Pas na Slovensko pro dítě?

2939
2.9.11 21:01

Pas na Slovensko pro dítě?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak je to s pasem na Slovensko pro děti, je nutné vyřídit? Ve svém pase ho zapsaného nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
2.9.11 21:03

Eneer, Slovensko je uvnitř Schengenského prostoru - ten celý v pohodě objezdíš na českou občanku. Kdybys jela na Ukrajinu, tak to by bylo jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.9.11 21:05
Jura007 píše:
Eneer, Slovensko je uvnitř Schengenského prostoru - ten celý v pohodě objezdíš na českou občanku. Kdybys jela na Ukrajinu, tak to by bylo jiné…

Ale musi byt zapsane aspon v obcance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939

Jura, právě jsem někde slyšela, že i přesto je nutný pas, tak nevím :nevim: kdyby přece jen stačila občanka, tak by asi bylo nutný mít tam malýho zapsanýho, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

Ještě dodám, že auta mezi Českou a Slovenskou republikou na hranicích nezastavujou. No já jsem takhle byl třikrát za týden v Maďarsku a jak jsem do auta v Brně vlezl, tak jsem vystupoval až v Szegedu. Tak se neboj, že by ti policista nebo pohraničník kladl otázky, jestli je to tvoje dítě… Žádný tě nebude zastavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.9.11 21:07

Pokud máš přesto pochybnosti, zavolej si na slovenskou ambasádu v Praze. Nebo mrkni na jejich webové stránky. Případně jim napiš mail s dotazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.11 21:07
Musí mít vlastní pas,na občanku může dospělák, jehož je občanka, nikoliv jeho dítě. Slováci jsou tolerantní, ale stačí narazit na vola. prostě dítě musí mít svůj pas.
Jura007 píše:
Eneer, Slovensko je uvnitř Schengenského prostoru - ten celý v pohodě objezdíš na českou občanku. Kdybys jela na Ukrajinu, tak to by bylo jiné…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.9.11 21:09
Jura007 píše:
Ještě dodám, že auta mezi Českou a Slovenskou republikou na hranicích nezastavujou. No já jsem takhle byl třikrát za týden v Maďarsku a jak jsem do auta v Brně vlezl, tak jsem vystupoval až v Szegedu. Tak se neboj, že by ti policista nebo pohraničník kladl otázky, jestli je to tvoje dítě… Žádný tě nebude zastavovat.

No to mas pravu to i kdyz nasednes do vlaku.Jenomze nahoda je blbec muzou mit treba nahlaseny unos a uz je problem.proto jsme jeste nebyli u pribuznych na slovensku.A to ta znamam dela na policajtech ale i tak si to nelajznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
2.9.11 21:10

OP není cestovní doklad pro dítě, pouze pro Tebe. Při jakémkoliv překročení hranice má být dítě zapsánov pase rodičů, nebo má mít svůj pas. Je fakt, že to 100× může projít na občanku, ale po 101 potkáš vola a malér je na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.11 21:11

A nejde o kontroly na hranicích, může jít o jakoukoliv silniční či jinou kontrolu. Jednou js,e to zažili v německu, v noci, po cestě z dovolené, shodou okolností pátrali po ztraceném dítěti, nemít pro malou cestovní doklad, a to není zápis ve vlastní občance, bylo by celkem pozdvižení. k vycestování kamkoliv, skutečně kamkoliv mimo republiku musí být platný cestovní doklad, zapsání dítěte do občanky to nesplňuje, platnost zapsání dítěte v pase rodiče končí příští léto. Dítě MUSÍ mít kamkoliv svůj pas. Do konce roku je za 100,– fotku si udělají sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.9.11 21:13

OP je průkaz pro tebe, zapsané dítě v OP na něj nesmí cestovat. Dítě může být do příštího června zapsané pouze v pase. Pokud zapsané v pase není, MUSÍ mít svůj pas, od letošního června se děti do pasu již nezapisují. Kdo chce jet do jakéhokoli zahraničí bez platného cestovního dokladu je blázen. Nikoho nezajímá, že jsme češi, že se dá jezdit na OP (krom dětí), může vás zastivt policejní hlídka a hned bude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
2.9.11 21:14

my bývame pár km od hraníc s ČR a pas pre malú máme, na popud mojej známej, ktorá išla s malou dcérou do ČR nakupovať a stopli ich policajti. pas pre dcérku nemali a dostali pokutu. takže podľa mňa je lepšie ho mať :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.9.11 21:15

Dítě musí mít svůj vlastní pas. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.9.11 21:16

Mám pocit, že slovenští policisté velmi rádi rozdávají pokuty (zejména Čechům :mrgreen: - ale podloženo statistikou nemám, jde jen o pocit), takže na OP bych nejela. Jako cestovní doklad pro dítě OP neslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
2.9.11 21:26
terinka4444 píše:
A nejde o kontroly na hranicích, může jít o jakoukoliv silniční či jinou kontrolu. Jednou js,e to zažili v německu, v noci, po cestě z dovolené, shodou okolností pátrali po ztraceném dítěti, nemít pro malou cestovní doklad, a to není zápis ve vlastní občance, bylo by celkem pozdvižení. k vycestování kamkoliv, skutečně kamkoliv mimo republiku musí být platný cestovní doklad, zapsání dítěte do občanky to nesplňuje, platnost zapsání dítěte v pase rodiče končí příští léto. Dítě MUSÍ mít kamkoliv svůj pas. Do konce roku je za 100,– fotku si udělají sami.

Ahoj mám prosbu kde si to slyšela že to stojí za 100kč? Mně na cizinecké říkali,že to stojí 900 a trvá to dlouho než to vyřídej,a právě mně zaujalo,že za 100,to bych hned šla a dala udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí