Pas na Slovensko pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9044
2.9.11 21:27

Ahoj,nevim jak je to ted a jestli se neco zmenilo,ale byli jsme na Slovensku minuly rok a to bylo prckovi 9.mesicu
Zadny pas nemel,jen ho ja i pritel mame zapsaneho v obcankach.Dokonce nas i jednou stopli policajti a chteli akorat doklady ridice,jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
2.9.11 21:32

Ano je za 100,– Ale ještě dalších 100,– stojí osvědčení o státním občanství (nebo jak se to jmenuje), který potřebuješ mít ke zhotovení pasu pro dítě. Takže celkem 200,– za jedno dítě. Já to jdu vyřizovat příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
2.9.11 21:32
Pajule22 píše:
Ahoj,nevim jak je to ted a jestli se neco zmenilo,ale byli jsme na Slovensku minuly rok a to bylo prckovi 9.mesicu
Zadny pas nemel,jen ho ja i pritel mame zapsaneho v obcankach.Dokonce nas i jednou stopli policajti a chteli akorat doklady ridice,jinak nic.

Tak to jste měli štěstí, byla to asi pouze silniční kontrola. Ale můžou kontrolovat i celý zbytek posádky - třeba při nějakém zátahu, a pak dítěti OP rodičů stačit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.9.11 21:34
mamina25 píše:
terinka4444 píše:
A nejde o kontroly na hranicích, může jít o jakoukoliv silniční či jinou kontrolu. Jednou js,e to zažili v německu, v noci, po cestě z dovolené, shodou okolností pátrali po ztraceném dítěti, nemít pro malou cestovní doklad, a to není zápis ve vlastní občance, bylo by celkem pozdvižení. k vycestování kamkoliv, skutečně kamkoliv mimo republiku musí být platný cestovní doklad, zapsání dítěte do občanky to nesplňuje, platnost zapsání dítěte v pase rodiče končí příští léto. Dítě MUSÍ mít kamkoliv svůj pas. Do konce roku je za 100,– fotku si udělají sami.
Ahoj mám prosbu kde si to slyšela že to stojí za 100kč? Mně na cizinecké říkali,že to stojí 900 a trvá to dlouho než to vyřídej,a právě mně zaujalo,že za 100,to bych hned šla a dala udělat

Ať to stojí co to stojí, rozhodně to bude od ledna o polovinu dražší. Takže doporučuji udělat pasy teď. Od června dítě bez pasu nesmí být, nebude platit ani zapsání do pasů rodičů. Když bude mít dítě první pas, musí se nejdříve požádat o potvrzení občanství a teprve pak dělat pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
2.9.11 21:36

Je potřeba mít vlastní pas pro dítě, nebo zapsaného V PASE!!! Ovšem zapisování už skončilo, bylo jen do letošníhočervna. Platnost zapsání skončí příští léto, pak už jen vlastní pas.
Bez dokladu jet bych si netroufla, spoléhat na to, že nás policajti nezastaví…
Vyřízení pasu stojí 100 (poplatky za potvrzení, které jsou k tomu potřeba je 50-100Kč), trvá to měsíc. Pas platí 5 let (a to i miminům, co jsem tak četla, většinou se tolik nezmění, jen jim dorostou vlasy).

Taky jsme byli dnes v Německu s pasem, nikdo nás nestavěl, ale jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.11 21:50

Nesmysl, máme ho doma měsíc, platila jsem 100,–normálně na městském úřadě na pasovém. Hotový byl do tří týdnů. Platí 5 let. Od nového roku bude stát 600,–

mamina25 píše:
terinka4444 píše:
A nejde o kontroly na hranicích, může jít o jakoukoliv silniční či jinou kontrolu. Jednou js,e to zažili v německu, v noci, po cestě z dovolené, shodou okolností pátrali po ztraceném dítěti, nemít pro malou cestovní doklad, a to není zápis ve vlastní občance, bylo by celkem pozdvižení. k vycestování kamkoliv, skutečně kamkoliv mimo republiku musí být platný cestovní doklad, zapsání dítěte do občanky to nesplňuje, platnost zapsání dítěte v pase rodiče končí příští léto. Dítě MUSÍ mít kamkoliv svůj pas. Do konce roku je za 100,– fotku si udělají sami.
Ahoj mám prosbu kde si to slyšela že to stojí za 100kč? Mně na cizinecké říkali,že to stojí 900 a trvá to dlouho než to vyřídej,a právě mně zaujalo,že za 100,to bych hned šla a dala udělat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
2.9.11 22:14

