Jméno Arnošt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
30.3.15 21:15

Sestra měla spolužáka ve školce Arnošta a zkomolila ho na Andruše. Takže Andruš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
30.3.15 21:22

My máme Arnošta, říkáme mu Arnošt, Arnoštek, Noštek, Noštík, Arnoštík, Arnýšek, Nýšek, Nýšánek, Arno se mi nelíbí, Árný taky ne, ale už jsem si zvykla, když mu tak někdo řekne. Všichni se jménu divili, ale nakonec si zvykli…mamka asi až po 2 letech, už se nestydí na něj volat :mrgreen: my s manželem hned, původně to byl pracovní název mimina v břiše, u kalendáře jsme se tomu jménu dost nasmáli, ale jak se narodil, bylo jasný, že je to Arnošt. Neumím si představit, že by se jmenoval jinak, což u druhého syna jsem si zatím nezvykla ;-) Je jediný ve školce i na hřištích, zatím jsme potkali jen 90letého Arnošta a psa Arnošta :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
30.3.15 21:34

@Flenka jméno arnošt je super, líbí se mi když si občas někdo všimne že v kalendáři nejsou jen matýsci a sofinky ;)
Já bych mu říkala Arník :)
Mmch, něco podobného jsme řešili u druhého syna, jmenuje se Ratibor. Jméno se nám moc líbilo, ale jak mu říkat ;) nakonec to vyřešila příroda, narodilo se ošklivé růžové cosi, dnes je mu 16m a přezdívka Červec, kterou jsme mu dali v prvotním šoku, se ho drží stále :mrgreen: Takže Arnošt nearnošt, kdoví jak mu kamarádka nakonec bude říkat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
30.3.15 21:38
@janisska píše:
My máme Arnošta, říkáme mu Arnošt, Arnoštek, Noštek, Noštík, Arnoštík, Arnýšek, Nýšek, Nýšánek, Arno se mi nelíbí, Árný taky ne, ale už jsem si zvykla, když mu tak někdo řekne. Všichni se jménu divili, ale nakonec si zvykli…mamka asi až po 2 letech, už se nestydí na něj volat :mrgreen: my s manželem hned, původně to byl pracovní název mimina v břiše, u kalendáře jsme se tomu jménu dost nasmáli, ale jak se narodil, bylo jasný, že je to Arnošt. Neumím si představit, že by se jmenoval jinak, což u druhého syna jsem si zatím nezvykla ;-) Je jediný ve školce i na hřištích, zatím jsme potkali jen 90letého Arnošta a psa Arnošta :-D

Pod to se podepisuju, u nás to je a bylo úplně stejně. ;) U nás je Arnošt ten mladší :srdce: a jméno nemá po nikom z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
30.3.15 21:40
@viveca píše:
@Flenka jméno arnošt je super, líbí se mi když si občas někdo všimne že v kalendáři nejsou jen matýsci a sofinky ;)
Já bych mu říkala Arník :)
Mmch, něco podobného jsme řešili u druhého syna, jmenuje se Ratibor. Jméno se nám moc líbilo, ale jak mu říkat ;) nakonec to vyřešila příroda, narodilo se ošklivé růžové cosi, dnes je mu 16m a přezdívka Červec, kterou jsme mu dali v prvotním šoku, se ho drží stále :mrgreen: Takže Arnošt nearnošt, kdoví jak mu kamarádka nakonec bude říkat ;)

Arník je parádní :palec:.

• Citovat
  • Upravit
28272
30.3.15 21:49
@Fíková píše:
Já nevím, ale kdo říkáte dítěti deseti různými tvary jména, i když je má? Já myslím, že Arno a Arnoštek bohatě stačí. :nevim:

:mrgreen: :oops: Až se někdy divím, co jde vytvořit za nádherný tvar u zcela běžných jmen :mrgreen: :mrgreen:
Jinak k tématu: asi Arný, ale přijde mi to jak na psa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.3.15 21:52

Arnošt je krásné jméno :palec: taky ho máme jako „výrobní název“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75452
30.3.15 22:09

Arník je super. I Arnýšek, jak tu někdo psal.
U nás chtěl mužskej Dagmar. Tak jo. Dáša, Dášenka, myslela jsem a prdky:
Dadinka, Dadunka, Dadlik-dudlik, Dadlenka, Dada, Dajda, Dášu odmala nesnáší a považuje to za druh výstrahy, něco jako zvýšený hlas. Doktorka jí říkávala Dagmarko a Dadul se horšila kopřivka.
A starší bratr ji dodnes oslovuje Kodiaku (Pelíšky).
Stejně to dopředu nevymyslíte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.3.15 23:44

@Flenka Máme kamaráda, říká se mu Arnie (jako že na konci dlouze a ne úplně tvrdě) a myslím, že je s tím spokojenej a všichni okolo celkem taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
31.3.15 10:06

Jednoho znám, ale už velkého pro mě je a byl vždycky Arný :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
31.3.15 15:56

Mám toto jméno v rodině vícekrát. Aštek, Arnoštek. Ten nejmladší má dva syny, ani jeden toto jméno už nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
31.3.15 17:05

Nevím jak říkat, ale je to neokoukané - chválím :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
31.3.15 17:18

Co třeba Nostek? Jinak: " Domáckými podobami jména jsou Arne, Arno, Arna, Arny, také Nošta, Nostek apod. Zdrobněle se užívá i Arnek nebo Arnoštek." (Našla jsem to tady u významu jména).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
31.3.15 17:22

Arnek Arnecek je pěkný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.15 22:22

Táta je Arnošt a babička mu říká Arna

• načítám...