Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nikoleta Anna nebo Nikoleta nebo Anna? první volba je otřesná, ale ne horší jak Bibiana anna jak má jedna holka od nás z města pojmenovanou dceru
![]()
Rozálie je hezké
Mě se líbí Rozálie, ale aby se jí pak děti nesmáli a nepokřikovali na ní:kozo Rozo atd
@maminka189 píše:
Mě se líbí Rozálie, ale aby se jí pak děti nesmáli a nepokřikovali na ní:kozo Rozo atd
na každé jméno je něco ![]()
Je to myšleno tak, že na dítě se bude volat celým jménem Nikoleto Anno? ![]()
Mi se jmeno Anna nelibi ani trosku ani samostatne, ani jako druhe jmeno.
Rozalie se mi libi. Nikoleta taky, ale Nikol je moc.
Nikoleta se mi nelíbí, Nikoleta Anna už vůbec ne, Rozálie je pěkné jméno. Ale je to vaše dítě, pojmenujte si ho jak chcete ![]()
Nikoleta se mi nelíbí vůbec, ani s Annou dohromady. Samotná Anna mi nějak nevadí, ani se mi nijak extra nelíbí. Rozálie je fajn
Taky záleží na příjmení…
Z tvého výběru Rozálie, nějaký pošklebek si děti vymyslí téměř na každé jméno, takže to je ve výsledku jedno ![]()
@maminka189 píše:
Mi tak říkáme naší z lásky a to se jmenuje úplně jinak ![]()
Rozárka je hezké jméno, měli jsme ho ve výběru. Nikoleta je zajímavé, ovšem proč kombinovat s Annou?
Já mám s Rozárkou dost problém: nejen ta koza Róza, ale taky třeba „rozára“ (tak se říkalo lehkým děvám). Samo o sobě dobré, ale používání teda pro zlost.
Nikoleta mi přijde, že je jak „Niky je cajk, ale musíme bejt výjimečný, tak uděláme Nikoleta“. A proč k tomu přidávat ještě Annu, to vůbec nevím… moje kamarádka dala dcerám druhá jména po babičkách (Ava, Anna), ale dělat to jen tak, že k jednomu vybranému jménu ještě něco prsknu, to mi přijde jako taková snaha o zajímavost.
Za mě teda ani jedno.
Nikoleta se mi nelíbí, Anna neutrál, nicméně nedala bych. Rozálie se mi líbí moc, byla i ve výběru, ale odradily nás hovorové výrazy (Rozo, Rozáro, Rozino) a asociace koza Roza.
Ahojte
chci se zeptat, které jméno dat? Rozalie nebo Nikoleta Anna? Začala se nám líbit Rozarka, ale první byla Nikoletka.
Tak nad tim pořád tady dumam