Jméno Andrea

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
990
3.12.14 16:13

Taky bych vybrala Andrej nebo Andreas (to je ještě lepší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.12.14 16:18
@evill píše:
Beru ho jako obojetné, stejně jako Nikola. Andrea se mi líbí více na holku, Nikola na kluka. Jako bych volila na holku spíš verzi Nikol kdybych musela, tak na kluka spíš Andreas.

Taky mi jak stejný příklad naskočil/a Nikola. :nevim: Ikdyž já bych kluka spíš viděla jako verzi Nikolas. nebo Nicholas? :think: Prostě hezky česky Mikuláš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
3.12.14 19:15

Trochu OT, já znám holčičku, která se jmenuje René(synova kamarádka),v ČR to vnímám jako mužské jméno, ženská varianta Renata nebo Renáta..Rodiče jí chtěli dát René..Paradoxně mají normální české příjmení(ne nijak dlouhé),takže kombinace jména a příjmení nijak zvláštní není. Spíš to vzbuzuje údiv a děti si s ní už dělají srandu, že chtěli kluka a nepovedl se(je třeťačka)..

Takže Andrea v ČR působí žensky, pro kluka Andreas nebo Andrej, i když je to dost neobvyklé, žádného neznám.
Na jednu stranu je dobře, že se dnes všichni nejmenují stejně a rodiče se nedrží zažitých tradic, na druhou stranu je dobré používat rozum - odsud posud..Něco hodně neobvyklého bych volila jen, kdybych měla opravdu vážný pádný důvod. Ne, aby dítě bylo „zajímavé“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.12.14 19:48
@Emilie píše:
Taky mi jak stejný příklad naskočil/a Nikola. :nevim: Ikdyž já bych kluka spíš viděla jako verzi Nikolas. nebo Nicholas? :think: Prostě hezky česky Mikuláš

Me se prave Nikola na holku nelibi, ale takovy Nikola kluk hmmmm :* njn miluju baladu pro banditu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.12.14 19:53

@Jana206 zrovna ten/ta Rene je jedno z par jmen, ktere se u nas pouziva v mezidobi po operacich predelani pohlavi, nejdriv Michal pak Rene nakonec Sylva. Alespon mi to tak rikala kamardka matrikarka. Nikola tam patri taky, tusim ze i Andrea, Robin atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.14 20:45

Já ho vnímám jako oboupohlavní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
3.12.14 20:55

@evill Jenže já vnímám René jako mužské jméno. Asi tím, že mužů toho jména znám poměrně dost různého věku, ženu do této doby žádnou, jen tu malou holčičku.
Beru to jako každého věc, ale u nich k tomu na první pohled není zvláštní důvod - příjmení české, není dlouhé.

Andrea - znám jen ženy a pro muže by mě to ani nenapadlo :)

Ale uznávám, že je to otázka jazykového citu, osobních zkušeností, prostředí, ve kterém se člověk pohybuje. Jsem poměrně tolerantní k výběru jména..Jen mi to musí „souznít“.Nemám ráda třeba jména už pro uši cizí a jadrně české příjmení, rýmovačky, jazykolamy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.12.14 21:13

Edit : spletla jsem si filmy :D Myslela jsem ze Rene hrala v Nekdo to rad horke, ale ne.

Jinak chapu, Robin je u nas tez brano jko muzske, v zahranici mi prijde, ze jsou to spis zeny a na Robin Stankova by u nas lidi dost koukali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala-eva
4.12.14 01:17

Pro kluka určitě ne, ale holčičí jméno je to moc překrásný :srdce:

• Citovat
  • Upravit
nellyssa
4.12.14 10:37

Pro kluka se dava bud Andrej nebo Andreas. V Americe to je treba zase Andrew (viz seriál Zoufalé manželky).

• Citovat
  • Upravit
1356
4.12.14 12:14

To je pěkné jméno :mrgreen: Znám hodně Andrejek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat