Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ženy, chtěla bych pro holčičku nějaké jméno, které je běžné a zároveň neotřelé. A nejlépe, aby se zdrobňovalo na -čka. Uvažujeme o Martičce, nebo Hedvičce. Mně se líbí i Jana, protože už se teď nedává, ale přes tatínka neprošlo. Jak se vám líbí?
Marta se mi líbí moc. Hedvika ne.
Ještě by šla Magdička, Pavlička, Monička ![]()
Marta je krasne, mam pratetu Martu, skvela dama, zdrobnelina Marticka se mi nelibi.
Hedvika se mi moc libi ve tvaru Heda, ale vzpominam i na Hedus s Ludvou ![]()
Jana mi prijde uuuuplne obyčejné, jako kdyz clovek uz fakt nevi, tak Jana neurazi
My můžeme mít názorů spoustu, ale záleží jen a jen na Tobě a manželovi, na čem se shodnete… Janička bezva pro tebe, ale rozhodněte se tak, aby jste byli spokojeni všichni…
Marta je z nich nejhezčí. Dokonce je to má favoritka pro mou eventuální příští holčičku (pokud náhodou nějaká bude). Hedvika se mi nelíbí a Janička mi přijde jako tuctovka (sice se teď už nedává, ale v naší generaci to byla společně s Lenkou masovka).
Zalezi jakou chces kulturu. Kdyz Aramskou tak dej Marta, kdyz Hebrejskou tak Jana, a kdyz Germanskou tak Hedvika.
V Cechach je Marta a Jana popularnejsi.
Marta se mi z vaseho vyberu libi nejvic. Zdrobnelina Hedvicka se mi nelibi vubec.
Nelíbí se mi, Marta je tvrdé jméno, Martička hrozná zdrobnelina, Hedvika taky není hezké.. Jedině ta Jana je přijatelné jméno.. To už raději Hanička, Anička, Sonička, Lenička.
Libi se mi Jana Janicka. Marta mi připadá, jak na starou paní, nelíbí se mi vůbec.