Jména dětiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
21.8.06 20:33

ahoj fontanko :wink:
no u nas to asi vypada na tu treti holcicku,nejak to nebylo moc videt,ale ja si myslim ze tam ta holcicka je,nedovedu si predstavit ze bych mela kluka :wink:
A tady prave Viktorie u nas nejsou,je tady jenom jedna a ta jde letos do skoly,takze u nas jmeno Vitorie neni jeste rozsireno :lol:
ale jeste mam jeden malinky problem,starsi dcerka Kristynka by chtela radeji Sofii,a nejak ji to nemuzu vymluvit,tu Sofii jsem mela na druhem miste kdyby neprosla Viki,tak ted nevim,mala ma 5 let a kazdemu rika ze to bude Sofinka.Uz jsem taky premyslela ze dam obe jmena,
Holky,myslite ze by to bylo dobre VIKTORIE-SOFIE Ondrova :lol: nebo nechat radsi jen jedno??
Ach jo,to je starosti se jmenama :lol:
Poradte prosim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
21.8.06 20:53

Ahoj my máme prvního kluka Matyáše a kdyby byl holka tam manža chtěl Nicol, ale teď říká, že je rád, že máme kluka, protože Nicolek je hodně.

U druhýho těhu jsme měli Sebastena a Lauru, narodila se nám holčička, ale mrtvá, takže jsme jí nepojmenovali, tak máme pro další připraveno, jestli nejaké další bude.

Jinak Viktorka, Klaudie, Justýna, Sabrina, to vše u nás proběhlo, nakonec jsme s Matou pro:,–(ili tu Lauru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.8.06 10:30

Jména

My máme nachystaná jména Martin, nebo Katka, tak uvidíme, co se narodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.8.06 10:51

Ahoj my jsme do 20. týdne řikali mimiskovi Verunka ale na utz nám řekli že to bude kluk takže teď už je to Martínek :lol:
Jinak se mi líbí Dominik, Karolína a Klárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
22.8.06 10:57

Boziku, ja bych urcite nechala jen jedno z jmen - obe dve se k vasemu prijmeni hodi, ale dvojjmeno Viktorie Sofie mi teda moc nesedne - mozna je to tim, ze obe jmena konci na -ie a tim padem zneji stejne.

Jinak s vyberem jmena jsme taky meli problem, k nasemu prijmeni se toho zas tak moc nehodi, hlavne ty klucici jmena jsou katastrofalni. Nakonec je prcek Peter po tatinkovi a druhe ditko bude bud Oliver nebo Klarka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
22.8.06 11:09

asi dame jenom to jedno,mala si na to nakonec zvykne,nic jineho ji nezbyde,ze jo??? :lol: :lol:
A treba jak uvidi malou jak se narodi,teda jestli to bude opravdu ta holcicka,tak ji to urco prejde,ze jo?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
22.8.06 13:13

Viktorka je krásné. Máme taky, psáno Victoria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
22.8.06 21:21

Ahoj,

my mame Sarlotu a Zoe, ale neustale jsme se pokouseli o Tobiase. Tak snad to zuzitkujeme na potreti…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.8.06 21:36

Tak manžel chtěl vždycky Veroniku, je to krásné jméno, ale mám vůči němu takovou blbou osobní antipatii…, ale možná se ještě nechám přemluvit :roll:

Jinak to vypadá zatím na Klárku. Doufám že mi malá jednou nevynadá, že „Klára“ je hodně tvrdé jméno… ještě nevím, trochu váhám, ale už moc času na rozmyšlení nemám :?

Kdyby to byl kluk, byl by to jasně Martin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
23.8.06 14:18

My máme Žanetku, kdyby to byl chlapeček, tak mě se líbil Sebastian a Adam, ale manžel by si přál Jarouška…v rodině si toto jméno předávají z generace na generaci :wink:
Jen si myslím, že docela důležité nevybírat jen křestní jméno, ale především koukat na celé jméno, tedy hlavně jak se vybrané jméno hodí k příjméní,jak dobře se to dítěti bude celé vyslovovat a jestli celé jméno není moc tvrdé..tedy samé.rrrrrrrrrr…to mi přijde hrozné, ale to jen můj názor. Také máteli R v příjmení měli byste ho ušetřit v křestním jméně, naopak jeli příjmení měkké, tak R se do jména přímo nabízí😉 . Uvádí se, že máli dítě krátké příjmení má mít delší jméno a zase obráceně,pak ještě pozor na krkolamy!
např. Králová, určitě zní lépe třeba Monika Králová než Karolína Králová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
23.8.06 14:23

Bozik : já hlasuji pro Sofii, vzhledem k tomu příjmení :lol: vlastně upřímně se mi to jméno i líbí více než Viktorie. Tak dobrý výběr! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.8.06 20:50

Bozik: a já bych možná zvážila ještě nějakou třetí variantu :-) Oboje jsou to jména krásná, ale vzhledem k příjmení bych možná zkusila o něčem více „obyč“ v dobrém slova smyslu :-) I když je fakt, že holky se většinou vdají a pak s tou kombinací nic moc nenadělají :-D
Ale pokud bych měla vybrat, tak přesně naopak než moje předchůdkyně :-) Dala bych Viktorku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
24.8.06 16:16

ahoj :)

my máme doma Hynka a jestli se zadaří pořídit mu sestřičku, bude to Doubravka (původně Anežka, ale pak jsem se rozhodla takto).. když by náhodou se zadařil bratříček, tak zatím nevím, manžel chtěl Artura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
24.8.06 17:04

Ahojky

my se rozhodovali mez Eliškou a Julií a vyhrála Eliška. Ale kdybychom měli druhou holku tak manžel by chtěl Petru a já Žakelínu nebo Elen , ale nevím, nevím.....

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
24.8.06 20:45

:D :D ahojky, tak my máme typická česká Kateřina a Ondřej a taky nejtypičtější příjmení… Původně jsme rozhodovali mezi Karolína,Kateřina,Dominika a podruhé Ondřej,Daniel a Tereza. Děti sice mají svátky 5 dní po sobě, ale jsme spokojení, navíc obě jména mají mnoho různých zdrobnělých či domáckých variant - při každém těhu jsme měli půjčenou knihu o jménech od I.Knapové- mohu jen doporučit.

Přeji všem příjemné těhu a krásná miminka ahojky I.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky