Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Semtex píše:
Gušíku
teda
no z každého jména jde udělat cokoliv, to vím, ale představa, že bych tomu člověku celý život říkala jen Jerguši, by mi vadila, nenapadá mě jediná schůdná varianta, která by se dala použít běžně venku/ve škole/v práci
Samuel ne, s tím příjmením se to špatně vyslovuje. Jméno končí na L a příjmení začíná na L. Kdybych měla vybírat z uvedených jmen, tak by to byl Viktor.
Jerguš je teda příšerný
, my máme Viktora a syn je stále se svým jménem spokojený ![]()
Lukáš Lapín dobrý, Jerguš je hodně originální a vůbec mi to nepřijde špatné… Nicméně je otázka, jestli by se s tím syn ztotožnil.
Jméno Jerguš znám jen z nějakých seznamů jmen. Na Slovensku asi bude běžnější, ale u nás bych ho nedávala. Sice je všechno o zvyku a v pubertě z něj stejně bude nějaký Jerry, ale i tak mi to přijde jako moc velký úlet. A jestli se manžel šprajcnul u Olivera, ty mu můžeš klidně stopnout Jerguše. Jméno by se přece mělo líbit oběma rodičům.
Oliver i Samuel jsou v pohodě. Jinak třeba ten Viktor, Filip, Adam, Felix, Richard, Max, Martin…
Tak mě to zaujalo a leželo v hlavě, že jsem musela pohledat, až tak mi to nedalo…Jerguš je slovenské jméno, obdoba Gregora, česky Řehoře. Zase vím něco nového.
Gregora mají známí první vnouče. Jak často slyším, že o malém mluví nebo ho oslovují, tak se mi líbí.
Gregor je hezké a neohrané jméno.
Jméno Jerguš vidím poprvé a za mě dost děs. I když by byl asi opravdu jediný široko daleko. Dala bych z vašeho výběru častého a neoriginálního Lukáše, a nebo vzácnějšího Viktora.
@K92 píše:
Místo Jerguše bych dala Jirku nebo Jindřicha a muž mu pak může říkat Jerguši jako zdrobnělinou.
Nebo dat Jeroným. ![]()
@lucad77 píše:
Jméno Jerguš vidím poprvé a za mě dost děs. I když by byl asi opravdu jediný široko daleko. Dala bych z vašeho výběru častého a neoriginálního Lukáše, a nebo vzácnějšího Viktora.
Jergus Lapin je literárny hrdina. Mozno to bola jeho obľúbená kniha. Navyse to priezvisko Lapin, preto asi tá túžba po mene
@snehurka845 píše:
Jergus Lapin je literárny hrdina. Mozno to bola jeho obľúbená kniha. Navyse to priezvisko Lapin, preto asi tá túžba po mene
Ano, Ľudo Ondrejov, Zbojnícka Mladosť a chlapec Jerguš Lapin.
Zaujímavé, že skoro všetkým Čechom tu príde priam hrozné a mne úplne v pohode.
A to na Slovensku to tiež nie je extra dávané meno. Ale je normálne v kalendári, je to domácka podoba mena Gregor. Dokonca tusim nejaka SK influencerka ma syba Jerguša, takže je to cool meno. ![]()
Zakladatelko, keby sa mi páčilo, tak ho dám aj v ČR. Ľudia si zvyknú a neviem, prečo by všetci mali mať len tie často dávané bežné mená Tomáš, Lukáš atď. Veď je to nuda.
@mmrk píše:
Holky, za 3 tydny mam termin a jeste ostudne nemame vyresene jmeno…😳 🤔 Libi se mi Oliver, to se ale zda, neprojde pres manzela, ten se snazi o jmeno Jerguš (jsme Slovaci, ale zijeme tady pres 20 let..), u me pak na 2.miste asi Samuel… Prijmeni Lapín, byla bych rada, aby jmeno bylo stejne v ceskem i slovenskem jazyku…poradite nejake tipy?
Viktor
@Adki Jo tak jmeno se stava desne cool jen tím, ze ho da naka no name influencerka…aha no tak jo no… ![]()