Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jakože si teď všichni máme pročíst všechny diskuze a pak sel naslat nějaká další jména, která tam nejsou? Jooo ![]()
Jinak z mého okolí za neobvyklá, ve smyslu málo dávaná, jména mám Vilmu, Šarlotu, Mariel, Lily, Agátu.. všechny tu jsou jen jednou.
Tak záleží co je pro tebe neobvyklé jméno. To co se dává málo často, ale je normální, jenže teď není v módě, nebo nějaká šílenost, kterou normální člověk nedá, protože pak chudák dítě, ale rodič musí být za každou cenu originální?
Tereba i tady na emimi jsou seznamy jmen, tak se tam mrkni. My máme třeba pro malou hodně neobvyklé jméno, co jsem koukala, tak je jich v republice jen pár a většinou ještě starší ročníky, ale mělo to pro mě takový hlubší význam, nebyl to záměr mít za každou cenu to nejoriginálnější jméno.
Meda, Scarlett/Scar, Malvína, Lotte, Kaya
dokonce emimino má svůj seznam
https://www.emimino.cz/…dicni-jmena/
Neobvyklé je momentálně vše co není v první 20tce. Mě se moc líbí Bedřiška/Frederika
Já mám třeba Brigit, těch je v CR jen málo. Když jsem kdysi hledala, našlo mi to 7. Dnes už to může být jiné.
Také se mi líbí Zoja. S tímhle jménem jsem se také ještě nesetkala. ![]()
Máme dceru Lýdii všichni se nad tím pozastavuji a podle porodnice byla první za 30 let. ![]()
Gita, Renée, Meda, Robin, Hedvika, Lotta, Ingrid, Henrieta, Marion, Manon, Judita.. Těch je
Já mám tedy devítiletou Izabelku, tady v okolí jich moc není, ale třeba teď se mi moc zalíbilo Georgiana, Georgie. Ale líbí se mi i Melisa, Melanie. Já před desíti lety měla ještě vybráno Emmu a Viktorii a těch je kolem spousta, ale tenkrát jich bylo malinko, byla to neobvyklá jména ![]()
Naše druhá dcerka se jmenuje Justýnka.
Asi to není úplně netradiční jméno, ale zase tolik jich nebude.
Děkuji všem za tipy. On je problém napasovat nějaké netradiční jméno k typicky českému příjmení - Buchtová
![]()
@Atisia píše:
Máme dceru Lýdii všichni se nad tím pozastavuji a podle porodnice byla první za 30 let.
Lýdie je krásné jméno, ale je to moje neoblíbená teta
. Jinak bych ho dala hned.
Mně se líbí i Ida, Lada, Naděje. Ani jedno mi neprošlo ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji všem za tipy. On je problém napasovat nějaké netradiční jméno k typicky českému příjmení - Buchtová![]()
Tak dej Marii nebo Annu a máš klid. A dost neobvyklé jméno je v současnosti Božena. Znala jsem jen jednu a ta už zemřela.
I když už tady pár podobných témat je, přijde mi, že jako neobvyklá jména jsou pořád udávaná ta samá…
Znáte nějaká jiná a neobvyklá jako třeba Freya?