Jména pro dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.5.22 23:49

Já mám oblíbené jméno od V - Viktor♥️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.22 07:49

Viola a Pomněnka - obě květiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.5.22 08:44
@Anonymní píše:
Ahoj, hledám tady isnpiraci na jména pro dvojčata. U první dcery jsme vybírali Mezi Valerii a Violou. Nakonec jsme dali Valerii a teď bychom chtěli, ať jedno z dvojčat je právě Viola, ale nenapadá nás další jméno? Pohlaví druhého z dvojčat nevíme, nechtěli jsme vědět ani jedno pohlaví, ale doktor se prerekl, nakonec se to teda snažil zakecat, ale marně. Takže bychom teda potřebovali inspiraci na holčičí i klucii jméno k dvojčeti Viole. Starší dcera je Valérie, takže obě holky na V. :roll:Anonym kvůli odhalení pohlaví jednoho z dvojčat (rodině jsme to neřekli, protože jméno Viola je jim všem dost proti srsti a snažili by se nás ukecat… Takhle si aspoň ušetříme neustále připomínky)

Dobrý den, Viola je moc pěkné jméno a kdyby to byl chlapeček, volila bych buď Tadeáš, Tobiáš, Tomáš, Theodor, Florián, Kilián nebo Timotej. A holčičku bych volila jedno z prvních určitě Viktorie a jako další Leontýna, Beáta, Thea, Tamara, Sofie, Sandra nebo Samanta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
20.5.22 08:50
@Morrígan Ní_Boii píše:
Viola a Pomněnka - obě květiny :D

Takto mě napadla Rozmarýnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.5.22 19:51

Veroniku a Viktorii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
21.5.22 17:17

Pat a Mat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
24.5.22 12:06

Viola a Viktor :palec:

Jinak my jsme chtěli jména nejlépe v jeden den, aby měly svátek, nebo blízko sebe ;). A povedlo se, mají svátek 1.9. oba a nebudou žádné hádky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
24.5.22 15:40
@kria1 píše:
Dobrý den, Viola je moc pěkné jméno a kdyby to byl chlapeček, volila bych buď Tadeáš, Tobiáš, Tomáš, Theodor, Florián, Kilián nebo Timotej. A holčičku bych volila jedno z prvních určitě Viktorie a jako další Leontýna, Beáta, Thea, Tamara, Sofie, Sandra nebo Samanta.
:poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: tobiáš :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: kilián :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: theodor??? to jest jmého pro opata. :andel: timotej :poblion: :poblion: :poblion: thea :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
27.5.22 14:15
@Sadman píše: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: tobiáš :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: kilián :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: theodor??? to jest jmého pro opata. :andel: timotej :poblion: :poblion: :poblion: thea :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

Máš hochu opravdu slabý žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.6.22 09:26

Na začátek bych chtěla říct, že píšu jako jedna z dvojčat, mám stejně starou sestru. Já Veronika, sestra-dvojče je Magdaléna. Úplně odlišná jména.
Vám bych doporučovala to samé - zvolit jména odlišnější, nejlépe začínající i na jiné písmeno, protože děti se budou učitelům, vašim kamarádům a celkově dospělým plést, pokud budou stejného pohlaví (pokud bude jedno dvojče kluk, tak to tak nějak víceméně odpadá). Vtipné je, že většinou dětem (vrstevníkům) se dvojčata nepletou, problém mají spíš ti dospělí.
Proto odlišná jména. A nepíšu to proto, abyste to těm dospělým „ulehčili“, ale proto, že samotné dítě bude štvát, že si ho pořád s někým pletou, srovnávají atd.
Já a moje sestra jsme dvojvaječná dvojčata, nebyly jsme nikdy podobné, možná jen tak, jako normální sourozenci, dnes všichni tipují, že jsme kamarádky… Ale srovnávání jsme se nevyhly.. rodina a učitelé budou mít tendenci srovnávat vaše děti ve sportech, ve školních předmětech, babičky budou mít nedejbože potřebu srovnávat jejich postavy, pokud to budou holky.. píšu z vlastní zkušenosti. Moje máma to naprosto identickým oblečením jen podporovala.. když jsme byly starší, měly jsme to stejné, jen s jinou barvou. Nemusím dodávat, že se mi to nelíbilo a chtěla jsem jiné oblečení, než sestra (ani malému dítěti to není jedno).
Jako dvojče jsem měla pořád potřebu se odlišit, protože v té situaci už vám někdy přijde, že jste se svým dvojčetem vnímána jen jako jeden člověk, a ne individuálně. Mluví o vás pořád dohromady (holky Novákovy, kluci Horáčkovi), dokonce i máma o nás mluví a oslovuje v množném čísle (volá holky, říká - vy jste to neudělaly - i když třeba myslí jen jednu z nás, zůstalo jí to dodnes). U mě to skončilo tím, že jsem si asi v 11 nebo 12 letech nechala ostříhat své krásné dlouhé vlasy na krátké mikádo, abych se aspoň nějak od sestry odlišila. Byla jsem odlišná samozřejmě i jinak, ale jakoby to nikdo neviděl a já jsem to chtěla nějak demonstrovat. Ano, byla jsem i naštvaná a smutná z toho, že zrovna já musím být dvojče.
Proto bych to dětem aspoň trochu „ulehčila“ a vybrala jim odlišnější jména.
Valérie i Viola jsou obě krásná jména, k té Viole se mi na holčičku líbí třeba Anika, Anita, Adina, Meda, Anna, Eva, Ema, krásné jméno je i Niké, Mona, Judita, Diana, našla jsem třeba takové nezvyklé Marion (je tam taky io), to se mi líbí moc. Potom i ta Magdaléna.
Líbí se mi i taková ta stará jména našich babiček a prababiček, která jsou klasická, ale už se moc nedávají, a tak jsou taková nezvyklá, působí na mě velmi žensky a tak vznešeně - např. Jarmila - krásné jméno, spouta možností oslovení, pak třeba Vilemína (oslovení Míno).
Ale můj favorit k Viole je Pavlína. Takové docela klasické jméno, které kolem sebe přitom vůbec neslyším. A to je zdrobnělina Pavlínka tak krásná. Obě ta jména na mě působí tak něžně, poeticky, a přitom jsou jiná. Obě v sobě mají obsažené V i L… prostě nádhera, dokonalost.
Co bych naopak opravdu nedávala, je nějaké hodně tvrdé jméno, třeba Barbora nebo Tereza. Ta Viola je opravdu takové něžné, měkčí jméno, a to by se s tím tvrdým podle mě hodně bilo. Pak jsem taky slyšela kombinace jako Mia a Ria, Thea a Lea.. to mi přijde strašné. A na dvojčata už vůbec ne.
Pokud by bylo druhé dítě chlapeček, tak bych klidně nechala i ta stejná začáteční písmena, přece jenom dvojčata - holka a kluk jsou bráni spíše jako sourozenci, zatímco když jsou děti stejného pohlaví, nastává to srovnávání a pletení.
Tady bych asi stála na straně vašeho přítele, protože Vojtěch je krásné jméno jako pro chlapce, tak pro dospělého muže. Ale i ten Vilém se mi moc líbí.
Každopádně doufám, že si můj příspěvek přečtete a přeji vám šťastnou ruku při výběru jména. Být dvojče má i spoustu výhod, které vaše děti ocení časem. Určitě budete pro svá dvojčátka i starší holčičku skvělou maminkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.6.22 20:42

Taktéž souhlasím s tím, že není úplně od věci pojmenovat dvojčata zcela jinak znějícími jmény a každé na jiné písmeno. Setkala jsem se totiž s jednou rodinou, které měla malá jednovaječná dvojčata - holčičky a jmenovaly se Amálie a Amélie. Tohle už mi přijde, že se za nějakou pomyslnou hranicí snesitelnosti jaksi nachází. Chápu, že to rodině přišlo roztomilé, ale tím to končí. Myslím, že jim samotným, až budou větší, to bude akorát protivné. Ale pak si zvyknou. Snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.22 09:57

Jména pro dvojčata - pár - by se mně líbil Ctirad a Šárka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat