Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj,prosíme o nápady. Co by se vám líbilo pro druhou holčičku (dvojčátko) k Janičce? Máme klasické české příjmení - Pokorní. Vybíráme z klasických běžně dávaných jmen. Na Janičce jsme se domluvili hned (manžel je Jan, takže syn by byl Honzík, ale budou to dvě holčičky, tak alespoň takhle zachováme tradici jména po tatínkovi =) ). Jinak líbí se nám například Hana, ale nevím, jestli to není až příliš podobné. Co by vám ladilo nejvíce? Děkujeme =)
Dala bych třeba Monika, můžete jim říkat Janičko a Moničko, Jančo a Mončo, Jani a Moni,… Ještě se mi líbí Klára nebo Sára, ale máte už v příjmení R, tak záleží, jestli by vám to vadilo. Jinak jedna blogerka má dvojčata Elišku a Janu.
Jana, Dana, Hana… Jana se jmenuju a mít dvojče, tenhle vtípek rodičů bych teda neocenila ![]()
@happy day Jeeej také mě právě napadla ta Klárka, tak na tom možná něco bude ![]()
Po přečtení příspěvku mě napadla Eva. Hanu bych nedávala - Jana, Hana, je to moc podobné ![]()
Edit: ALe já jsem na jména střevo, nějak nechápu, co ladí a co ne. Jistě, že nedám jednomu dítku Rambo a druhému Václav, to jsem schopna pobrat
JInak z vlastní zkušenosti musím říct, hlavně nedávat dvojčatům podobná jména. Máme Tomáše a Jakuba a i tak se motá dost. Kdyby byla jména podobná, asi bychom nevěděli, kdo je kdo
Minimálně muž ne, ten se po 3 letech ptá, kdo je kdo ![]()
Příspěvek upraven 30.08.17 v 22:18
K Janičce třeba Alenku
nebo Evičku, také by bylo hezké nějaké jméno na J, třeba Julie, Jitka ![]()
Mě teda napadla taky Hanička. Jedny dvojčata těch jmen znám ![]()
Pokud bude jedna po tátovi, asi bych zkusila popátrat v rodině, jestli by tam taky něco nebylo… Nesmí to být samozřejmě Kunigunda, ale prostě něco jakž takž stylově k tomu.
Jinak mně se líbí docela ta Julie, že to je od téhož písmene, ale nezní to stejně - nebude se plést.
PS: Klára Pokorná bych nedávala, to je podle mě dost tvrdé.
Jakekoliv jiné nepodobné obyčejné jméno. Proste vykopavku, která vyrostla se starší generací.
V kombinaci s Evou
Taky mam sestru Evu, ale nejsme dvojčata ![]()
Vzpomnela jsem si na Betty MacDonaldovou a jeji Janku a Anku:)))
@Anna766 píše:
Holky ale ta Janinka a Julinka…to je moc hezké, opravdu.
Ja bych tu kombinaci nedala. Jana Julii vyskrabe oci. Jedna vykopavka, která se uz dnes nedává, druhá poměrně oblíbené, moderni a frekventované jméno.
Ahoj,
prosíme o nápady. Co by se vám líbilo pro druhou holčičku (dvojčátko) k Janičce? Máme klasické české příjmení - Pokorní. Vybíráme z klasických běžně dávaných jmen. Na Janičce jsme se domluvili hned (manžel je Jan, takže syn by byl Honzík, ale budou to dvě holčičky, tak alespoň takhle zachováme tradici jména po tatínkovi =) ). Jinak líbí se nám například Hana, ale nevím, jestli to není až příliš podobné. Co by vám ladilo nejvíce? Děkujeme =)