Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Neřešila
svátek a narozeniny mam přesně o týden
vždy mi každý přál zvlášť
nikdy mi to ani jako dítěti nevadilo ![]()
Ani tak ne tohle, jako to, že vše bude mít s malým rozestupem. Hned na to Barbora, Mikuláš, Vánoce.. Jen co vymyslíte jeden dárek, už aby se sháněl další. A pak zas celý rok nic.
A jako větší by třeba ocenil aspoň jednu příležitost pro venkovní mejdan ![]()
Já tedy cíleně vybírala jméno z druhé poloviny roku. Ale měsíc mi už přijde celkem v pohodě, pokud bych fakt chtěla konkrétní jméno. Taky záleží, jak moc svátky slavíte, třeba mého partnera rodiče ani neví, kdy mají svátek oni sami..
Souhlas. Mam to takhle. Listopad narozky, prosinec svatek a pak vanoce. A pak cely rok nic. Ted je mi to samozrejme jedno, ale jako dite mi to bylo trochu lito. U sveho kluka jsem to resila( narozeny v prosinci, svatek ma v kvetnu).
Kluk má svátek v polovině listopadu, narozeniny na začátku prosince. Problém s tím nikdo nemá.
U starsiho to mame podobne, mezi narozkama a svatkem ma dva tydny a pak uz jsou Vanoce. Je to o zvyku.
OT na Barboru dostavaji deti darky? My davame akorat vetvicky do vazy.
Syn má pár dní po sobě. Zatím to neřeší je malej, přejeme mu zvlášť.
Taky jsem nebyla nadšená, ale jméno jsme měli vybrané už cca 5 let ![]()
@Ijen u nás se dává ponožka za okno a v ní ráno něco malého najdou.
Dcera se narodila na svůj svátek
měla být o minimálně dva týdny dříve. Vybrala si to jinak no
jako občas nadává, ale dostane prostě o dárek navíc a je spokojená. Vůbec bych to neřešila. Synovec je prosinec, po Vánocích a ještě týden po narozeninách má svátek. A taky to nikdo neřeší.
@katyna1984 píše:
@Ijen u nás se dává ponožka za okno a v ní ráno něco malého najdou.
Aha tak to delame na Mikulase, na Barboru to neznam.
Moje sestrenka se jmenuje Eva a narodila se 24. 12. o pulnoci.
Ne moje děti to tak mají obě
starší to má teda po měsíci, že má svátek koncem února a narozky v březnu a mladší má zas narozky v květnu a svátek začátkem června, takže to nemají ani měsíc po sobě. Ale u nás se svátky nijak neřeší/ neslavi, prostě sem dala jména co se mi líbí a až potom sem zjišťovala kdy vlastně jsou v kalendáři ![]()
Ahoj holky, cekame na prelomu rijna/listopadu chlapecka a libi se nam jmeno Ondrej - svatek 30.listopadu. Je tedy dost pravdepodobne, ze by mel narozeniny a svatek v jednom mesici. Resily byste to?