Neobvyklá holčičí jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.5.22 13:41

Neobvyklá holčičí jména

I když už tady pár podobných témat je, přijde mi, že jako neobvyklá jména jsou pořád udávaná ta samá…

Znáte nějaká jiná a neobvyklá jako třeba Freya?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8657
10.5.22 13:51

Jakože si teď všichni máme pročíst všechny diskuze a pak sel naslat nějaká další jména, která tam nejsou? Jooo :mrgreen:
Jinak z mého okolí za neobvyklá, ve smyslu málo dávaná, jména mám Vilmu, Šarlotu, Mariel, Lily, Agátu.. všechny tu jsou jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
10.5.22 14:00

Tak záleží co je pro tebe neobvyklé jméno. To co se dává málo často, ale je normální, jenže teď není v módě, nebo nějaká šílenost, kterou normální člověk nedá, protože pak chudák dítě, ale rodič musí být za každou cenu originální? :D Tereba i tady na emimi jsou seznamy jmen, tak se tam mrkni. My máme třeba pro malou hodně neobvyklé jméno, co jsem koukala, tak je jich v republice jen pár a většinou ještě starší ročníky, ale mělo to pro mě takový hlubší význam, nebyl to záměr mít za každou cenu to nejoriginálnější jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.5.22 14:05

Meda, Scarlett/Scar, Malvína, Lotte, Kaya

dokonce emimino má svůj seznam :) https://www.emimino.cz/…dicni-jmena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.5.22 14:05

Neobvyklé je momentálně vše co není v první 20tce. Mě se moc líbí Bedřiška/Frederika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.22 14:07

Já mám třeba Brigit, těch je v CR jen málo. Když jsem kdysi hledala, našlo mi to 7. Dnes už to může být jiné.
Také se mi líbí Zoja. S tímhle jménem jsem se také ještě nesetkala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.5.22 14:09

Máme dceru Lýdii všichni se nad tím pozastavuji a podle porodnice byla první za 30 let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
10.5.22 14:11

Gita, Renée, Meda, Robin, Hedvika, Lotta, Ingrid, Henrieta, Marion, Manon, Judita.. Těch je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
10.5.22 14:15

@Atisia mám v okolí dvě malé Lydie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
10.5.22 14:20

Já mám tedy devítiletou Izabelku, tady v okolí jich moc není, ale třeba teď se mi moc zalíbilo Georgiana, Georgie. Ale líbí se mi i Melisa, Melanie. Já před desíti lety měla ještě vybráno Emmu a Viktorii a těch je kolem spousta, ale tenkrát jich bylo malinko, byla to neobvyklá jména :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
10.5.22 14:22

Syn chodi do skolky s Adletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
10.5.22 14:32

Naše druhá dcerka se jmenuje Justýnka. :srdce: Asi to není úplně netradiční jméno, ale zase tolik jich nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 14:56

Děkuji všem za tipy. On je problém napasovat nějaké netradiční jméno k typicky českému příjmení - Buchtová :lol: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
10.5.22 14:58
@Atisia píše:
Máme dceru Lýdii všichni se nad tím pozastavuji a podle porodnice byla první za 30 let. :nevim:

Lýdie je krásné jméno, ale je to moje neoblíbená teta :lol:. Jinak bych ho dala hned.
Mně se líbí i Ida, Lada, Naděje. Ani jedno mi neprošlo :D

• Citovat
  • Upravit
25897
10.5.22 15:00
@Anonymní píše:
Děkuji všem za tipy. On je problém napasovat nějaké netradiční jméno k typicky českému příjmení - Buchtová :lol: :roll:

Tak dej Marii nebo Annu a máš klid. A dost neobvyklé jméno je v současnosti Božena. Znala jsem jen jednu a ta už zemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze