Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedávno jsme byli v Selibově u Písku v Pohádkové kovárně. Nevím, jestli pro roční dítě, spíš tak rok a půl.
V Písku je ještě obora s muflony. U Kloubu zubři. Není to na samostatný výlet, ale po cestě se tam stavit můžete.
S dovolením se přidám a budu sledovat tipy, taky už nám docházejí nápady.
Jinak v nové táborské ZOO ve Větrovech jsme byli minulý víkend a dojmy byly spíš negativní. Areál je ještě ve výstavbě, všude tam probíhají terénní úpravy a po dešti tam je místy po kotníky bláta, takže pokud pojedete, tak po delším suchém období. Další věc je vstupné - jednak dost vysoké (90,– Kč za dospěláka, což je stejně jako na Hluboké, která je nesrovnatelně hezčí), jednak nemají dětské vstupné rozdělené podle věku, ale na děti v kočárku (zdarma) a děti do 150 cm (40,– Kč). Taky počítejte s tím, že se dost nachodíte, areál je prostorově velmi velkorysý, ale zvířat ještě pomálu. A asi největší slabina je v chybějícím zázemí - asi pět chemických toalet na celý areál a bufet, kde minulou neděli nabízeli jenom základní nápoje, jídlo žádné.
a co aquapark na Marině,je tam krásně teplá voda a taky je tam hodně hřišťátek,výlet mašinkou,z ČK do Holubova od tud pěšky na kleť,děti mašinky milují, v ČB je taky pěkná kavárna s velkým hřišťěm jmenuje se chňapík,když si na něco přijdu tak ještě písnu
Příspěvek upraven 04.09.11 v 13:58
Hřiště BezBot má ještě jednu odnož - venkovní labyrint v kukuřičném poli. Je to kdesi v Rudolfově, ale nevím, jestli už není sklizeno…
Bersaba píše:
S dovolením se přidám a budu sledovat tipy, taky už nám docházejí nápady.
Jinak v nové táborské ZOO ve Větrovech jsme byli minulý víkend a dojmy byly spíš negativní. Areál je ještě ve výstavbě, všude tam probíhají terénní úpravy a po dešti tam je místy po kotníky bláta, takže pokud pojedete, tak po delším suchém období. Další věc je vstupné - jednak dost vysoké (90,– Kč za dospěláka, což je stejně jako na Hluboké, která je nesrovnatelně hezčí), jednak nemají dětské vstupné rozdělené podle věku, ale na děti v kočárku (zdarma) a děti do 150 cm (40,– Kč). Taky počítejte s tím, že se dost nachodíte, areál je prostorově velmi velkorysý, ale zvířat ještě pomálu. A asi největší slabina je v chybějícím zázemí - asi pět chemických toalet na celý areál a bufet, kde minulou neděli nabízeli jenom základní nápoje, jídlo žádné.
předně tak …raději na Hlubokou než k nám do Tábora
Parádní diskuze,snad přibyde ještě dost nápadů ![]()
Alpaka píše:
U Kloubu zubři.
Alpako,to je někde za Protivínem,že? Jsou nějaké cedule cestou,dá se to dobře najít?
S táborskou zoo jste mne nepotěšily,chystala jsem se tam příští týden..
V Písku bych ještě doporučila sladovnu,ale pro roční dítko to ještě moc není.
agy píše:
Parádní diskuze,snad přibyde ještě dost nápadů
Alpaka píše:
U Kloubu zubři.Alpako,to je někde za Protivínem,že? Jsou nějaké cedule cestou,dá se to dobře najít?
S táborskou zoo jste mne nepotěšily,chystala jsem se tam příští týden..
V Písku bych ještě doporučila sladovnu,ale pro roční dítko to ještě moc není.
Zubři jdou najít blbě. Jak ohrada, tak zubři samotní - schovávají se.
Kloub je kousek za Protivínem (asi 8 km). V Kloubě hned doprava směr Radany ( není značené ), ale nejlepší je držet se cyklotrasy 1073. Před Radanami ( neznačená malá osada, nebo dokonce jen samota) se odbočí vpravo, tam už je i šipka Zubři.
Největší ZOO na jihu ČEch byla pro mne velkým zklamáním , již delší dobu sleduji ZOO v Česku ,projel jsem všechny naše ZOO i na Slovensku a musím říci ,že všechny jsou o třídu výše, v ZOO Tábor sice maji velmi krásná zvířata ,ale to je vlastně všechno ,zázemí ZOO špatné , prostředí špatné, služby pro návštěvníky také nic moc.Chápu to ,že každá ZOO využívá krajinu a prostředí kolem sebe a na tom vlastně staví své kouzlo, na louce se toho moc vytvořit nedá a ještě k tomu stereotypní drátěné oplocenky ale i tohle by se dalo přehlédnout ZOO je nová a ve výstavbě nelze všechno hned vytvořit ,ale výběhy po estetické stránce jsou opravdu hrozné bez nápadu , bez jakehokoliv kouzla ,které má z každé ZOO po odchodu návštěvnik cítit ,aby se tam tešil vrátit.Je to opravdu strohé ,připomínající spíš lunapark než opravdové ZOO a vstupné 90 kč to je opravdu stejné jako do ZOO Hluboká ,která je o třídu výše a o konkurenci se nedá ani hovořit to je opravdu kouzelná a malebná ZOO.Doufám ,že majitel a provozovatel toto časem zjistí a pochopí a vydá se jinou cestou, jako například ZOO Zájezd nebo ZOO Chleby soukromé ale kouzelné ZOO
@fufiiina čtu tady starří diskuzi a váš příspěvek mě zaujal, ale vůbec nevím o čem jste psala. chystáme se na dovču do českého krumlova a hledám výlety pro roční holčičku. můžu poprosit o nějaké informace? ![]()
V Českém Krumlově jsem byla nedávno - celý je krásný! Doporučuji zámek, hezké jsou i procházky jen tak po městečku, můžete zamávat vodákům na Vltavě, zajít na některou ze zahrádek na kafíčko atd. Myslím, že ročnímu dítěti bude úplně jedno, na jaké výlety se vypravíte, důležité je, že bude s vámi ![]()
@betuska.bathory zámek asi ne, ona by tam vejskala paní do výkladu a to by nás vyhodili. jak má radost z něčeho, tak se nedá poslouchat
jj, tak nemusí to být jen vše pro dítě, stejně ví prd, ale i tak pro nás, at máme pěknou procházku a jdeme někam cíleně. jedeme na týden, tak at někam vyrazíme ![]()
Pokud budete autem, tak zajeďte na Lipno - tam vám nebude stačit den na to, aby jste všechno prošli. Teď je tam nová atrakce - procházka v korunách stromů - lanovkou se vyvezete nahoru (i s kočárkem, ale klidně můžete jít lesem do kopce pěšky)a jdete po dřevěné cestě nahoru na rozhlednu. Super výlet! Ovšem držím palce, ať máte hezké počasí :- )
Stezka korunami stromů, Hluboká, zoo Hluboká, hopsarium Lipno, České Budějovice. Pak procházka. Moc hezká je Třeboň a bazén aurora
@betuska.bathory jj,tu stezku korunama stromů to vím, to je jediný s čím počítáme, že chceme vidět a jde tam kočárek
jedeme první týden v září a to snad bývá hezky, malá bude mít narozky, takže máme objednané hezké počasí ![]()
Ahoj maminy,
prosím o tipy,kde zabavit roční dítko,už mi docházejí nápady.Uvítám i typy na jakoukoliv akci vhodnou pro děti v Českých Budějicích,třeba i pěkná hřiště apod.
Naše cíle výletů se pořád opakují Zoo na hluboké,Park zvířat v Borovanech,Hřiště bez bot a muzeum v Písku,plánujeme výlet do nové zoo v Táboře a chodíme po hřištích,když na nějaké hezké narazíme.Našeho prcka to baví všude,kde jsou děti nebo zvířata.