Jméno Annamarie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1487
11.3.19 18:15
@ChrpověModrá píše:
Milé diskutující. Bavíme se s manželem o jménech a zalíbíla se nám Annamarie. Chtěla bych se vás zeptat, jak byste holčičce říkaly. Asi bychom používali Anemarí nebo Ami. Pro ty, které vlastní knihu od Knappové, byly byste tak hodné a vypsaly pro mě formy tohoto jména? Klidně připojte svůj názor na jméno, případně jakou formu byste zvolily. Děkuji moc. :kytka:

Já bych to dala spíš s E, Annemarie. A nebo když už česky, tak Marianna. :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2813
11.3.19 18:16

Není to spíš Anna Marie nebo Anna-Marie? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
11.3.19 18:16

A dvě jména - Anna Marie se vám nelíbí? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
11.3.19 18:17

Líbí se mi víc Anna Marie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13994
11.3.19 18:18

Ahoj, moje kamaradka ma dceru Anne-Marii často ji foma řikaji Any, Aný a nebo to Anemarý, ale občas jí řeknu normalne Aničko :)
Ale za mě je to hodne hezký jmeno :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.3.19 18:27

Znám jednu madarku toho jména. Moc se mi líbí, ale je to strašně nepraktický. A vlastně je to to stejný, jako kdyby měla jména dvě. Nez na dítě zavolám Anemari, tak dávno udělá to, co ji chci zrovna zakázat :) já u jmen pozaduji 2slabicnou verzi, což tady mě napadají všechny možné formy Anicky nebo i Marie. Prostě pořád dvě rozdílná jména. A dávat dítěti jméno, kterým ho vlastně oslovovat nebudu, je vcelku zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.3.19 18:28

Za me kdyz uz, tak Anna Marie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13951
11.3.19 18:33

Minulý týden, jsme potkali na hřišti holčičku s babičkou říkala ji anno. pak říkala, že se jmenuje Anna Marie, ale kdo by ji tak říkal, když je to tak dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
11.3.19 18:49
@ChrpověModrá píše:
Milé diskutující. Bavíme se s manželem o jménech a zalíbíla se nám Annamarie. Chtěla bych se vás zeptat, jak byste holčičce říkaly. Asi bychom používali Anemarí nebo Ami. Pro ty, které vlastní knihu od Knappové, byly byste tak hodné a vypsaly pro mě formy tohoto jména? Klidně připojte svůj názor na jméno, případně jakou formu byste zvolily. Děkuji moc. :kytka:

Ahoj,

shodou náhod jednu takovou znám a opravdu jen jednu - seznámily jsme se přes děti. A říká se jí Aničko - prostě využívá tvary jména Anna :nevim: Ale ona je Annemaria - má předky na Slovensku. Nicméně proč ne :nevim: Mě se to jméno líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.3.19 18:50

@ChrpověModrá No, já tě asi nepotěším. Dala bych klasicky Anna nebo Marie, dvě jména se dávají, když je člověk křtěný a ze zkušenosti vím, že tahle počěštělá jména působí směšně, pokud člověk nemá rodiče s odpovídajícím původem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
11.3.19 18:56

Vyslovovalo by se to Anamari a ne Anemari. A Annemarie by se spravne vyslovovalo Anmari, bez toho e. Ale domacky bych ji rikala asi Anicko, Ani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.3.19 19:14

Moje dcera má spolužačku Annemari (ano, takto, bez E). Mně to trhá oči. A říkají jí Anička.

Pokud už bych chtěla mít něco originálního a ne nějakou Áňu, volila bych verzi, která je častá: asi Anna Marie nebo Annemarie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.3.19 19:20

Kromě již uvedených mě napadá oslovovací verze „Enymeri“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
11.3.19 19:31

Znám mladou dívku s tímto jménem a říká se jí přirozeně Aničko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
12.3.19 07:05

Mně to přijde děsný :lol: strašně špatně se to navíc v plném tvaru říká, v zaměstnání tedy nepraktické, ale je to vaše dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze