Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
už tady asi tahle diskuse proběhla, ale nemám čas hledat, tak se zeptám rovnou.
Vy:,–(ila jsem prášky a budeme se snažit o miminko. Manžel by chtěl kluka a já asi tak nějak taky, ale je mi to jedno. Chtěla jsem se zeptat těch maminek co kluky mají kdy otěhotněly. Někde jsem četla že kluci jsou prý když žena otěhotní těsně před menstruací? Je to pravda a nebo ne?
Děkuji za odpovědi. Jsem zvědavá na vaše příspěvky.
Verunka píše:
Ahoj holky,už tady asi tahle diskuse proběhla, ale nemám čas hledat, tak se zeptám rovnou.
Vy:,–(ila jsem prášky a budeme se snažit o miminko. Manžel by chtěl kluka a já asi tak nějak taky, ale je mi to jedno. Chtěla jsem se zeptat těch maminek co kluky mají kdy otěhotněly. Někde jsem četla že kluci jsou prý když žena otěhotní těsně před menstruací? Je to pravda a nebo ne?
Děkuji za odpovědi. Jsem zvědavá na vaše příspěvky.
No já nevim já mám informace, že mužským spermiim se daří v době ovulace, a holčičky jsou životaschopnější a vydrží i jeden dva dny ta spermie v tobě, než se zahjnízdí…
Kluka mám z ovulace, druhé těhu co jsem potratila taky z ovulace a třetí jsem otěhotněla při menstruaci, to byla holčička.
Takže počítej, počítej, a snažte se ![]()
Spise naopak … kluci se pry delaji v prvni polovine cyklu (pokud ale ovulujes, to je kratkodoba zalezitost) a holky ve druhe polovine. Mne to vyslo tak, ze jsem otehotnela asi 3 dny pred ocekavanou MS a je z toho holka … jasan ze byla ovulace posunuta, jinak by to nemohlo vyjit:-)))
Dle mne to jsou stejne vsechno jenom babske povery … rada bych videla nejakou vedeckou praci na toto tema:-)))
Byt vami, dam tomu volny prubeh a raduji se, ze se vam narodi HLAVNE ZDRAVE DITE … na pohlavi nezalezi, ver mi!
Je spousta metod jak mit prave kluka… Zvlasni je, ze vsechny jsou podobne uspesne - zhruba 50,5% ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
L.
Verunko, kluci se pry udajne podari v dobe ovulace, pokud chces holcicku, tak je to lepsi zkouset par dni pred ovulaci, protoze „holcici“ spermie prezivaji udajne dyl. No my jsme se trefili asi presne, mame kluka ![]()
Nemělo tam být těsně před ovulací? Těsně před menstruací nebývají plodný dny. My chtěli oba kluka, máme holku a přítel chce další zas holku, je z ní úplně nadšený. Neporadim, říká se leccos, na kluka se nesnažit každý den ale po pár denní pauze, v době ovulace(na holku nějaký den dřív), no nevim, hlavně zdravé miminko. Já byla taky trošku po ultrazvuku zklamaná když jsme se dověděli že bude holčička a pak jsem si řekla že spoustu lidí nemůže mít děti a já bych si jěště chtěla vybírat. Teď bych jí nedala ani za nic. Vlastně už dávno.
Verunko já myslím že i po zaručených receptech je to tak 50:50
Já si přála holčičku a náhodou to vyšlo tak ti přeju ať ti ten klučina vyjde
![]()
Ahojky,
tak jí otěhotněla týden před očekávanou MS a je to kluk.
Myslím, že nic, co by"zaručilo" kluka nebo holku,neexistuje. Hlavně, ať je miminko zdravé. I když přítel mi říkal, že chce kluka a že si ho taky udělal:-) Čemu trošinku věřím je teorie mladší krve, u nás fungovala na 100%.
Dasulika
My jsme zase chtěli holčičku a…? máme kluka
Taky bych ho dnes nedala ani za nic. Je to naše zlatíčko…ikdyz…to další mimi bysme chtěli aby se ta holčička podařila…ale finty jak „na to“ asi nejsou…je to podle mě 50:50.
Ja mám dve deti, obe počaté v dobe ovulácie a sú to chlapec a dievča ![]()
Tak sa tým prestaň stresovať, ak sa vám chlapec nepodarí, uvidíš, že dievčatko budete milovať rovnako.
AHoj Verunko,
já si taky myslím, že si pohlaví nikdy nejde přirozenou cestou na 100 % naplánovat…
Já jsem chtěla holčičku, čekala dle UZ holčičku (i když jsem vnitřní pocit měla, že to bude kluk) a porodila jsem ..... KLUKA! Takže ani UZ nemůžeš pak plně věřit a 100% je to až po narození.. Ale stejně jako ostatní, sjem ráda, že ho mám a nevyměnila bych ho..
Nám se kluk povedl - kolem ovu, když jsme se s manželem předtím 3 měsíce neviděli a neměli jsme sexík. Takže u nás platilo asi to, že těch klučičích spermijek je po dlouhé pauze víc a jsou rychlejší. I když zase na druhou stranu, kdy jsem měla přesně ovu netuším a ten týden, co jsme se viděli jsme využili každou volnou chvilku k sexíku…
Držím palce, aby se klučina povedl, ale hlavně, aby ať už holka nebo kluk, bylo mimčo zdravé!
Ahojda,
myslím, že tohle se stejně nijak oblafnout nedá. My máme klučíka a sexík byl kolem ovulace pořád, takže těžko říct, který byl ten plodný…
Ale abyste si nemyslely, že se nepodělím o radu nad zlato, tak nejúčinější prý je podvázat levý varle velbloudím chlupem:)))))))))))
… tak ja myslím, že ten Iruchin typ bude najúčinnejsí… Choď do toho ! ![]()