Zrušení prvního jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.9.19 13:19

Zrušení prvního jména

Ahoj,
naše dítko má dvě jména. Nikoli z našeho rozmaru, ale prostě jsme se nemohli rozhodnout. Tak jsme dali obě s tím, že se samo rozhodně, až povyroste :think: Když bylo maličké, oslovovala ho rodina spíš prvním jménem, jak rostlo, začalo samo preferovat to druhé. Nyní je to u rodiny tak půl na půl, co se týká oslovení.
Dítěti je skoro šest a už asi půlrok vyžaduje zrušení prvního jména a ponechání jen toho druhého, aby bylo jasno v představování a oslovení. Já bych byla pro, manžel váhá…Jak byste postupovali vy?
Prosím o ponechání anonymu, pro mě, osobní, jinak smazat.
Díky za odpovědi :kytka:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
6499
29.9.19 13:21

Dali jste dvě jména, aby se dítě samo rozhodlo, až povyroste. To se teď stalo, tak co řešíte?

• načítám...
ontarova.stara
29.9.19 13:22

No tak to je docela schiza, rikat malemu diteti dvemi jmeny 8o.
A byla bych pro respektovat jeho nazor a predevsim vysvetlit te polovine rodiny, ze i oni ho maji respektovat.

• Upravit
Anonymní
29.9.19 13:23
@Karleon píše:
Dali jste dvě jména, aby se dítě samo rozhodlo, až povyroste. To se teď stalo, tak co řešíte?

já osobně nic, v podstatě jen to, jak překonat konzervativní postoj části rodiny včetně otce dítěte.

• Upravit
Anonymní
29.9.19 13:25
@Karleon píše:

plus to, je - li v necelých šesti už zralé na definitivní volbu…

• Upravit
15407
29.9.19 13:31
@Anonymní píše:
plus to, je - li v necelých šesti už zralé na definitivní volbu…

No jestli bude po rodičích, tak nebude zralé nikdy :think:

• načítám...
27552
29.9.19 13:32

Nechte dvě když jste se neuměli rozhodnout tak ted nepřehazujte zodpovědnost na pětileté dítě, at si ho zruší v dospělosti a oslovujete tím co chce ono

• načítám...
Anonymní
29.9.19 13:34
@ivašot. píše:
No jestli bude po rodičích, tak nebude zralé nikdy :think:

Hm, fajn že ses projevila. Takhle hloupě urážet umí jen hlupák, budu si to pamatovat :roll:

• Upravit
1212
29.9.19 13:36

Pane bože… To je zasejc úlet… Půl rodiny oslovuje tak, druhá půl tak… Úlet. Chudák dítě…

• načítám...
15407
29.9.19 13:38
@Anonymní píše:
Hm, fajn že ses projevila. Takhle hloupě urážet umí jen hlupák, budu si to pamatovat :roll:

Urážíš jen ty. Já jen konstatovala, že vy jste nebyli ani jako dospělí dost zralí na to, abyste se dohodli na jméně pro dítě. A teď to rozjodnutí přehráváte na předškoláka. :nevim:

• načítám...
Anonymní
29.9.19 13:39
@ka2ka píše:
Nechte dvě když jste se neuměli rozhodnout tak ted nepřehazujte zodpovědnost na pětileté dítě, at si ho zruší v dospělosti a oslovujete tím co chce ono

je to jedna z možností, potíž je v tom, že na veřejnosti (školka, kroužky a tak, prostě kde vidí psanou formu) všichni automaticky volí to první a malá se pak zlobí. Plus část rodiny..Zrušením prvního by se to asi zjednodušilo, jen prostě nevím, jak to překonat u těch, co si už zvykli na to první…

• Upravit
26747
29.9.19 13:39

Tak zmatek dělá asi to, že na něj rodina volá dvěma jmény. Přece ho nikdo na pískovišti nenutí se představit Jan Tobiáš :nevim: Proč jste dítěti řekli, že to jde „vymazat“. Trochu si srovnejte, co chcete vy a co vlastně chce to dítě. Nevidím problém mít na sešitech ve škole napsané jen jedno jméno a každá učitelka se zeptá, jak ji mají říkat, tak prostě řekne to druhé. Ale pokud ji tchýně dal bude říkat jiným jménem a na pískovišti před kamarádkama na ni volat, tak ji přece škrtnutí nepomůže. To byste ji měli vysvětlit.

• načítám...
Anonymní
29.9.19 13:41
@ivašot. píše:
Urážíš jen ty. Já jen konstatovala, že vy jste nebyli ani jako dospělí dost zralí na to, abyste se dohodli na jméně pro dítě. A teď to rozjodnutí přehráváte na předškoláka. :nevim:

Nebudu se před tebou obhajovat, nestojíš mi za to, když děláš tak hloupé úsudky…Nicméně jsem ráda, že to vím…

• Upravit
26747
29.9.19 13:42
@Anonymní píše:
je to jedna z možností, potíž je v tom, že na veřejnosti (školka, kroužky a tak, prostě kde vidí psanou formu) všichni automaticky volí to první a malá se pak zlobí. Plus část rodiny..Zrušením prvního by se to asi zjednodušilo, jen prostě nevím, jak to překonat u těch, co si už zvykli na to první…

Kroužek? Tak to pište obráceně nebo vůbec :nevim: třeba já s tím nemám problém ani při doporučeném dopisu. Nepředelas to u těch, co si zvyklí a nesouhlasí s tím, bohužel.

• načítám...
15407
29.9.19 13:43
@Anonymní píše:
Nebudu se před tebou obhajovat, nestojíš mi za to, když děláš tak hloupé úsudky…Nicméně jsem ráda, že to vím…

Tak jsem asi hloupě usoudila z tvého prvniho příspěvku, kde píšeš, že jste se nemohli rozhodnout…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková