Jít za pracovním snem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Řešila jsem v životě něco takového a šla jsem za tím, co mě bavilo. Chápu, že máte zodpovědnost vůči dětem, ale máte i partnera, který by vás měl podpořit (ano, i finančně), kdyby byla možnost. Pokud by si on chtěl splnit jeho pracovní sen, jsem si jistá, že byste ho v něm také podpořila a byla tu pro něj. A co se týče toho platu, nezahazovala bych to. Jsou tu cesty, jak to řešit… Píšete, že je to začínající podnik, ten se třeba může rychle rozrůst a peníze by Vám po čase mohli navýšit. Nebo se domluvte na zvýšení po zkušební době, nebo o to můžete požádat po půl roku, po roce. Zkuste si s nimi o tom promluvit, pokud Vám to bylo nabídnuto, třeba by Vám ještě přidali. Navíc, pokud to je něco, co by vás opravdu bavilo, budete to dělat s vášní a péčí, půjde to poznat - a třeba Vás za to i ocení. Já bych to opravdu zkusila. Pokud zjistíte, že to není nic pro Vás, můžete se vrátit, nebo si najít práci jinde. Berte to jako příležitost. Ani nevíte, jak moc Vás to bude naplňovat, když budete mít práci, která by Vás tak bavila. Nebo minimálně svou aktuální práci změňte. Podle mě opravdu nemá cenu být někde, kde je to sice fajn, ale nebaví vás to. Nebo do ní chcete chodit a denně přemýšlet nad tím, jaké by to asi bylo, kdybyste do toho přece jen šla? Zkuste to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po nastineni vasich platu, bych do toho nesla ani omylem. S vasimi prijmy, 5k mit nebo nemit, je docela zasadni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsemcervena píše: Řešila jsem v životě něco takového a šla jsem za tím, co mě bavilo. Chápu, že máte zodpovědnost vůči dětem, ale máte i partnera, který by vás měl podpořit (ano, i finančně), kdyby byla možnost. Pokud by si on chtěl splnit jeho pracovní sen, jsem si jistá, že byste ho v něm také podpořila a byla tu pro něj. A co se týče toho platu, nezahazovala bych to. Jsou tu cesty, jak to řešit… Píšete, že je to začínající podnik, ten se třeba může rychle rozrůst a peníze by Vám po čase mohli navýšit. Nebo se domluvte na zvýšení po zkušební době, nebo o to můžete požádat po půl roku, po roce. Zkuste si s nimi o tom promluvit, pokud Vám to bylo nabídnuto, třeba by Vám ještě přidali. Navíc, pokud to je něco, co by vás opravdu bavilo, budete to dělat s vášní a péčí, půjde to poznat - a třeba Vás za to i ocení. Já bych to opravdu zkusila. Pokud zjistíte, že to není nic pro Vás, můžete se vrátit, nebo si najít práci jinde. Berte to jako příležitost. Ani nevíte, jak moc Vás to bude naplňovat, když budete mít práci, která by Vás tak bavila. Nebo minimálně svou aktuální práci změňte. Podle mě opravdu nemá cenu být někde, kde je to sice fajn, ale nebaví vás to. Nebo do ní chcete chodit a denně přemýšlet nad tím, jaké by to asi bylo, kdybyste do toho přece jen šla? Zkuste to.
Prosím vás…jste naprosto mimo realitu, pravděpodobně někde na úrovni červené knihovny…četla jste vůbec o jaké práci je řeč?
Areál může prospívat jak chce, ale ikdyby z toho Byl Holiday Inn, tak stájník z toho nic mít nebude. Na nějaký kariérní růst a navyšování platu po zkušebce v tomle oboru taky zapomeňte. Reálnější je spíš nenápadné snižování s výmlouvou, že není zisk, nabídka, že oficiálně se bude platit minimálka a zbytek na ruku.
A až se paní bude za pár let chtít „vrátit“, tak doufám, že jí tady poradíte, který podnik nabírá manažery z řad ošetřovatelů koní, kteří za několik let ztratili kontakt s trhem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevím jaký plat je považován za normální v Severních Čechách.
Ale u nás Moravskoslezský kraj je 25 hrubého tedy dejme tomu 22 čistého u jednoho (manžel má asi stejně nebo víc) za luxus plat a vyžít se s ním dá.
Mít tedy kolem 40 měsíčně (když beru přibližné platy od obou) tak si tady většina lidí píská, někteří nemají ani to
- Citovat
- Upravit
@vulpes Já jen nevidím důvod, proč by měla zůstávat v práci, kde ji to nebaví a odmítat příležitost, která se ji tolik líbí. Jo, chápu, že jsou s dětmi velké výdaje, ale paní není jediná, kdo domu nosí peníze. Navíc vždy jsou nějaké způsoby a cesty, jak to vymyslet a věřím, že i tady by to šlo také. Lidi jsou dneska až moc pohodlní, radši budou chodit do práce, která je nebaví, „odtrpět si osm hodin a rychle pryč“, ale mají za ně hezké peníze, než aby v životě dělali to, co je skutečně dělá šťastnými a jít si za sny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 Tak to jsi asi z jiného Moravskoslezského kraje než já
. Nezlob se na mě, ale 40000 Kč na rodinu se dvěma dětma a oběma pracujícími rodiči není na žádné pískání (není to hranice bídy z nouzí, to ne, ale teda bída dost
)
Edit. nešla bych do toho, pro mě je prioritní jistota platu, než plnění snu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsemcervena píše:
@vulpes Já jen nevidím důvod, proč by měla zůstávat v práci, kde ji to nebaví a odmítat příležitost, která se ji tolik líbí. Jo, chápu, že jsou s dětmi velké výdaje, ale paní není jediná, kdo domu nosí peníze. Navíc vždy jsou nějaké způsoby a cesty, jak to vymyslet a věřím, že i tady by to šlo také. Lidi jsou dneska až moc pohodlní, radši budou chodit do práce, která je nebaví, „odtrpět si osm hodin a rychle pryč“, ale mají za ně hezké peníze, než aby v životě dělali to, co je skutečně dělá šťastnými a jít si za sny.
paní tam rozhodně nemusí zůstat, to po ní nikdo nechce. Ona si nevybírá mezi tím „zůstat navěky ve své práci a nikdy jinak“ a „příležitostí“ - to je váš úhel pohledu. Může si najít práci, která ji bude bavit víc. Ale to o čem píše, to není „příležitost“, jak to naivně nazýváte, to je konečná… jednou ty růžové brýle spadnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaS82 Šla bych do toho jenom pokud ten propad o 5 tisíc nějak zásadně neovlivní chod rodiny a pokud máš finanční rezervu na pár měsíců - pro případ, že by to nevyšlo a ty bys musela hledat jinou práci. Jinak asi ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit