Jméno pro druhé dvojče - Jana a....?

Anonymní
30.8.17 22:04

Jméno pro druhé dvojče - Jana a....?

Ahoj,

prosíme o nápady. Co by se vám líbilo pro druhou holčičku (dvojčátko) k Janičce? Máme klasické české příjmení - Pokorní. Vybíráme z klasických běžně dávaných jmen. Na Janičce jsme se domluvili hned (manžel je Jan, takže syn by byl Honzík, ale budou to dvě holčičky, tak alespoň takhle zachováme tradici jména po tatínkovi =) ). Jinak líbí se nám například Hana, ale nevím, jestli to není až příliš podobné. Co by vám ladilo nejvíce? Děkujeme =)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
214
30.8.17 22:08

Nevím proc, ale hned me napadla Klára :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.8.17 22:09
@Anonymní píše:
Ahoj,prosíme o nápady. Co by se vám líbilo pro druhou holčičku (dvojčátko) k Janičce? Máme klasické české příjmení - Pokorní. Vybíráme z klasických běžně dávaných jmen. Na Janičce jsme se domluvili hned (manžel je Jan, takže syn by byl Honzík, ale budou to dvě holčičky, tak alespoň takhle zachováme tradici jména po tatínkovi =) ). Jinak líbí se nám například Hana, ale nevím, jestli to není až příliš podobné. Co by vám ladilo nejvíce? Děkujeme =)

Dala bych třeba Monika, můžete jim říkat Janičko a Moničko, Jančo a Mončo, Jani a Moni,… Ještě se mi líbí Klára nebo Sára, ale máte už v příjmení R, tak záleží, jestli by vám to vadilo. Jinak jedna blogerka má dvojčata Elišku a Janu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613

Anna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Jana, Dana, Hana… Jana se jmenuju a mít dvojče, tenhle vtípek rodičů bych teda neocenila ;)

• Citovat
  • Upravit
104
30.8.17 22:11

@happy day Jeeej také mě právě napadla ta Klárka, tak na tom možná něco bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
30.8.17 22:11

Jana-Jolana
Jana-Anna
Jana-Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.8.17 22:12

Po přečtení příspěvku mě napadla Eva. Hanu bych nedávala - Jana, Hana, je to moc podobné :nevim:
Edit: ALe já jsem na jména střevo, nějak nechápu, co ladí a co ne. Jistě, že nedám jednomu dítku Rambo a druhému Václav, to jsem schopna pobrat 8) JInak z vlastní zkušenosti musím říct, hlavně nedávat dvojčatům podobná jména. Máme Tomáše a Jakuba a i tak se motá dost. Kdyby byla jména podobná, asi bychom nevěděli, kdo je kdo ;) Minimálně muž ne, ten se po 3 letech ptá, kdo je kdo :lol:

Příspěvek upraven 30.08.17 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3516
30.8.17 22:12

Julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
30.8.17 22:18

K Janičce třeba Alenku :palec: nebo Evičku, také by bylo hezké nějaké jméno na J, třeba Julie, Jitka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.8.17 22:21

Mě teda napadla taky Hanička. Jedny dvojčata těch jmen znám ;)

Pokud bude jedna po tátovi, asi bych zkusila popátrat v rodině, jestli by tam taky něco nebylo… Nesmí to být samozřejmě Kunigunda, ale prostě něco jakž takž stylově k tomu.

Jinak mně se líbí docela ta Julie, že to je od téhož písmene, ale nezní to stejně - nebude se plést.

PS: Klára Pokorná bych nedávala, to je podle mě dost tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.8.17 22:38

Jakekoliv jiné nepodobné obyčejné jméno. Proste vykopavku, která vyrostla se starší generací.
V kombinaci s Evou :palec: Taky mam sestru Evu, ale nejsme dvojčata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
30.8.17 22:40

Vzpomnela jsem si na Betty MacDonaldovou a jeji Janku a Anku:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
30.8.17 22:40

Holky ale ta Janinka a Julinka…to je moc hezké, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.8.17 22:42
@Anna766 píše:
Holky ale ta Janinka a Julinka…to je moc hezké, opravdu.

Ja bych tu kombinaci nedala. Jana Julii vyskrabe oci. Jedna vykopavka, která se uz dnes nedává, druhá poměrně oblíbené, moderni a frekventované jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze