Jít za pracovním snem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1292
28.7.21 10:34

Jít za pracovním snem?

Ahoj všem, mám velké dilema a asi potřebuji znát názor někoho nesprávného. Pracuji na vedoucí pozici, mám slušný plat, jistotu, že o práci nepřijdu, fyzicky se nedřu. Sice jsem pod psychickým tlakem, ale není to žádná tragédie. Kolektiv včetně vedení je super…ALE, mě ta práce moc nebaví. Teď se mi naskytla možnost splnit si sen. Dostala jsem nabídku starat se o 25koní. Takže dřina jak prase, menší peníze cca o 5tisíc, neznám kolektiv.Je to začínající podnik, který se rozjíždí, takže netuším jak moc stabilní bude…ALE je to práce, kterou znám a vím, že je to moje srdeční záležitost, která mě bude naplňovat. Jak byste se rozhodli? Mám dvě děti a chlapa co též vydělává, ale míň než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26850
28.7.21 10:36

Takovou zmenu bych si dovolila kdyz bych nemela male deti. Ono se muze stat, ze tam budes od nevidim do nevidim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
28.7.21 10:39

Rozhodovala bych se podle toho, jak to zasáhne do chodu rodiny. Pokud by slo jen o rozhodování jistota a nuda X nejistota a sen, sla bych za snem. Praci můžeš změnit vzdycky. Držím palce, at vybereš správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
28.7.21 10:41

Asi bych si zatim nechala pracovní jistotu (v dnešní době je to téměř vzácnost) - kord když je to začínající podnik - a tam docházet třeba brigádně, nebo dobrovolně a užít si to jako koníček…
Práce má člověka i bavit, ale žít se taky z něčeho musí. Pro mě by 5 tisíc dolů byl dost velký rozdíl a to mám pěkný plat, takže bych nijak extra nestrádala, ale už jsem zvyklá na určitý standart a pod něj bych nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.7.21 10:45

Tak tenhle sen ani náhodou!
Na koni jsem jezdila leta, stále trochu jezdím…ale jako zaměstnání ne… Jak píšeš - neznáš kolektiv (a že se kolem koní umí sejít i party divných lidí :-/ ), nevíš jaká bude jistota…byznys kolem koní je spíš naprostá nejistota.
Pak si také neumím představit to platové srovnání - to opravdu ti jako stájníkovi dají plat jen o 5tis menší než máš na vedoucí pozici…??? 8o Buď máš jako vedoucí tedy hrozně málo…nebo to je nějaká luxusní stáj, kde mohou stájnéka velkoryse platit…nebo trochu přehánějí s nabídkou a realita bude horší, ale nějak mi ty počty nehrají.

Prostě ohledně koní jsem měla naštěstí jasno už jako malá - je mít takové zaměstnání a vydělávat tolik, abych mohla mít koně jako luxusního koníčka na pohodu a volné chvíle, než tam pracovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
28.7.21 10:48

Do toho bych asi nesla. Bez závazků asi ano. Záleží jak moc by vás poznamenalo kdyby vypadl tvůj příjem na delší dobu když by to nevyšlo. Případně jak rychle by si dokázala najít jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.7.21 10:55

No to především řeš s manželem a dětmi, ty to ovlivní nejvíc.

Potřebujete si spočítat, co s vaším rodinným rozpočetm udělá to že bude nižší a jestli je to pro vás v pohodě a jak změna práce ovlivní množství času, které na sebe budete mít.

Obecně - budeš spokojenější, když budeš dělat něco co fakt dělat chceš a odrazí se to i na rodině, můžeš svou lásku ke koním předat svým dětem.

Ale je to rozhodnutí vaší rodiny a je ptořeba brát zřetel na potřeby všech členů vaší rodiny. V tuhle chvíli to může být tak, že ty kvůli potřebě nějaké stability nemáš úplně nasycenou svou potřebu dělat práci ve které jsi nadšená z toho co děláš. Je v pořádku zkusit to tedy změnit tak, aby se ti tahle potřeba naplnila, ale je předem důležité promyslet a probrat, jak to ovlivní další členy rodiny a jeslti změna v příjmech a tvém časovém rozvrhu bude znamenat, že se něco musí dělat jinak a dohodnout se na tom s ostatními.

Není to jen tvoje rozhodnutí a fakt to není něco, co ti má rozhodnout internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
28.7.21 11:16

Určitě se nechci rozhodovat podle netu, ale spíš číst pro a proti a díky tomu se na věc podívat z jiné stránky. Časově bych na tom byla stejně a nabídli mi 25 hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
28.7.21 11:16

Ne, do prace bych chodila pracovat a kone bych si nechala jako hobby. Nevim, jestli jsi insider, ale co tak zdalky sleduju, tak toto podnikani (nepises, jestli je to komercni staj nebo nejaky dostihovy byznys) je hodne nejiste, pan podnikatel muze mit velke oci, kdykoliv prestat platit, muzes byt coby srdcarka zklamana, ze konicci nebudou v takove bavlnce, jak bys rada videla…atd.

I jak tu nekdo vyse psal, i ty financni podminky se zdaji trochu fantazmagoricke :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16968
28.7.21 11:27

@HankaS82 - jestli tvůj muž má méně než 25 tis hrubého, tak bych do toho nešla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 11:32
@HankaS82 píše:
Ahoj všem, mám velké dilema a asi potřebuji znát názor někoho nesprávného. Pracuji na vedoucí pozici, mám slušný plat, jistotu, že o práci nepřijdu, fyzicky se nedřu. Sice jsem pod psychickým tlakem, ale není to žádná tragédie. Kolektiv včetně vedení je super…ALE, mě ta práce moc nebaví. Teď se mi naskytla možnost splnit si sen. Dostala jsem nabídku starat se o 25koní. Takže dřina jak prase, menší peníze cca o 5tisíc, neznám kolektiv.Je to začínající podnik, který se rozjíždí, takže netuším jak moc stabilní bude…ALE je to práce, kterou znám a vím, že je to moje srdeční záležitost, která mě bude naplňovat. Jak byste se rozhodli? Mám dvě děti a chlapa co též vydělává, ale míň než já.

Rozhodni se podle sebe. Kamoška má taky dvě děti, manžela, vlastní koně, velké pozemky na seno, obilí apod…Do toho pracuje na ranči kde je min. 15 koní. Tedy dřina a práce i o víkendu přes svátky
A nelituje, je šťastna

• Citovat
  • Upravit
3958
28.7.21 11:36

Takže ty máš na vedoucí pozici 30k hrubého a tvůj manžel má ještě méně? No, asi záleží, v jakém kraji žiješ, ale jako slušný plat bych to bez urážky nepovažovala. Ale samozřejmě důležité je, že s tím vyžijete, pokud máte vlastní bydlení, je to asi ok.
Záleží taky, jak staré máš děti. Pokud jsou malé, asi bych raději energii věnovala jim než koním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.7.21 11:47

@HankaS82 já bych ještě jen podotkla, že podobné nápady jsem mívala, když jsem v práci byla vyhořelá, přepracovaná apod. Byl to vlastně plán, jak si odpočinout konečně psychicky. Ale když jsem v klidu, tak vím, že to není cesta a romantika by to byla tak půl roku…pak za pár let zjistíš, že jsi totálně „zahrabaná“ a skoro bez šance to změnit a naskočit zas do „normální“ práce… (to by mě na to děsilo nejvíc, že ta cesta případně zpět by byla hodně složitá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
28.7.21 11:48

Jedná se o komplex…restaurace, ubytování a nájemní stáj. Jsem ze severu Čech a děti mám 16 a 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.7.21 11:54

Já bych do toho nešla. V dnešní době je stabilní práce výhra. U koní budeš muset být i přes víkend. Radši čas věnuj rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat