Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, za 3 tydny mam termin a jeste ostudne nemame vyresene jmeno…😳 🤔 Libi se mi Oliver, to se ale zda, neprojde pres manzela, ten se snazi o jmeno Jerguš (jsme Slovaci, ale zijeme tady pres 20 let..), u me pak na 2.miste asi Samuel… Prijmeni Lapín, byla bych rada, aby jmeno bylo stejne v ceskem i slovenskem jazyku…poradite nejake tipy?
@mmrk píše:
Holky, za 3 tydny mam termin a jeste ostudne nemame vyresene jmeno…😳 🤔 Libi se mi Oliver, to se ale zda, neprojde pres manzela, ten se snazi o jmeno Jerguš (jsme Slovaci, ale zijeme tady pres 20 let..), u me pak na 2.miste asi Samuel… Prijmeni Lapín, byla bych rada, aby jmeno bylo stejne v ceskem i slovenskem jazyku…poradite nejake tipy?
Je to jen muj nazor, samozrejme ve finale si to rozhodnete sami… vsechny jmena jsou hezky, az na toho Jerguse
toho za me urcite neeeee ![]()
Příspěvek upraven 02.05.22 v 11:50
Jerguš je fakt hrůza a Viktor se mi taky nelíbí. Samuel je hezký, ale nesmí vzniknout oslovení Samík, nevím jak to je na Slovensku. Lukáš neurazí ani nenadchne. Oliver se mi líbí ![]()
@mmrk k vašemu příjmení mi sedí Dominik, Lukáš, Tomáš, Jonáš a Viktor
Příspěvek upraven 02.05.22 v 11:55
@Markéta188 píše:
Jerguš je fakt hrůza a Viktor se mi taky nelíbí. Samuel je hezký, ale nesmí vzniknout oslovení Samík, nevím jak to je na Slovensku. Lukáš neurazí ani nenadchne. Oliver se mi líbí
Tam spíš asi Samko.
A Tomáš by nešel???
Skoda, ze neprojde ten Oliver. Pak bych z vyberu dala toho Viktora
@mmrk píše:
Tak ten Jerguš by přese me fakt neprošel
Nevím, jak moc obvykle jméno na Slovensku to je, ale tady bych ho nedavala … zas chápu, jestli k tomu jménu má třeba manžel vztah, případně ho má nějaký jeho předek ![]()
Oliver a Samuel jsou moc hezky jména, ale vzhledem k tomu, kolik je ted chlapecků, co se jmenuji prave takhle, tak už mi připadají spis tuctový. Samuela bych nedala už z toho důvodu, ze konci na stejné písmeno jako příjemní, bude se to blbě vyslovovat dohromady.
Viktor se mi nelíbí, Lukáš je taková klasika a ve finále mi přijde asi nejlepší i k příjmení
Jergus sem teda ještě neslyšela a je to děs. Co Filip, Róbert, Tomáš.
Všechna jména ze seznamu až na Jerguše jsou super! Nejvíc se mi líbí Viktor. Jinak přiznám se, že netuším, jak moc časté na Slovensku Jerguš je, ale taky vůbec. Tak bych se bála, že syna přinejmenším odsoudím k tomu, že bude neustále někde vysvětlovat, co je to za jméno, jestli se tam už v rodině někdo jmenuje atd.
Mně se líbí Oliver, ale jen v základním tvaru (Olíček je hrůza
)
Jinak bych ale nedávala jméno končící na R, protože s příjmením začínajícím na L je to jazykolam.
Jerguš je příšerný, pardon. Nejsem zastánce ani Samuela. Zbytek napsaných jsou hezká jména.