Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nebyla to nějaká mineralka? Což je tedy fuk, jen mi to hned naskočí. Jméno se mi líbí a prijde mi docela bezne - ve smyslu žádná Esmeralda apod
Jméno Ida je krásné
Pokud se Vam libi, tak bych ho dala. V záplavě Elisek a Adelek vynikne.
Ida Raskenová, ten film už si naštěstí asi nikdo nepamatuje
Ale jinak to nezní špatně.
Wa wi wu we, wo ist Uwe, Udo, Ida, Uwe ist da ![]()
Ale jinak mi to zní (překvapivě) celkem hezky
Ida je moc hezké jméno, ladí i s vaším příjmením, já bych ho dala ![]()
Tak že bychom vážně měli nakonec Iduli?
Je pravda, že Elišky a Adélky potkáváme všude, Idušku jsem potkala poprvé. Nepotřebujeme být originální, to vůbec ne, ale zase všeho moc škodí, že?
No, uvidíme, jestli nadšení pro jméno vydrží i dál. Přemýšlím ještě, jestli to nenadhodit rodině. Neřekli jsme, co čekáme, a zatím ani jména, nad kterými uvažujeme. Pohlaví určitě prozradit nechceme, ale jména bychom nějak v rodině mohli probrat. Třeba že bychom navrhli pár jmen pro kluka, pár jmen pro holku a uvidíme, jak se budou tvářit. Já neříkám, že by měli jméno pro naše dítě vybírat ostatní, ale nadruhou stranu nechci dát něco, co by se některé babičce/některému dědečkovi vysloveně nezdálo a nešlo jim přes pusu. Eliška i Adélka by nejpíš prošly, ale u té Idušky furt nevím. I když v generaci našich rodičů to jméno mohlo být běžnější. =)
@Anonymní píše:
Tak že bychom vážně měli nakonec Iduli?Je pravda, že Elišky a Adélky potkáváme všude, Idušku jsem potkala poprvé. Nepotřebujeme být originální, to vůbec ne, ale zase všeho moc škodí, že?
No, uvidíme, jestli nadšení pro jméno vydrží i dál. Přemýšlím ještě, jestli to nenadhodit rodině. Neřekli jsme, co čekáme, a zatím ani jména, nad kterými uvažujeme. Pohlaví určitě prozradit nechceme, ale jména bychom nějak v rodině mohli probrat. Třeba že bychom navrhli pár jmen pro kluka, pár jmen pro holku a uvidíme, jak se budou tvářit. Já neříkám, že by měli jméno pro naše dítě vybírat ostatní, ale nadruhou stranu nechci dát něco, co by se některé babičce/některému dědečkovi vysloveně nezdálo a nešlo jim přes pusu. Eliška i Adélka by nejpíš prošly, ale u té Idušky furt nevím. I když v generaci našich rodičů to jméno mohlo být běžnější. =)
Já bych s nimi jméno neprobírala, pokud se jim nebude líbit, bude tě to mrzet a budeš váhat jestli ho dát. Přitom je to škoda, máte vybrané opravdu fajn jméno. Oznámila bych jim po porodu jméno miminka a hotovo
Nikdy se nezavděčíš všem ![]()
@Anonymní píše:
Tak že bychom vážně měli nakonec Iduli?Je pravda, že Elišky a Adélky potkáváme všude, Idušku jsem potkala poprvé. Nepotřebujeme být originální, to vůbec ne, ale zase všeho moc škodí, že?
S nikým bych to neprobirala, jakmile do toho zacnou příbuzní kecat, je to na houby.
Ida se mi nelíbí, ale pokud se to líbí vám, tak ho dejte… jinak, taky bych nedala jméno, které by prarodičům nešlo vyloženě přes pusu
![]()
Ida je super!!! podle mě to bude mít větší úspěch než Eliška - každý řekne, no to je každá druhá…
@KarlaMonikova Přesně - já neříkám, že musí být ze jména všichni nadšení, toho se nedocílí asi nikdy. Ale nerada bych, aby to bylo pro prarodiče vysloveně něco, s čím budou muset bojovat. Zkusíme to nadhodit - ještě tedy musíme vymyslet, jaká jména jim předložíme
. Mám v plánu navrhnout jim ještě nějakou divočinu, proti které by Ida mohla znít vlastně úplně v pohodě
![]()
@Anonymní píše:
@KarlaMonikova Přesně - já neříkám, že musí být ze jména všichni nadšení, toho se nedocílí asi nikdy. Ale nerada bych, aby to bylo pro prarodiče vysloveně něco, s čím budou muset bojovat. Zkusíme to nadhodit - ještě tedy musíme vymyslet, jaká jména jim předložíme.Mám v plánu navrhnout jim ještě nějakou divočinu, proti které by Ida mohla znít vlastně úplně v pohodě
![]()
To je dobrá taktika.
![]()
Dnes má v občanském kalendáři slaví svůj svátek jméno Ida a Idun? Jak se vám líbí?
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php