Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anika, Anička, Aninka - jo, to by šlo! Stejně ji budete oslovovat jako Annu, ale bude to pěkně rošťácký, když si lidé budou myslet, že je Anna a ono hup, ona je Anika, takže za mě ANOOOO! ![]()
Ahoj holky, líbí se mi jméno Anika, chci se jen zeptat toho, kdo ji má, jestli s jedním nebo dvěma „n“ nebo je to jedno? Díky
Má sestra je Andrea ani nevím proč vždy jsme jí říklai Anika.
@jessikka píše:
A co se dvěma „k“?
já bych právě chtěla s jedním, abychom nemuseli všude hlásit „psáno s dvěma n“, ale nevím, jestli to jde a je to správně
@mater to už tak bývá, že člověk nakonec oslovuje úplně jinak ![]()
@mischelinka @mischelinka já osobne bych nechala tak jak slyšíš…co nejjednodušeji, my máme syna jmenem MATYAS je mu 12 let v te dobe tu byl v okolí jediný a každý se nás ptal zda je Matyáš, Mathias, Matias..a me fakt obtěžovalo to vysvetlovat…takže sem jen řekla je to tak jak slyšíte
@jessikka píše:
A co se dvěma „k“?
@mischelinka určitě bych dala s jedním, možné jsou obě verze (po světě jsou Aniky i Anniky), ale v naší zemi a pro naši řeč bych to nekomplikovala, originální to bude tak jako tak. Náhodou fakt pěkné jméno ![]()
@mater @elanaa holky díky, taky to chci nám a hlavně prckovi co nejvíc zjednodušit, aby nemusel všude svoje jméno hláskovat. Teď ještě aby to byla ta holka ![]()
@mater píše:
@mischelinka držím palce..já ji mám az napotreti
taky bude třetí a pohlaví vědět nechceme, Doma máme dva chlapečky, rádi uvítáme dalšího, na pohlaví nám nesejde, ale shodnout se na jménu je boj a právě pro holku nám ta Anika zapadla hned.
Ahoj, nedával jste prosím někdo v poslední době jméno Anika? Chceme tak pojmenovat druhou dceru a zajímá nás, zda s tímto jménem nemá matrika problém. Děkuju.
@Dzejn111 http://www.kdejsme.cz/…ika/hustota/ problém evidentně nemají