Na Slovensko jezdíme často a pokud nemáš dítě v občance nebo v pase tak by správně mělo mít svůj, ale my vozíme rodný list a prý to stačí. Pas určitě nebudeme pořizovat :wink: Stojí to sice stovku, pokud už nepodražili, já se na to ptala na začátku roku, alemusíš ho měnit podle toho jak se mění dítě…

Takže my vozíme rodný list a prý to stačí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
2.9.11 23:44

Skutecne dite i na blbe slovensko musi mit pas, ja to zjistovala na nasem pasovem oddeleni, pry muze jet s rodicem, ktery ho ma zapsane v pase, ale jak je psano muzes narazit na blba a s nim nehnes… navic vystaveni neni zadna traga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
3.9.11 00:29
Monny89 píše:
Dítě musí mít svůj vlastní pas. :wink:

DO KONCE LETOŠNÍHO ROKU MŮŽE BÝT DÍTĚ ZAPSÁNO V PASE RODIČŮ A NA TEN CESTOVAT. OD PŘÍŠTÍHO ROKU MUSÍ MÍT VLASTNÍ PAS.

Zápis v OP rodičů NENÍ dokladem pro dítě, protože cizinci neumí v našem rč najít pohlaví.

A je jedno, jelsit jede na Slovensko nebo do jiné země schengenu.

pracuji s těmito info prakticky denně a mám ověřeno na MIn. zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
3.9.11 00:52

ahoj dite musi mit svuj pas do pasu uz nezapisuji, na pockani to stoji asi 100, rychlopas nas stal 1000,– pokud je to prvni pas ditete tak potrebujes i potvrzeni o statnim obcanstvi en vydavaji na oresnim urade..vyrizeni trva do 14ti dnu ale zalezi na urednicich nam ho doknce vydali na pockani behem hodiny a to samy s rychlopasem, ten je do druheho dne ale my ho taky meli za hdoku (potrebovali jsem odjte ten den)
potrebujes na to pasovy fotky ditete..coz je dost dobra zabava vyfotit dite ve vzprimeny poloze s nejakym slusnym vyrazem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
3.9.11 07:51

Holky děkuju za info,tak to ho dam příšti týden udělat,nbeo v říjnu právě jedeme na slovensko a teda nechápu proč mi ty naši policicsti na cizinecké řekli,že to stojí 900 8-o ,to se mi docela převrátili oči :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.9.11 09:12
Jura007 píše:
Eneer, Slovensko je uvnitř Schengenského prostoru - ten celý v pohodě objezdíš na českou občanku. Kdybys jela na Ukrajinu, tak to by bylo jiné…

Ano, dospělý ho objezdí na občanku, ale dítě musí mít svůj pas, nebo být zapsané v pase rodičů. Na Slovensku by možná přihmouřili oči, pokud by bylo dítě aspoň v občance, ale já bych to neriskovala. Člověk nikdy neví, na koho narazí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
3.9.11 16:02
Ajla píše:
potrebujes na to pasovy fotky ditete..coz je dost dobra zabava vyfotit dite ve vzprimeny poloze s nejakym slusnym vyrazem…

U nás pasové fotky nebyly třeba, úřednice sama dítě vyfotila (miminko na klíně). Je to udělané digitálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
4.9.11 07:53

Díky za info všem… ještě bych se chtěla zeptat, kde se vydává ten papír o českém občanství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.9.11 08:55
Markit.Hl píše:
Monny89 píše:
Dítě musí mít svůj vlastní pas. :wink:

DO KONCE LETOŠNÍHO ROKU MŮŽE BÝT DÍTĚ ZAPSÁNO V PASE RODIČŮ A NA TEN CESTOVAT. OD PŘÍŠTÍHO ROKU MUSÍ MÍT VLASTNÍ PAS.

Zápis v OP rodičů NENÍ dokladem pro dítě, protože cizinci neumí v našem rč najít pohlaví.

A je jedno, jelsit jede na Slovensko nebo do jiné země schengenu.

pracuji s těmito info prakticky denně a mám ověřeno na MIn. zahraničí.

Dítě může cestovat na pas rodičů až do 26. června 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí