Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Eneer píše:
Díky za info všem… ještě bych se chtěla zeptat, kde se vydává ten papír o českém občanství?
Na matrice
Tuším, že nejdřív musíš mít Potvrzení o trvalém pobytu - na úřadě. Pak na matrice dostaneš Osvědčení o státním občanství a pak zas na úřad vyřídit pas. Alespoň tak to bylo u nás - Praha.
my jsme delali pas letos v cervensi potvrzeni o trvalym pobytu jsem enpotrebovali jen potvrzeni o statnim obcansti ten nam dali na krajskym urade…
Pokud si zazadas o pas predcasne ta nebdues chtit rychlopas tak ot bude stat asi 100.
Nekdo tu psal ze se muze cestovat na pas rodice (kdyz je v nem dite zapsane) ano muze ale uz nezapisuji, propasli jsme to asi o 14 dni :-/
Potřebovala bych se zeptat mám sestřenici a jedu s ní na Slovensko je jí 13. Potřebuje pas?
Ona si ho právě zapomněla a já se bojím. A třeba kolik by stála pokuta ![]()
@Kiki50 píše:
Potřebovala bych se zeptat mám sestřenici a jedu s ní na Slovensko je jí 13. Potřebuje pas?
Ona si ho právě zapomněla a já se bojím. A třeba kolik by stála pokuta
pas nebo občanka. A v době, kdy se neustále řeší běženci a dělají se tak různé razie kolem hranic, bych s ní bez dokladů nejela. Ještě k tomu ani není tvé dítě.
@Kiki50 píše:
@vokishka nekonec s námi pojede i její táta
hele kikinko, to na veci, ze dite potrebuje pres hranice pas nic nemeni
nejsi takovy deb.il ,aby jsi to nevedela, ze ne
@markytka3 prý její matka říkala že je tam otec a má jeho příjmení takže nepotrebuje
@Kiki50 píše:
@markytka3 prý její matka říkala že je tam otec a má jeho příjmení takže nepotrebuje
a jak to příjmení asi tak dokáže, bez dokladu. Nenapadlo by mě, že v dnešní době ještě někdo neví, že je třeba k cestování doklad
@vokishka to mě napadlo ale pry pokud bude problém tak to nějak naskenuje
@Kiki50 píše:
tak kdyz to nejaka stejne inteligentni Mana jako ty rikala…
… tak te matce rekni, ze je hloupa a dite musi mit pas jmeno nejmeno
@Kiki50 píše:
@vokishka to mě napadlo ale pry pokud bude problém tak to nějak naskenuje
ty jsi troll, ze, neverim, ze je nekdo takto dementni.. co naskenuje?