Jaké jméno k příjmení Zajíc/ová

Anonymní
30.9.19 08:09

Příjmení Zajíc/ová

Jaké jméno k tomuhle příjmení? Mě se k němu prostě nelíbí žádné, nesnáším ho. Už mám jednu dceru- Terezii. Té vybral jméno můj bratr, protože mě se nelíbilo žádné. Teď čekáme druhé. Nevíme, jestli bude holčička nebo chlapeček, takže potřebuju vybrat jméno pro obě pohlaví. Chceme se překvapit. Já jsem spíš na cizí jména než na česká, ale s tímhle příjmení zní všechno hrozně. :nevim: Jsem už v koncích. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27653
30.9.19 08:16

Jan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 08:17

Tomáš Lukáš Adam…
Adéla Barbora…

• Citovat
  • Upravit
14936
30.9.19 08:20
@Anonymní píše:
Tomáš Lukáš Adam…
Adéla Barbora…

Ano, chápu anonym, velmi intimní názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
30.9.19 08:21

Cizí jména bych nedávala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
30.9.19 08:28

Z ceskych jmen cokoli ;)
Ikdyz mne treba ani nijak netrha usi cize znejici jmeno k takovymu prijmeni.. Treba ashley apod. Mi uz prijde jako silenost..
Ale treba dneska moderni mia, lea, nela, ela.. To mi prijde v pohode..
Nebo noemi/naomi, brigita apod. Klidne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.9.19 08:32

Ježíši, buď ráda, že nejste Šukovi, Píčovi nebo Šoustalovi, Zajíc/ová je úplně v pohodě :roll:
Tohle je zrovna příjmení, je kterému jde většina jmen… Dokážu si k němu představit Kateřinu i Sofii nebo Václava i Matyáše. Hoď se do klidu a vyber citem aspoň pro druhé dítě… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
30.9.19 08:37

@ka2ka
Jan Zajíc určitě ne. To je příliš známé coby „živá pochodeň“ po Janu Palachovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 09:13

Zajíc je náhodou pěkné. Taky máme zvířecí příjmení a to o dost méně milé zvířátko (proto anonym). Navíc začíná na „š“, takže tím jsou passé všechna jména, která končí na š - tím mám pocit, že jsme přišli o třetinu kalendáře (u klučičích jmen).

Přijde mi, že k Zajíc se hodí jakékoliv české jméno, třeba David, Petr, Vít, Hynek. Z holčičích mi k tomu zní dobře třeba Lenka nebo Pavla.

• Citovat
  • Upravit
453
30.9.19 09:24

Co by dala moje dcerka za tohle příjmení, je ujetá na zajíčky/králíčky a tímhle by se pyšně chlubila :lol:
Jinak bych dala: Bára, Anežka, Lea, Kateřina, Adéla, Aneta, Nina, Vilma
Matěj, Šimon, Lukáš, Oto, Lumír, Vojta, Barnabáš, Radovan, Kryštof
Je toho spousta a vše se hodí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 09:27
@Anonymní píše:
Jaké jméno k tomuhle příjmení? Mě se k němu prostě nelíbí žádné, nesnáším ho. Už mám jednu dceru- Terezii. Té vybral jméno můj bratr, protože mě se nelíbilo žádné. Teď čekáme druhé. Nevíme, jestli bude holčička nebo chlapeček, takže potřebuju vybrat jméno pro obě pohlaví. Chceme se překvapit. Já jsem spíš na cizí jména než na česká, ale s tímhle příjmení zní všechno hrozně. :nevim: Jsem už v koncích. :zed:

Máš krásný příjmení. Tu historku se jménem prosimtě nikdy dceři neříkej :roll: btw zrovna ta Terezie je jak pěst na oko :nevim: Lenka, Veronika, Ema, Berenika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
30.9.19 09:46

Dej svému děcku jméno Nasmetaně…to se bude všem určitě líbit…

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
30.9.19 09:48

Taky se mi zda, ze zrovna Terezie moc bzuci. Stehne jako treba Zuzana. A jinak- neuvazovala jsi o prejmenovani pro sebe? Treba by ses zbavila te alergie a mohla se vklidu zamyslet :nevim: jinak mi to jmeno neprijde blby. :nevim:

Vylozene smesna by mi prisla jen kombinace Bob Zajic ;)

• Citovat
  • Upravit
10461
30.9.19 09:49
@Taka píše:
Ježíši, buď ráda, že nejste Šukovi, Píčovi nebo Šoustalovi, Zajíc/ová je úplně v pohodě :roll:
Tohle je zrovna příjmení, je kterému jde většina jmen… Dokážu si k němu představit Kateřinu i Sofii nebo Václava i Matyáše. Hoď se do klidu a vyber citem aspoň pro druhé dítě… :kytka:

Souhlasim. Taky to na me pusobi jako neutralni prijmeni, ke kteremu se hodi jak typicky ceska jmena, tak ta mezinarodni, v podstate cokoliv krome nejakych divocin typu Kevin apod. Dovedu si predstavit Jakuba Zajice i Teodora Zajice, Annu Zajicovou i Stellu Zajicovou a mnoho dalsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
30.9.19 09:53
@Bubla Bůčková píše:
Máš krásný příjmení. Tu historku se jménem prosimtě nikdy dceři neříkej :roll: btw zrovna ta Terezie je jak pěst na oko :nevim: Lenka, Veronika, Ema, Berenika…

Kdezto historka o vybírání jmena na emiminu je v pohodě :mrgreen:
To uz je možná lepší říct jmeno ti vybral strejda, nez jakasi cizí ženská na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze