Jméno Ida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.8.17 13:34

Jméno Ida

Ahoj,

řešíme doma takové malé (a milé :) ) dilema. Čekáme holčičku a neustále jsme váhali mezi dvěma jmény - Eliška a Adélka (Hartmanová). Nedávno jsme s mužem v autobuse potkali maminku s kočárkem a měla neskutečně roztomilou vysmátou holčičku. A tak jsme se trochu dali do řeči (ptala jsem se na cestování s kočárkem) a z debaty jsme se dozvěděli, že se holčička jmenuje Ida (Iduška). Úplně jsme se do jména oba zamilovali, možná to bude i tím, že holčička a maminka byly opravdu velmi sympatické. Ale potom doma jsme oba s mužem zároveň začali mluvit o tom, jestli by naše holčička také nemohla být Iduška. Je to takové nezvyklé, někomu se to líbit nemusí (toho se trochu bojíme, jak by jméno přijalo okolí). Nadruhou stranu Elišek a Adélek je všude hodně. Jak to na vás působí? Umíte si představit dát takové jméno?

Děkujeme za názory :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31.8.17 13:39

Já mám tohle jméno na seznamu oblíbených jmen. Iduška, Idunka, Idinka a nejlepší tvar Idule :lol:… dospělé klidně říkat Ido, ve škole jí můžou oslovovat Idy… Ida Hartmanová se mi líbí. Jinak kdyby přecejenom mělo vyhrát jedno z původních jmen, určitě se mi více líbí Adéla Hartmanová, než Eliška Hartmanová. Ale hlasuji pro Idu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
31.8.17 13:40

Kašlete na to, jak to přijme okolí. Není to žádné exotické jméno, nad kterým by okolí mělo protáčet oči. A navíc jste se shodli oba, což také nebývá. :D

Mně se Ida k vašemu delšímu příjmení hodí víc než Eliška a Adéla, kterých je navíc docela hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
31.8.17 13:42

Mně to připadá jako normální jméno, nepozastavovala bych se nad tím, není to podle mě žádný výstřelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.8.17 13:43

Za mě tvrdé, severské jméno…až znám sympatické Idy hned dvě, nedala bych :think: ale můj názor zde vůbec není podstatný. pokud vás to jméno vzalo za :srdce:, dejte ho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
31.8.17 13:44

Mně se Ida moc líbí. K vašemu příjmení v pohodě. A Idule je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
31.8.17 13:49

Mně se Ida moc líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
31.8.17 13:54

Ida je super, líbí se mi moc. Nikdy jsem nad tímto jménem neuvažovala a teď si říkám proč vlastně :D Zní to fakt hezky, k příjmení se hodí :palec: Elišek je jako máku a mě osobně se to jméno vůbec nelíbí a nechápu jeho popularitu (syn má ve školce ve třídě hned dvě). Adélka se mi líbí, ale taky je jich hodně. Dala bych rozhodně Idu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
31.8.17 13:55

Ida ve mě evokuje Běloveskou kyselku :mrgreen: Jméno mi přijde hrozně tvrdé a neosobní. Ale v záplavě Elišek by aspoň vyniklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
31.8.17 13:58

Ida je hezké jméno, líbí se mi i jeho tvary. Elišek už je opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.17 14:03

Jeeej to jsem nečekala převážně pozitivní reakce :). Není to žádný výstřelek, ale přecejenom to není tak běžné jméno a jak píše @NikysekR nikdy mě nenapadlo nad ním uvažovat. Nepotkat tu holčičku v autobuse, tak by nás to rozhodně nenapadlo. Jinak popularitu jména Eliška vnímám tak, že je to velmi jemné jméno, moderní a zároveň tradiční. A takové velmi ženské. Dá se krásně oslovovat, Elí, Elinko, Eli,…a Eliško samo o sobě zní hezky. Aspoň tedy nám. A Adéla mi zase zní tak elegantně a zároveň pohodově. Tedy jména jsme vybírali tak, aby byla česká, hezká pro holčičku a jemná, vzhledem k tvrdšímu příjmení. Ida mi nezní vysloveně jemně, ale ani tvrdě…No bude to boj se nakonec rozhodnout. Eliška a Adélka se nám líbily od začátku těhotenství, Iduška se nám líbí jenom chvilku, ale za to opravdu hodně :lol:. Chytilo nás to :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4760
31.8.17 14:03

Normální jméno
líbí se vám oběma, tak bych ho dala. Okolí vás nemusí zajímat :palec:
navíc v okolí by určitě měl někdo poznámky i k Elišce nebo Adélce :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
31.8.17 14:10

Adelka a Eliska je krasne ale je jich tolik ze bych nedala…Ida je nadherne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.17 14:11
@Anonymní píše:
Ahoj,

řešíme doma takové malé (a milé :) ) dilema. Čekáme holčičku a neustále jsme váhali mezi dvěma jmény - Eliška a Adélka (Hartmanová). Nedávno jsme s mužem v autobuse potkali maminku s kočárkem a měla neskutečně roztomilou vysmátou holčičku. A tak jsme se trochu dali do řeči (ptala jsem se na cestování s kočárkem) a z debaty jsme se dozvěděli, že se holčička jmenuje Ida (Iduška). Úplně jsme se do jména oba zamilovali, možná to bude i tím, že holčička a maminka byly opravdu velmi sympatické. Ale potom doma jsme oba s mužem zároveň začali mluvit o tom, jestli by naše holčička také nemohla být Iduška. Je to takové nezvyklé, někomu se to líbit nemusí (toho se trochu bojíme, jak by jméno přijalo okolí). Nadruhou stranu Elišek a Adélek je všude hodně. Jak to na vás působí? Umíte si představit dát takové jméno?

Děkujeme za názory :mavam:

Máme v rodině 3 ségry - Zoru, Idu a Ladu. Já osobně mám jiný vkus na jména, ale přijde mi to v pohodě. Připomínky se najdou ke každému jménu a tohle není žádná šílenost, u kterého by člověk holčičku politoval. Beru to jako normální jméno, které ale není v topce, což je jeho plus ;)

• Citovat
  • Upravit
3476
31.8.17 14:28

Ida zní s příjmením dobře. Je to neobvyklé a hezké. Adéla je také fajn, ale je jich hodně. Eliška se mi nelíbí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze