Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, na jaře jsem psala, že čekáme jednovaječná dvojčátka
Před více jak měsícem nám bylo sděleno, že chlapečky
Začal boj o jména…chlap chce Olivera a druhý je mu fuk, ja chci Christiena a Denise po mně
Nechceme stejná ani podobná, to uz v rodině máme (spousty dvojčat
) Příjmení je Urbanec…Jak se vám líbí? Napadá vás ještě nějaká pěkná kombinace, aniž by byla podobná a ne typicky česká? ![]()
Tak snad jen ten Denis. Ty druhý dvě jména se s příjmením vyslovujou dost krkolomně. Neladí to, netvoří příjemný celek. Libozvučnost jména je pro mě důležitější než originalita. Taky jsem měla pro chlapce svoje vysněná jména, ale s příjmením neladila, takže jsme je vyřadili z výběru.
K příjmení se z těch tří hodí jen Denis, řekni si nahlas Oliver Urbanec - hrozně to hrčí a je to skoro jazykolam, no Christien možná ujde, ale moc mi to k příjmení nejde
Děkuji vám
puvodni jmena byla: Denis a Damian, chlap je Daniel a ja Denisa. Jenze mam strach, ze zdrobneliny by se nam pletly. S tim Oliverem naprosto souhlasim, taky ho nechci a chlap nastesti u vyslovnosti zacina tez vahat ![]()
@didinka123 Damian Urbanec zní skvěle, prostě to chce jméno, kde není r
@didinka123 píše:
Děkuji vámpuvodni jmena byla: Denis a Damian, chlap je Daniel a ja Denisa. Jenze mam strach, ze zdrobneliny by se nam pletly. S tim Oliverem naprosto souhlasim, taky ho nechci a chlap nastesti u vyslovnosti zacina tez vahat
Tak dejte Daniel a Denis ![]()
Příspěvek upraven 02.10.19 v 16:02
Co třeba Christian a Sebastian? Líbí se mi, když jména dvojčat ladí k sobě. Když už, tak učitě aspoň ChristiAn, ne -En, vím, že to existuje, ale to je jak kdybyste nevěděli výslovnost, tak ji radši rovnou dali do jména.
Obecně to cizí jméno a české příjmení je jak pěst na oko. I když, v jejich ročníku už bude spíš normální jméno pěst na oko. Tak to neřeš. A přimlouvám se za ne pro Denise. To skoro každému evokuje „přeřeknutí“, ne? ![]()
Příspěvek upraven 02.10.19 v 16:06
Na každý pád něco bez R. Co když budou ráčkovat? Oliverrr Urrrbanec je dost hrozné, ať se manžel nezlobí.
@didinka123
Tak Damian s Denise jsou super.
Děti se vám budou plést stejně. A je jedno jak ne/podobná jména budou mít.
Damiana by jste vyslovovali jak?
@Kelsey @theodora.bundy pěkná jména, ale k jinému příjmení - zkuste si to říct nahlas s příjmením Urbanec
Christien 🙄 to dejte radsi Kristiana. Ale za me neco bez R. David? Lukas? Tomas?
@Vemas píše:
Christien 🙄 to dejte radsi Kristiana. Ale za me neco bez R. David? Lukas? Tomas?
Davida mam dvojce brachu a Lukase s Tomasem taky jednovajky uz v rodine mame, bratr partnera je taky Tomas
Je to tezky ![]()