Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jména jsou pěkná.. ![]()
Ale když to vezmeš zdrobněle-tak stejně asi bych říkala Verunko ![]()
Verenko, Veronko…
![]()
Verena se mi nelíbí, jak by jsi ji říkala zdrobněle Verenko? Veronika je hezké a myslím, že kombinace s dlouhým příjmením nemusí být zas tak nemožná…
Jestli ti Verona prijde tvrde, tak mne prijde tvrda i Verena. A pripomina mi to rostlinu Verbenu
Ale stejne zalezi na vas…
Mně to připomene známou prycholožku (Verena Kast), takže dobrý.
@WERISKA píše:
Jména jsou pěkná..
Ale když to vezmeš zdrobněle-tak stejně asi bych říkala VerunkoVerenko, Veronko…
![]()
Ano říkala, právě že já chtěla Verču, Verunku, ale Veronika bylo dlouhé na psaní s příjmením, proto ta Verena
.
@Litta Mě tedy Venera u Vereny nenapadla, ale chápu že to svádí. Nicméně si myslím, že děti, které by to mohly říkat, v tom věku venerický nebudou znát. A když by to řekl starší, nebo dospělý… takový by si našel něco jiného. Beztak jí budou říkat Veru.
@Levandulina píše:
Jestli ti Verona prijde tvrde, tak mne prijde tvrda i Verena. A pripomina mi to rostlinu VerbenuAle stejne zalezi na vas…
Mě totiž přijde Verona jako okřiknutí Veroniky, ale Verena už jako jiné jméno. Proto mi to přijde tvrdší. ![]()
Verena mi přijde jak název nějakých ženských léku, antikoncepce nebo prášků na mykózu
jsem asi trhlá, ale hned mi to naskočilo.. Nedala bych takové jméno
@Anonymní píše:
Ahoj.
Předem se omlouvám za anonym, ale prosím o pochopení, ještě informaci o miminku tutláme. Jsme teprve na začátku, ale už vymýšlíme jména. Dlouho jsem chtěla Veroniku (Verču, Verunku), ale partner mi krapet zhatil plány, jelikož máme opravdu dlouhé příjmení. Pak jsem, sice slyšela jméno Verona, ale přijde mi dost tvrdé. Nedávno jsem narazila na variantu Verena co mu říkáte?
Zajímal by mě váš názor na dlouhé jméno i příjmení, nebo na varianty Verona/Verena. Děkuji za reakce.
Mě to přijde divné ![]()
Asi jsem moc konzervativní/tradiční ![]()
@Anonymní píše:
Ano říkala, právě že já chtěla Verču, Verunku, ale Veronika bylo dlouhé na psaní s příjmením, proto ta Verena.@Litta Mě tedy Venera u Vereny nenapadla, ale chápu že to svádí. Nicméně si myslím, že děti, které by to mohly říkat, v tom věku venerický nebudou znát. A když by to řekl starší, nebo dospělý… takový by si našel něco jiného. Beztak jí budou říkat Veru.
no právě..
Asi to moc svádí, vyslovovat její jméno jinak ![]()
A pak budeš každého opravovat, že se tak nejmenuje… ![]()
Ja myslim, ze by jste klidne mohli dat tu Veroniku, pokud se vam libi. Vdyt je to jedno, ze je to dlouhe. Psat to zas tak casto nebude a i kdyby jo, tak kvuli delce jmena bych se jmena, ktere se mi libi, nevzdavala…
Ahoj.
Předem se omlouvám za anonym, ale prosím o pochopení, ještě informaci o miminku tutláme. Jsme teprve na začátku, ale už vymýšlíme jména. Dlouho jsem chtěla Veroniku (Verču, Verunku), ale partner mi krapet zhatil plány, jelikož máme opravdu dlouhé příjmení. Pak jsem, sice slyšela jméno Verona, ale přijde mi dost tvrdé. Nedávno jsem narazila na variantu Verena co mu říkáte?
Zajímal by mě váš názor na dlouhé jméno i příjmení, nebo na varianty Verona/Verena. Děkuji za reakce.