Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám tohle jméno na seznamu oblíbených jmen. Iduška, Idunka, Idinka a nejlepší tvar Idule
… dospělé klidně říkat Ido, ve škole jí můžou oslovovat Idy… Ida Hartmanová se mi líbí. Jinak kdyby přecejenom mělo vyhrát jedno z původních jmen, určitě se mi více líbí Adéla Hartmanová, než Eliška Hartmanová. Ale hlasuji pro Idu ![]()
Kašlete na to, jak to přijme okolí. Není to žádné exotické jméno, nad kterým by okolí mělo protáčet oči. A navíc jste se shodli oba, což také nebývá. ![]()
Mně se Ida k vašemu delšímu příjmení hodí víc než Eliška a Adéla, kterých je navíc docela hodně.
Mně to připadá jako normální jméno, nepozastavovala bych se nad tím, není to podle mě žádný výstřelek.
Za mě tvrdé, severské jméno…až znám sympatické Idy hned dvě, nedala bych
ale můj názor zde vůbec není podstatný. pokud vás to jméno vzalo za
, dejte ho ![]()
Mně se Ida moc líbí. K vašemu příjmení v pohodě. A Idule je super ![]()
Ida je super, líbí se mi moc. Nikdy jsem nad tímto jménem neuvažovala a teď si říkám proč vlastně
Zní to fakt hezky, k příjmení se hodí
Elišek je jako máku a mě osobně se to jméno vůbec nelíbí a nechápu jeho popularitu (syn má ve školce ve třídě hned dvě). Adélka se mi líbí, ale taky je jich hodně. Dala bych rozhodně Idu ![]()
Ida ve mě evokuje Běloveskou kyselku
Jméno mi přijde hrozně tvrdé a neosobní. Ale v záplavě Elišek by aspoň vyniklo.
Ida je hezké jméno, líbí se mi i jeho tvary. Elišek už je opravdu hodně.
Jeeej to jsem nečekala převážně pozitivní reakce
. Není to žádný výstřelek, ale přecejenom to není tak běžné jméno a jak píše @NikysekR nikdy mě nenapadlo nad ním uvažovat. Nepotkat tu holčičku v autobuse, tak by nás to rozhodně nenapadlo. Jinak popularitu jména Eliška vnímám tak, že je to velmi jemné jméno, moderní a zároveň tradiční. A takové velmi ženské. Dá se krásně oslovovat, Elí, Elinko, Eli,…a Eliško samo o sobě zní hezky. Aspoň tedy nám. A Adéla mi zase zní tak elegantně a zároveň pohodově. Tedy jména jsme vybírali tak, aby byla česká, hezká pro holčičku a jemná, vzhledem k tvrdšímu příjmení. Ida mi nezní vysloveně jemně, ale ani tvrdě…No bude to boj se nakonec rozhodnout. Eliška a Adélka se nám líbily od začátku těhotenství, Iduška se nám líbí jenom chvilku, ale za to opravdu hodně
. Chytilo nás to ![]()
Normální jméno
líbí se vám oběma, tak bych ho dala. Okolí vás nemusí zajímat ![]()
navíc v okolí by určitě měl někdo poznámky i k Elišce nebo Adélce ![]()
Adelka a Eliska je krasne ale je jich tolik ze bych nedala…Ida je nadherne
@Anonymní píše:
Ahoj,řešíme doma takové malé (a milé
Děkujeme za názory) dilema. Čekáme holčičku a neustále jsme váhali mezi dvěma jmény - Eliška a Adélka (Hartmanová). Nedávno jsme s mužem v autobuse potkali maminku s kočárkem a měla neskutečně roztomilou vysmátou holčičku. A tak jsme se trochu dali do řeči (ptala jsem se na cestování s kočárkem) a z debaty jsme se dozvěděli, že se holčička jmenuje Ida (Iduška). Úplně jsme se do jména oba zamilovali, možná to bude i tím, že holčička a maminka byly opravdu velmi sympatické. Ale potom doma jsme oba s mužem zároveň začali mluvit o tom, jestli by naše holčička také nemohla být Iduška. Je to takové nezvyklé, někomu se to líbit nemusí (toho se trochu bojíme, jak by jméno přijalo okolí). Nadruhou stranu Elišek a Adélek je všude hodně. Jak to na vás působí? Umíte si představit dát takové jméno?
Máme v rodině 3 ségry - Zoru, Idu a Ladu. Já osobně mám jiný vkus na jména, ale přijde mi to v pohodě. Připomínky se najdou ke každému jménu a tohle není žádná šílenost, u kterého by člověk holčičku politoval. Beru to jako normální jméno, které ale není v topce, což je jeho plus ![]()
Ida zní s příjmením dobře. Je to neobvyklé a hezké. Adéla je také fajn, ale je jich hodně. Eliška se mi nelíbí vůbec.
Ahoj,
řešíme doma takové malé (a milé
) dilema. Čekáme holčičku a neustále jsme váhali mezi dvěma jmény - Eliška a Adélka (Hartmanová). Nedávno jsme s mužem v autobuse potkali maminku s kočárkem a měla neskutečně roztomilou vysmátou holčičku. A tak jsme se trochu dali do řeči (ptala jsem se na cestování s kočárkem) a z debaty jsme se dozvěděli, že se holčička jmenuje Ida (Iduška). Úplně jsme se do jména oba zamilovali, možná to bude i tím, že holčička a maminka byly opravdu velmi sympatické. Ale potom doma jsme oba s mužem zároveň začali mluvit o tom, jestli by naše holčička také nemohla být Iduška. Je to takové nezvyklé, někomu se to líbit nemusí (toho se trochu bojíme, jak by jméno přijalo okolí). Nadruhou stranu Elišek a Adélek je všude hodně. Jak to na vás působí? Umíte si představit dát takové jméno?
Děkujeme za názory