Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moje srdcovka je Helenka, takže já bych dala Julie a Helena (a splnila si tak dětský sen, že by doma spali Ju a Hele
)
Já bych pro dvojčátka hledala jméno, co se nebude plést. Jsem Julie a mám sestru Sylvii. Líbí se mi ta kombinace, ale lidem se to plete… Mimochodem já jméno Julie miluju. Nemyslím to namyšleně, je to spíš s vděčností k mým rodičům, že mi ho dali. A tedy v době, kdy nebylo časté. Já ve své generaci neznám ani jednu jedinou. Škoda, že se stalo tak populárním a stává se z něj módní jméno. A tedy taky škoda, že se hází do stejného pytle jako jméno Sofie, které nesnáším
. Sama bych dceři jméno Julie dala, ale přišlo mi to divné dávat po sobě.
Líbí se mi třeba:
Julie a Miriam. Sice to na první pohled neladí, ale říká se Julinko x Mirinko, Juli x Miri,…
Julie a Klára - Juli x Klári, Julinko x Klárinko,…
Julie a Mariana (to mi zase připomíná divadlo - Shakespear =) =) =) )
Julie a Gabriela - Julinko x Gábinko, Julí x Gabí, Juli x Gabi, Julčo x Gabčo (Gábinku doma máme
)
Julie a Elena - Juli x Eli, Julinko x Elenko, Julčo x Elčo
Julie a Magdaléna, Julie a Anna (to je náhodou super dvojice
), Julie a Kamila,… ladí mi toho fakt dost. Prostě to jméno miluju
![]()
Julie a Zora, tahle kombinace mi zní hrozně hezky k sobě. Navíc Julinka a Zorinka, to je prostě ![]()
Nebo Julie a Gabriela, jak to už zaznělo. Taky máme Gábinku doma
. Případně znám sestřičky Julie a Eliška. Já moc jméno Eliška nemusím, ale jestli by se vám líbilo, tak myslím, že to docela pasuje k Julince.
Julie a Rafaela