Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky bych byla pro krátké a… ale bude sedět jméno k příjmení? Aby to nebyla Melanie Nováková… ![]()
Také se mi to s krátkým „a“ líbí víc…ale ještě by mě zajímalo jak se budu jmenovat dál, ale když je to anonymně…protože třeba Melanie Nováková je divné:-)
Take se pridavam k tem, jimz se libi kratke A vice. Ja vlastne ani nevedela, ze je moznost s dlouhym A ![]()
Pokud bych měla volit krátné a nebo dlouhé á, dala bych krátkému, protože tak nějak jak je to cizí jméno, tak se více objevuje s tím krátkým. Stejně to svádí s k výslovnosti dlouhého á. Samotné jméno jako takové mi ladí a nevadí.
Spíš bych se zamyslela, jak naznačily holky, zda se to hodí k příjmení. Neustále nasazuju a agituju, klasické české příjmení se jménem cizího původu (již nedomestikovaným, jinak to je na diskuze, které jméno je a které není cizího původu) působí… komicky. Melanie Wernerová, proč ne, Melanie Zahradníčková… proč není rovnou Melounek… ![]()
Taky bych dala kratky a urcite s tim problem nebude. staci kdyz to spravne vyslovi ![]()
Jmeno moc hezke, vzdycky kdyz nekdo rekne ze je cizi tak si vzpomenu na pohadku Jak se budi princezny ![]()
Z Melanie Wernerové může být po vdavkách Kašpárková. U holky bych to tak neřešila.
@jenika1 píše:
Z Melanie Wernerové může být po vdavkách Kašpárková. U holky bych to tak neřešila.
Vlastní medicína… máš pravdu, jenže až se bude Melanie Wernerová vdávat, jednak si bude moct tu Kašpárkovou vybrat, dokonce i verzi Melanie Kašpárek, bude-li mít tu odvahu, a jednak už bude mít po připomínkách spolužáků, jež bývají pěkně pichlavé - pokud by ten Kašpárek byla už ve škole. A málokterá osobnost se dokáže přes ty pícháky bez ztráty kytičky přenést.
Dobrý večer!
Asi mám stupidní dotaz, ale chci to pro jistotu řešit anonymně.
Za pár týdnů se nám má narodit naše miminko. Pohlaví nevíme. Pro kluka máme vybrano David a pro holčičku Melanie, ale to právě je to, co bych zde chtěla řešit.
Líbí se nám verze Melanie s krátkým A, ale nevím, jestli s tím nebude mít v budoucnu problém, že je Melanie a není Melánie. Jsem kvůli tomu napochybách, protože hodně lidí píše právě Melánie.
Poradíte prosím?
Děkujeme.