na 16 dni, to by pri dobrem prubehu mohlo teoreticky stacit).
Ja bych to zkombinovala, nejdriv ja paragraf, pak hlidani babicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.14 22:50
@mroe píše:
V tom pripade bych sla na paragraf, stejne budes muset dat malou jeste na chvili k babicce( i kdyz vlastne jako samozivitelka mas narok na 16 dni, to by pri dobrem prubehu mohlo teoreticky stacit).
Ja bych to zkombinovala, nejdriv ja paragraf, pak hlidani babicka.

děkuju za radu snad to vtom případe že budu na paragrafu vedoucí nijak udelá, já vůbec nevím

• Citovat
  • Upravit
35316
3.4.14 22:51

V tom pripade to asi jinak nejde, vzit s sebou si ji nemuzes, je infekcni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.4.14 22:56

Můžete se s babičkou vystřídat. Je mi líto - já to řešila zrovínka tento měsíc - ale když dítě marodí, nic nenaděláš… a jsou to většinou ženský, kdo zůstavají doma, prootže je to většinou chlap, kdo domů přinese víc a paragraf by mu tedy zkrouhl plat více… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.4.14 23:07

Já bych hlavně doporučila jít na paragraf nejdřív Ty, protože pak může péči převzít babička na den dva tři, a pak zas můžeš na paragraf Ty, kdyby se to táhlo šest neděl jako kamarádčině malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
3.4.14 23:14
@Slečna Ferka píše:
Já bych hlavně doporučila jít na paragraf nejdřív Ty, protože pak může péči převzít babička na den dva tři, a pak zas můžeš na paragraf Ty, kdyby se to táhlo šest neděl jako kamarádčině malé…

Jenze to nepomuze, na jednu nemoc ma jen 16 dni a je jedno, jestli bude mezitim chodit do rpace nebo ne. To by musela mit nekolik OCR na ruzne choroby.
Spis jit na OCR a babicka potom. 6 placenych tydnu na jedny nestovice stejne nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.4.14 23:16

@mroe No nevím, co já slyšela, tak se to většinou dá s doktorem nějak domluvit… ;) Ale možná nejsou všichni tak vstřícní, my to naštěstí ještě nepotřebovali - pokud jde o neštovice, jsme právě v očekávání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
4.4.14 06:19

Šla bych na OČR a dle potřeby (vedoucí) ji přerušila a svěřila na dva dny babičce, pak zase třeba dva dny ty…
Pokud mám možnost hlídání, jsem ráda, ale v akutní fázi - první dny nemoci - stejně zůstávám doma já.

No - a 6 týdnů marodění není úplně standard při neštovicích, neříkám, že se nemůžou zkomplikovat, ale nikoho takového neznám. Většinou 2 - 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.4.14 07:14

@Alichi Uznávám, že šest neděl byl extrém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.14 09:57
@Alichi píše: Šla bych na OČR a dle potřeby (vedoucí) ji přerušila a svěřila na dva dny babičce, pak zase třeba dva dny ty…
Pokud mám možnost hlídání, jsem ráda, ale v akutní fázi - první dny nemoci - stejně zůstávám doma já.No - a 6 týdnů marodění není úplně standard při neštovicích, neříkám, že se nemůžou zkomplikovat, ale nikoho takového neznám. Většinou 2 - 3 týdny.

Ahoj ja prave paragraf nikdy necerpala, to muzu i prerušit a pak zas jit? chapu to tak spravne?

• Citovat
  • Upravit
5631
4.4.14 10:06
@Anonymní píše:
Ahoj ja prave paragraf nikdy necerpala, to muzu i prerušit a pak zas jit? chapu to tak spravne?

Ano, chápeš, pak ti tam zaměstnavatel vypisuje přerušení/odpracované dny a sociálka ti uhradí jen skutečné dny čerpání OČR. OČR tedy v podstatě tím přerušením neukončuješ, plyne dál. (Ale počet placených dní je omezený - pro nás na 9 dní, pro samoživitelky bylo psáno výše 16.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
5.4.14 23:32

@Alichi Opravdu to takto funguje? Já jsme se tento týden u naší doktorky dozvěděla, že to takhle nejde dělat. Jsem v práci po mateřské teprve 2 měsíce, takže se v tom moc nevyznám, malá je už podruhé nemocná a já jsme myslela, že to budu kombinovat s babičkou. Doktorka mi řekla, že to není možné.
Máte s tím někdo zkušenost, jak to vlastně je?
Přijde mi zbytečné být 2 týdny z práce doma, když by nám některé dny mohla hlídat babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
5.4.14 23:45

Ale jiste ze to jde. Nech si napsat paragraf a ty dny, kdy budes v praci muze normlane hlidat babicka( teda pokud ona nepracuje). Pak se na paragrafu vypise, ktere dny jsi osetrovala a ktere ne, proplati ti jen ty, kdy jsi nebyla v praci.
Ale pozor, celkem muzes mit placenych jen 16 dni od zacatku( paragraf muze trvat i dal, ale pak uz jen jako neplacene volno) a pocitaji se do toho i ty dny, kdy jsi byla v praci - proste prvnich 16 dni, dal je neplaceny.
Paragraf se ale neprerusuje na dny kdyz jsi v praci( jen se to pak vykaze na druhe strane), trva dal do ukonceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat