Syn trvá na jménu pro ségru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
26.9.19 11:57

My mu prave rikame jmeno, jake chceme, i tak o miminku uz mluvime. Ale on to odmita i jen vyslovit a hrozne se rozciluje, ze tak se nejmenuje a vsude rozhlasuje tu Marketku. Vim, ze jmeno je na nas, ale zase je mi lito, ze on je z toho tak nastvany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.9.19 12:11

@Ferdinka No tak dejte obě jména a je to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
26.9.19 12:19
@Ferdinka píše:
My mu prave rikame jmeno, jake chceme, i tak o miminku uz mluvime. Ale on to odmita i jen vyslovit a hrozne se rozciluje, ze tak se nejmenuje a vsude rozhlasuje tu Marketku. Vim, ze jmeno je na nas, ale zase je mi lito, ze on je z toho tak nastvany.

No a co jste teda vybrali vy? Děláš s tím tajnosti, jako by ses bála, že ti to někdo vyfoukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.9.19 12:50

@Ferdinka Sice jse rodice vy a tak i na vas je rozhodnuti, jak se bude miminko jmenovat. na druhou stranu vas syn vybral krasne jmeno a z me osobni zkusenosti je detska intuice nekdy dobra vec. Ja jsem si pro mladsi sestru prala jedno jmeno, rodice vybrali jine, sestra ho nema rada, neciti se v nem, pry by mnou vybrane bylo mnohem lepsi. Memu muzi vybrali jmeno starsi bratri, resp. prosadili svou variantu pred tim, co mela vybrano jejich mama a muz i ja jsme hrozne radi, ze se jmenuje tak, jak se jmenuje. Puvodne vybrane jmeno bylo hrozne a vubec by se k nemu nehodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.19 12:51

Také čekáme holčičku a sedmiletý syn na nás žebrá jméno Barunka. Je to jeho první školková láska. My máme vybrané jiné jméno a tajíme ho. Řekli jsme si, že jsme všem všechno vykecali, tak ať je alespoň nějaké překvapení. Barunka byla teda taky ve hře, ale máme ji v rodině. No ještě máme čas. Třeba se necháme ukecat. Jinak o miminku mluvíme jako o ségře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
26.9.19 12:53

Markétka je moc pěkné jméno. ;) Nám dcera také pojmenovala ještě nenarozenou sestřičku -trefila také hezké jméno, nakonec jsme ho miminku dali a spokojenost je na všech stranách.
Jestli nechcete jméno jen kvůli stejnému jménu v rodině, je možné ho trochu obměnit - místo Markétky dát slovenskou Margitku nebo Margaretku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
26.9.19 12:55

@Ferdinka No ještě, že mně děti (tehdy 5 a 3) do jména nekecaly. 8o Asi je to ani nenapadlo.

Pokud vy to jméno dávat nechcete, tak ho nedávejte. Syn to přijme tak jako tak. A asi pochybuju, že tříleté dítě slyší na argument, že se tak jmenuje babička, tak to nedáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
26.9.19 13:09

Prostě dejte jméno, které jste vybrali vy. Já mám holky necelé tři roky od sebe a starší furt všude tvrdila, že bude mít ségru Davídka. Všude na nás čuměli jak na blbce, ale ona si to taky nechtěla nechat rozmluvit. Jméno jsme mladší dali samozřejmě jiné a už o tom starší ani neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.9.19 23:15

Syn má poradní hlas, rozhodujete vy jako rodiče. Já bych jméno, které mi nesedí, prostě nedala. Synovi bych řekla, že Markétka je pěkné jméno a at si ho schová pro svou budoucí dcerku, až bude veliký táta. Že pak bude rodič on a vy mu do toho taky mluvit nebudete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 23:16

:lol: Tak mu rekni az bude mit dceru tak ji muze dat jmeno Marketa.

• Citovat
  • Upravit
146
4.10.19 02:08

Mého bratra syn pojmenoval mladšího bratra, bylo mu taky asi 3 nebo 4, prostě rozhlašoval, že se bude jmenovat Jonáš, tak ho pojmenovali Jonáš. Proč nedáte Markétu jako druhé jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.10.19 22:07
@Náměsíčná píše:
Náš syn chtěl pro bráchu jméno Roman jenže těch ani ne 3 to vyslovoval Onan. No neprošlo to. Řekli jsme mu, že neumí vyslovovat R a bude trvat než se to naučí a tak vybereme lehčí jméno pro něj na vyslovování.

Náhodou Onan je pěkný jméno 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.19 10:48

Markétka se mi líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie