Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Synovi budou 3 a za tri mesice se mu narodi sestricka. Strasne se tesi a porad rika, ze to bude Marketka. To je ale moje maminka a my nechceme davat jmeno po nekom. Jenze on na tom trva a odmita rict jakekoli jine jmeno a vsem rika, ze bude mit Marketku. Uz nevim jak mu to vysvetlit nebo jak reagovat. Co s tim?
@Ferdinka To by me tez zajimalo co s tim
dcera chce zase sestricku a jmeno ma jasne Apolenka
jenze to nechceme ani jeden…
Prostě mu na rovinu říct že jméno vždycky vybírá maminka a tatínek, tak jako jste jméno vybrali jemu a kdyby se jmenovala stejně jako babička, tak by se vám to pletlo když bude babička na návštěvě.
Ještě mě napadá a vy už jste jméno vybrali? Možná ho trápí že neví jak se bude ségra jmenovat a tak sáhl po prvním známém jménu pro holku. Třeba u kámošky zjistili že jejich pětiletá neví jak se jmenují rodiče protože se oslovují mamko a taťko takže ta taky sahá po jménech babiček když pojmenovává panenky. ![]()
No, taky by mohl trvat třeba na jménu Pikachu nebo Lentilka, to jste ještě dopadli dobře
Pokud to jméno skutečně nechcete, tak bych začala o miminku mluvit vámi vybraným jménem, on si na to za chvilku zvykne. Nebo ne a může o ní pořád mluvit a následně jí i oslovovat jak Markétku, to přece nevadí ![]()
Chápu, taky nechceme dávat jméno po nikom z rodinu. Chápu i syna, že chce být důležitý a vybírat jméno. Co třeba vybrat 3 jména, která pro vás připadají v úvahu a nechat mezi nima syna vybrat. Já jsem teda teprve na začátku těhotenství, ale určitě do vybírání jména zapojíme i dceru.
U nás padají jména i z počítačových her a že seriálu Littles pet shop.
Marketka super, ale když ji nechcete, tak ro vůbec neřeš. On si zvykne.
Markétka je krásné jméno, takže pokud nemáte vy vybraného něco jiného, můžete klidně použít
. A jinak co? Rozhodujete vy jako rodiče, ne děti, přes to nejede vlak.
Náš syn chtěl pro bráchu jméno Roman jenže těch ani ne 3 to vyslovoval Onan. No neprošlo to. Řekli jsme mu, že neumí vyslovovat R a bude trvat než se to naučí a tak vybereme lehčí jméno pro něj na vyslovování.
Nevzrušovat se, neřešit, dát jméno jaké chcete. Je to dítě, má být vedený a ne že bude rozhodovat.
@Ferdinka píše:
Synovi budou 3 a za tri mesice se mu narodi sestricka. Strasne se tesi a porad rika, ze to bude Marketka. To je ale moje maminka a my nechceme davat jmeno po nekom. Jenze on na tom trva a odmita rict jakekoli jine jmeno a vsem rika, ze bude mit Marketku. Uz nevim jak mu to vysvetlit nebo jak reagovat. Co s tim?
Tak snad jste vy rodiče a rozhodujete
Buď mu říct, že babi je Markétka a bude se to plést (on bude argumentovat, že jí se říká babičko) nebo se ho neptat a prostě vybrat jiné.
@unuděná píše:
No, taky by mohl trvat třeba na jménu Pikachu nebo Lentilka, to jste ještě dopadli dobřePokud to jméno skutečně nechcete, tak bych začala o miminku mluvit vámi vybraným jménem, on si na to za chvilku zvykne. Nebo ne a může o ní pořád mluvit a následně jí i oslovovat jak Markétku, to přece nevadí
Pikachu…Lentilka
![]()
Syn (6) navymýšlel jmen a ještě ted se ptá proč se nejmenuje takhle a takhle…nevidím důvod proč by u Vás 3 leté dítě mělo něco tak podstatného určovat, neboj on si zvykne ![]()
Jméno vybírají rodiče, pokud Markétu nechcete, tak bych na názor tříletého dítěte prostě nedala. Za měsíc se mu může líbit úplně jiné.