Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Díky za názory - je mi jasné, že to jméno je takové velmi nezvyklé a neoposlouchané, tak to spoustu lidí zarazí, když ho slyší. Je to opravdu svaté jméno (Euniké a z toho Eunika v překladu). Také se nám líbí jméno Dina případně Dína (původně Dinah). Ale tam se zase bojím toho, že by z ní byla ve škole okamžitě dýně
. Ještě jsme přemýšleli nad Deborou. Ale ta Eunika se nám líbí nejvíce. Říkali bychom jí především [Euní]. A líbí se mi i ta možnost, že kdyby se jí jméno nelíbilo, může si nechat říkat Niko. A také by šlo zkrátit na [En]. Ale nechceme zase dát něco, co lidi vysloveně zhrozí, což mi tady přišlo, že v spoustě případech bylo. Budeme nad tím ještě přemýšlet a uvidíme. Děkuju všem ![]()
@Anonymní píše:
Dina případně Dína (původně Dinah).
Dina - DINosaurina, BernarDINA ![]()
Souhlasím s @Fannta. Pokud se vám to jméno líbí, dejte ho. Jméno Eunika je sice neobvyklé, ale rozhodně nepůsobí výstředně nebo směšně. Lidé se možná nejdříve trochu zarazí, protože ho nejspíš nikdy neslyšeli, ale pak si s největší pravděpodobností řeknou, že je to hezké jméno ![]()
Zvláštní, zajímavé. Ale jak někdo psal, přijde mi to jako, když někdo neumí vyslovit jméno Veronika ![]()
Dina se mi líbí daleko víc ![]()
Kapku lepší je Euniké… Ale né.. Líbí se mě, ale význam (šťastné vítězství).
Připojuji se do diskuse, jednu Euniku znám a říká se jí Ený, Euničko nebo Éňo:) Jméno se mi líbí a sama nositelka je s ním tuším spokojená… ![]()