Maminky Mikulášků

Anonymní
25.11.14 22:26

Maminky Mikulášků prosím hlaste se

Krásný den všem,
prosím o zachování anonyma, ještě nechceme nic roztrubovat do světa, naši blízcí by si to tu mohli přečíst.
Příští rok mám porodit a tak samozřejmě přemýšlíme nad jmény. Hrozně se nám pro kluka líbí Mikuláš ( Miky), k přijmení by nám to šlo, ale chtěla jsem se zeptat maminek, které už Mikuláška doma mají, nesmějou se děti, řeší se to hodně? Nebo se to prostě bere jako jméno a basta? Nikdy by mě nenapadlo to řešit, ale je tu čas čerta a Mikuláše a najednou mě to trklo :D
Napiště mi prosím své zkušenosti a názory.
Děkuji vám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
708
25.11.14 22:29

Ja Mikulaše nemam, ale znam jich nekolik. Uz je to bezne davane jmeno, celkem popularni, vubec bych se toho nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
25.11.14 22:31

Mě se to jméno celkem líbí, teda hlavně to „Miky“, ale nedala bych ho. Právě z důvodu, aby se mu děti nesmály. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
25.11.14 22:34

Máme ročního a nelituji, ze jsem dala. Naopak. A pubertaci když budou chtít si vždy najdou něco kvůli čemu se budou smát.. Ale myslím, ze neni důvod mit obavy kvůli tomu. Je to nádherné jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.11.14 22:35

Syn kamarádky je Mikuláš a má s tím jménem pár příhod. Na Mikuláše se vždycky zlobí, že Mikuláš je on a ne ten starý dědek - nemá ho rád.
A jednou ve školce byli v šatně společně s kamarádem, pro kterého přišla babička. Kamarád říká babičce: To je můj kamarád Mikuláš. A babička: To není Mikuláš, to je chlapeček.
Ale že by se mu děti smály, o tom nevím, je pravda, že v poslední době je to časté jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 22:35

No, tak teď jste přesně vystihly mé dva názory, je to běžně dáváné teď, dřív jsem vůbec neřešila, to až teď nějak s příchodem Mikuláše starého fousatého s dárečkama.. Děti si vymyslí cokoli, když chtějí, ale toto přece jenom láká ještě víc.. :roll:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1147
25.11.14 22:37

Tak já doma Mikuláše mám a stále je to mé nejoblíbenější jméno. Říkáme mu Mikulášku nebo Miky.Ve školce se mu nikdo neposmiva, ani si ho nespojuji s Mikulášem a čertem.
Ve škole máme jednoho Mikuláše a tomu všichni říkají Miky.
Děti tohoto jména mají krásný prosinec:5.12.dostanou balíček, o den později mají svátek a pak ještě o pár týdnu později Vánoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.11.14 22:44

Jinak mému známému Mikulášovi kamarádka a rodina říká kromě Miky i Mikulka, Mikulda, Mikulajda, Mikeš, Mikýšek, Mikulík, Mikula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.11.14 22:44

Mikulášek je krásné jméno :-) Děti ve školce se můžou smát i jiným dětem, co mají pro ně nezvyklá jména, to bych neřešila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 22:45

@Mikys @suwari Děkuji, to jsem asi přesně potřebovala slyšet :) Vybraly jste dobře holky :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3678
25.11.14 22:54

Mám doma Mikuláška a je to jméno jako každé jiné. Je české a je v kalendáři, na rozdíl od mnoha jmen, která jsem teď zaregistrovala. Našemu Mikuláškovi říkáme Miki (nevim proc vsichni pisou s Y, kdyz vsude se uvadi s mekkym I), Mikši nebo Mikuldo. Jmeno jsme vybirali, aby se synkovi dobre psalo a hezky ladilo k prijmeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
25.11.14 22:57

Taky mám doma Mikuldu a zatím to extra neprožívá, spíš se tomu společně smějeme, že přijde „jiný Mikuláš“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 23:03

Mám doma 4 Mikuláše :mrgreen: kolegové po manželovi chtějí dárečky, když někam přijde před 5.12. tak jde brzy, když po zase pozdě…kluci si ještě příjmení neuvědomují, ale i to přijde s nástupem do školy :mrgreen: mne osobně se vždy jméno Mikuláš líbilo a ani ve snu by mne nenapadlo, že se tak budu jmenovat taky. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.14 23:03

Děkuji vám mockrát vše za názor, vážím si toho :)

Můžu se ještě zeptat, co rodina (respektive babičky, dědečci atd)? Oni jsou teda schopní nám zkritizovat všechny jména, já jen na co se mám připravit, my si to stejně uděláme podle sebe :) :D

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2204
25.11.14 23:13
@Anonymní píše:
Děkuji vám mockrát vše za názor, vážím si toho :)

Můžu se ještě zeptat, co rodina (respektive babičky, dědečci atd)? Oni jsou teda schopní nám zkritizovat všechny jména, já jen na co se mám připravit, my si to stejně uděláme podle sebe :) :D

Zakladatelka

pokud někdo protáhl obličej, tak jsem si toho nevšiml a bylo by mi to jedno, tomu já se jenom směju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze