Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ani jedno z jmen se mi nelíbí. Ale je to vaše volba. Navíc, když slyším Florian, vzpomenu si hned na jogurt. ![]()
Floriana a Eli znám z Rakouska. Rebeka se mi líbí
.Ale podle mě, ať dáš co chceš, časem si každý zvykne a nikdo nebude řešit, že má malá/y „divné“ jméno. V dnešní době si myslím, že je spousta i „divnějších“ jmen ![]()
Florian se mi taky moc nelíbí, Eliana je zajímavá
.. záleží i na příjmení, aby se to trošku hodilo
. Ale stejně záleží jenom na Vás jak se rozhodnete ![]()
Florian je super, pokud nějak ladí s příjmením. Elianu jednu znám, takže pro mě normál jméno a Rebeka se mně osobně nelíbí.
Uplny ulet to neni, jen se mi nelibi, ze se Rebece rika ReBečko. Eliana se mi libi, tu jedinou z uvedenych neznam zadnou. Rebeky a Floriany znam dva a ty zdrobeliny mi drasaji usi. Nejsou to jmena stvorena pro ceske sklonovani. Jednomu rikaji Floňo ![]()
Ahoj,
Tak jméno Florian jsem teda neznala, jen jako příjmení
a ted mě napadá že vlastně i jo, jeden tehdejší známý z Německa
nepůsobí to na mě nijak hrozně, ikdyž věřím že reakce budou různé, jak to tak u neobvyklých jmen bývá… taky máme ne úplně obvykle jméno takže chápu te
jinak Eliana se mi docela líbí. známa má Elisu a to mi přijde krásné
rebeka se mi moc nelíbí
Šťastný výběr ![]()
Florian mi taky evokuje jogurt, Eliana se mi nelíbí, to spíše Ela nebo něco na ten způsob, Rebeka je docela fajn.
Já když slyším Florian tak si vzpomenu na pohádku jak vodník říká chasnikovi Florianku nepiskej. Mě se nelíbí.
Florian mi též evokuje jogurt.
Eliana mi přijde poněkud ďábelská(zdůvodnit to neumím) a Rebeka hodně židovská a starosvětská zároveň.
Jedna moje kamarádka bydli v Rakousku a dala jméno Mirabel a druhá tady dala Květuše. Obě jsem nemohla rozdychat ![]()
U Floriana si neumím představit moc zdrobnělin ani pro batole ani pro puberťáka, ženská jména se mi líbí.
Krásné dopoledne všem!
Jak na vás působí chlapecké jméno Florian a holčičí Rebeka a Eliana?
Nejsem příznivcem řešení jmen na internetu. Ptám se jen z důvodu, že si nejsem 100% jistá, zda to není velký úlet. Bojím se, aby ve školce, škole nesklízeli posměch.
Chtěli jsme jména méně obvyklá. Sebastiánů, Sofinek, Emiček, Janů, Lůkášů, Nelinek apod. je v našem okolí přeplněno.
Mockrát děkujeme za reakce.
Omluvte, prosím, anonymitu.