Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Napřed jsem si to musela třikrát vyslovit, je to hrozné, fakt jak z Řecké knihy Bohů ![]()
A mne to zrovna strasny neprijde, asi by me to nijak nezarazilo.Jen moc nevim jak bych ji rikala. Eunicko? Eunka by opravdu byla jak sislava Verunka. Mozna Niko? Nikco…
Tohle je silny kafe i na me. A to se mi cizi i netradicni jmena libi a mam doma vice knih o jmenech, do kterych se pravidelne koukam, takze jsem zvykla na ledaccos.
@Anonymní píše:
Ahoj,otázka je jasná, jak na vás působí tohle jméno?
hrůza..Eunuch křížený s Nikou. Fakt ne ![]()
A jakého je původu? Nikdy jsem neslyšela a moc se mi nelíbí. Líbí se mi Anika…
Hrozné jméno, každý chce být za každou cenu originàlní v těch jménech…ale Eunika je divná jak sviňa ![]()
Za me lepší nez vsechny ty Emmy, Lilinky, Sofinky, Vanesky atd. ![]()
Je to zvláštní jméno, navíc mě nenapadá moc zdrobnělin. Dala bych třeba Aniku nebo jen Niku. Eunika je zvláštní, ale myslím si, že by si na ni lidé zvykli a když to vidím napsané, hrozné mi to nepřijde, ani se mi nepříčí „Euniko, dones mi prosím…“
Ale jo, mně se líbí
. Působí na mě lépe než třeba Šeherezáda. Eunika je taková milejší, příjemnější a jemnější. Jen kvůli rodičům svých spolužáků to jednou bude mít těžké
.
@zrcadlo píše:
Příliš mi připomíná eugeniku, takže za mě NE.
Přesně to samé jsem si říkala po přečtení dotazu zakladatelky. Jako první asociace mi naskočila eugenika. Tudíž za mě také ne.
@Anonymní píše:
Ahoj,otázka je jasná, jak na vás působí tohle jméno?
Jméno se mi fakt nelíbí. Vzpomenu si na sousedovic Eržiku a mám jí před očima, ikdyž to není jedno a totéž jméno, prostě mi ho připomíná, za mě fakt nee.
Mně se líbí, ale představuji si mladou krásnou múzu s vlasy do pasu.Ale je to takové dospělé/éterické jméno.
Dceři by stejně asi říkali Niko/ Niki.
Líbí se mi, ale sama bych nedala.