Oliver, Samuel, Jerguš, Lukáš, Viktor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
2.5.22 13:32
@Semtex píše:
Gušíku :lol:

teda :mrgreen: no z každého jména jde udělat cokoliv, to vím, ale představa, že bych tomu člověku celý život říkala jen Jerguši, by mi vadila, nenapadá mě jediná schůdná varianta, která by se dala použít běžně venku/ve škole/v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
2.5.22 13:37

Samuel ne, s tím příjmením se to špatně vyslovuje. Jméno končí na L a příjmení začíná na L. Kdybych měla vybírat z uvedených jmen, tak by to byl Viktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
2.5.22 13:51

Jerguš je teda příšerný :jazyk:, my máme Viktora a syn je stále se svým jménem spokojený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13143
2.5.22 15:02

Lukáš Lapín dobrý, Jerguš je hodně originální a vůbec mi to nepřijde špatné… Nicméně je otázka, jestli by se s tím syn ztotožnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
2.5.22 15:44

Jméno Jerguš znám jen z nějakých seznamů jmen. Na Slovensku asi bude běžnější, ale u nás bych ho nedávala. Sice je všechno o zvyku a v pubertě z něj stejně bude nějaký Jerry, ale i tak mi to přijde jako moc velký úlet. A jestli se manžel šprajcnul u Olivera, ty mu můžeš klidně stopnout Jerguše. Jméno by se přece mělo líbit oběma rodičům.

Oliver i Samuel jsou v pohodě. Jinak třeba ten Viktor, Filip, Adam, Felix, Richard, Max, Martin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148395
2.5.22 15:55

Tak mě to zaujalo a leželo v hlavě, že jsem musela pohledat, až tak mi to nedalo…Jerguš je slovenské jméno, obdoba Gregora, česky Řehoře. Zase vím něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
2.5.22 16:54

Jerguš je blbost, jinak všechna ostatní jména jsou hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.5.22 16:59

Gregora mají známí první vnouče. Jak často slyším, že o malém mluví nebo ho oslovují, tak se mi líbí.
Gregor je hezké a neohrané jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
2.5.22 19:01

Jméno Jerguš vidím poprvé a za mě dost děs. I když by byl asi opravdu jediný široko daleko. Dala bych z vašeho výběru častého a neoriginálního Lukáše, a nebo vzácnějšího Viktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.5.22 20:32
@K92 píše:
Místo Jerguše bych dala Jirku nebo Jindřicha a muž mu pak může říkat Jerguši jako zdrobnělinou.

Nebo dat Jeroným. :P

• Citovat
  • Upravit
263
3.5.22 20:20
@lucad77 píše:
Jméno Jerguš vidím poprvé a za mě dost děs. I když by byl asi opravdu jediný široko daleko. Dala bych z vašeho výběru častého a neoriginálního Lukáše, a nebo vzácnějšího Viktora.

Jergus Lapin je literárny hrdina. Mozno to bola jeho obľúbená kniha. Navyse to priezvisko Lapin, preto asi tá túžba po mene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
3.5.22 23:00
@snehurka845 píše:
Jergus Lapin je literárny hrdina. Mozno to bola jeho obľúbená kniha. Navyse to priezvisko Lapin, preto asi tá túžba po mene

Ano, Ľudo Ondrejov, Zbojnícka Mladosť a chlapec Jerguš Lapin. :) Zaujímavé, že skoro všetkým Čechom tu príde priam hrozné a mne úplne v pohode.
A to na Slovensku to tiež nie je extra dávané meno. Ale je normálne v kalendári, je to domácka podoba mena Gregor. Dokonca tusim nejaka SK influencerka ma syba Jerguša, takže je to cool meno. :D

Zakladatelko, keby sa mi páčilo, tak ho dám aj v ČR. Ľudia si zvyknú a neviem, prečo by všetci mali mať len tie často dávané bežné mená Tomáš, Lukáš atď. Veď je to nuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.5.22 23:09
@mmrk píše:
Holky, za 3 tydny mam termin a jeste ostudne nemame vyresene jmeno…😳 🤔 Libi se mi Oliver, to se ale zda, neprojde pres manzela, ten se snazi o jmeno Jerguš (jsme Slovaci, ale zijeme tady pres 20 let..), u me pak na 2.miste asi Samuel… Prijmeni Lapín, byla bych rada, aby jmeno bylo stejne v ceskem i slovenskem jazyku…poradite nejake tipy?

Viktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.5.22 13:13

@Adki Jo tak jmeno se stava desne cool jen tím, ze ho da naka no name influencerka…aha no tak jo no… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7205
4.5.22 13:27

Jedině Jerguš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat