Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dali jste dvě jména, aby se dítě samo rozhodlo, až povyroste. To se teď stalo, tak co řešíte?
No tak to je docela schiza, rikat malemu diteti dvemi jmeny
.
A byla bych pro respektovat jeho nazor a predevsim vysvetlit te polovine rodiny, ze i oni ho maji respektovat.
@Karleon píše:
Dali jste dvě jména, aby se dítě samo rozhodlo, až povyroste. To se teď stalo, tak co řešíte?
já osobně nic, v podstatě jen to, jak překonat konzervativní postoj části rodiny včetně otce dítěte.
@Karleon píše:
plus to, je - li v necelých šesti už zralé na definitivní volbu…
@Anonymní píše:
plus to, je - li v necelých šesti už zralé na definitivní volbu…
No jestli bude po rodičích, tak nebude zralé nikdy ![]()
Nechte dvě když jste se neuměli rozhodnout tak ted nepřehazujte zodpovědnost na pětileté dítě, at si ho zruší v dospělosti a oslovujete tím co chce ono
@ivašot. píše:
No jestli bude po rodičích, tak nebude zralé nikdy
Hm, fajn že ses projevila. Takhle hloupě urážet umí jen hlupák, budu si to pamatovat ![]()
Pane bože… To je zasejc úlet… Půl rodiny oslovuje tak, druhá půl tak… Úlet. Chudák dítě…
@Anonymní píše:
Hm, fajn že ses projevila. Takhle hloupě urážet umí jen hlupák, budu si to pamatovat
Urážíš jen ty. Já jen konstatovala, že vy jste nebyli ani jako dospělí dost zralí na to, abyste se dohodli na jméně pro dítě. A teď to rozjodnutí přehráváte na předškoláka. ![]()
@ka2ka píše:
Nechte dvě když jste se neuměli rozhodnout tak ted nepřehazujte zodpovědnost na pětileté dítě, at si ho zruší v dospělosti a oslovujete tím co chce ono
je to jedna z možností, potíž je v tom, že na veřejnosti (školka, kroužky a tak, prostě kde vidí psanou formu) všichni automaticky volí to první a malá se pak zlobí. Plus část rodiny..Zrušením prvního by se to asi zjednodušilo, jen prostě nevím, jak to překonat u těch, co si už zvykli na to první…
Tak zmatek dělá asi to, že na něj rodina volá dvěma jmény. Přece ho nikdo na pískovišti nenutí se představit Jan Tobiáš
Proč jste dítěti řekli, že to jde „vymazat“. Trochu si srovnejte, co chcete vy a co vlastně chce to dítě. Nevidím problém mít na sešitech ve škole napsané jen jedno jméno a každá učitelka se zeptá, jak ji mají říkat, tak prostě řekne to druhé. Ale pokud ji tchýně dal bude říkat jiným jménem a na pískovišti před kamarádkama na ni volat, tak ji přece škrtnutí nepomůže. To byste ji měli vysvětlit.
@ivašot. píše:
Urážíš jen ty. Já jen konstatovala, že vy jste nebyli ani jako dospělí dost zralí na to, abyste se dohodli na jméně pro dítě. A teď to rozjodnutí přehráváte na předškoláka.
Nebudu se před tebou obhajovat, nestojíš mi za to, když děláš tak hloupé úsudky…Nicméně jsem ráda, že to vím…
@Anonymní píše:
je to jedna z možností, potíž je v tom, že na veřejnosti (školka, kroužky a tak, prostě kde vidí psanou formu) všichni automaticky volí to první a malá se pak zlobí. Plus část rodiny..Zrušením prvního by se to asi zjednodušilo, jen prostě nevím, jak to překonat u těch, co si už zvykli na to první…
Kroužek? Tak to pište obráceně nebo vůbec
třeba já s tím nemám problém ani při doporučeném dopisu. Nepředelas to u těch, co si zvyklí a nesouhlasí s tím, bohužel.
@Anonymní píše:
Nebudu se před tebou obhajovat, nestojíš mi za to, když děláš tak hloupé úsudky…Nicméně jsem ráda, že to vím…
Tak jsem asi hloupě usoudila z tvého prvniho příspěvku, kde píšeš, že jste se nemohli rozhodnout…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj,
Když bylo maličké, oslovovala ho rodina spíš prvním jménem, jak rostlo, začalo samo preferovat to druhé. Nyní je to u rodiny tak půl na půl, co se týká oslovení.
naše dítko má dvě jména. Nikoli z našeho rozmaru, ale prostě jsme se nemohli rozhodnout. Tak jsme dali obě s tím, že se samo rozhodně, až povyroste
Dítěti je skoro šest a už asi půlrok vyžaduje zrušení prvního jména a ponechání jen toho druhého, aby bylo jasno v představování a oslovení. Já bych byla pro, manžel váhá…Jak byste postupovali vy?
Prosím o ponechání anonymu, pro mě, osobní, jinak smazat.
Díky za odpovědi