Rodné jméno Verena?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.7.15 12:12

Rodné jméno Verena?

Ahoj.
Předem se omlouvám za anonym, ale prosím o pochopení, ještě informaci o miminku tutláme. Jsme teprve na začátku, ale už vymýšlíme jména. Dlouho jsem chtěla Veroniku (Verču, Verunku), ale partner mi krapet zhatil plány, jelikož máme opravdu dlouhé příjmení. Pak jsem, sice slyšela jméno Verona, ale přijde mi dost tvrdé. Nedávno jsem narazila na variantu Verena co mu říkáte?
Zajímal by mě váš názor na dlouhé jméno i příjmení, nebo na varianty Verona/Verena. Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27575
19.7.15 12:13

Verena se mi líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.7.15 12:15

Venera… venerický = pohlavní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
19.7.15 12:16

Jména jsou pěkná.. :kytka:
Ale když to vezmeš zdrobněle-tak stejně asi bych říkala Verunko :think:

Verenko, Veronko… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15096
19.7.15 12:17

Verena se mi nelíbí, jak by jsi ji říkala zdrobněle Verenko? Veronika je hezké a myslím, že kombinace s dlouhým příjmením nemusí být zas tak nemožná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
19.7.15 12:17

Jestli ti Verona prijde tvrde, tak mne prijde tvrda i Verena. A pripomina mi to rostlinu Verbenu :) Ale stejne zalezi na vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
19.7.15 12:19

Věra, Viera, Vera..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.7.15 12:20

Mně to připomene známou prycholožku (Verena Kast), takže dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.15 12:20
@WERISKA píše:
Jména jsou pěkná.. :kytka:
Ale když to vezmeš zdrobněle-tak stejně asi bych říkala Verunko :think:Verenko, Veronko… :think: :think:

Ano říkala, právě že já chtěla Verču, Verunku, ale Veronika bylo dlouhé na psaní s příjmením, proto ta Verena :kytka:.

@Litta Mě tedy Venera u Vereny nenapadla, ale chápu že to svádí. Nicméně si myslím, že děti, které by to mohly říkat, v tom věku venerický nebudou znát. A když by to řekl starší, nebo dospělý… takový by si našel něco jiného. Beztak jí budou říkat Veru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.15 12:22
@Levandulina píše:
Jestli ti Verona prijde tvrde, tak mne prijde tvrda i Verena. A pripomina mi to rostlinu Verbenu :) Ale stejne zalezi na vas…

Mě totiž přijde Verona jako okřiknutí Veroniky, ale Verena už jako jiné jméno. Proto mi to přijde tvrdší. :think:

• Citovat
  • Upravit
8959
19.7.15 12:23

Verena mi přijde jak název nějakých ženských léku, antikoncepce nebo prášků na mykózu :lol: jsem asi trhlá, ale hned mi to naskočilo.. Nedala bych takové jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
19.7.15 12:25
@Anonymní píše:
Ahoj.
Předem se omlouvám za anonym, ale prosím o pochopení, ještě informaci o miminku tutláme. Jsme teprve na začátku, ale už vymýšlíme jména. Dlouho jsem chtěla Veroniku (Verču, Verunku), ale partner mi krapet zhatil plány, jelikož máme opravdu dlouhé příjmení. Pak jsem, sice slyšela jméno Verona, ale přijde mi dost tvrdé. Nedávno jsem narazila na variantu Verena co mu říkáte?
Zajímal by mě váš názor na dlouhé jméno i příjmení, nebo na varianty Verona/Verena. Děkuji za reakce.

Mě to přijde divné :nevim:
Asi jsem moc konzervativní/tradiční :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
19.7.15 12:25
@Anonymní píše:
Ano říkala, právě že já chtěla Verču, Verunku, ale Veronika bylo dlouhé na psaní s příjmením, proto ta Verena :kytka:.@Litta Mě tedy Venera u Vereny nenapadla, ale chápu že to svádí. Nicméně si myslím, že děti, které by to mohly říkat, v tom věku venerický nebudou znát. A když by to řekl starší, nebo dospělý… takový by si našel něco jiného. Beztak jí budou říkat Veru.

no právě..
Asi to moc svádí, vyslovovat její jméno jinak :think:

A pak budeš každého opravovat, že se tak nejmenuje… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
19.7.15 12:26

Ja myslim, ze by jste klidne mohli dat tu Veroniku, pokud se vam libi. Vdyt je to jedno, ze je to dlouhe. Psat to zas tak casto nebude a i kdyby jo, tak kvuli delce jmena bych se jmena, ktere se mi libi, nevzdavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27575
19.7.15 12:28

A konec konců stejně se vdá a pak bude příjmení kdovíjaké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie