Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
John Wesley Hardin byl americký pistolník a desperát, poměrně známá figurka z Divokého Západu. Tak abys to věděla dřív, než na to přijdou děcka ve škole ![]()
@Gerbera001 právě spíš se bojím aby v budoucnu ve školách nebyly šikanovány děti s klasickým českým jménem ![]()
@Gerbera001 píše: Více
Ale tahle jména nemají sexuální podtext.
@mado píše: Více
Je pravda, ze v zakladu je anglicke hard a muze to svadet k zertikum, podobne jako treba Blanka nebo Nora…
Příspěvek upraven 24.10.24 v 20:17
@mado děkuji za názor akorát na to holt máme každý trochu jiný pohled, jsem z generace Z a víc se setkávám s dětmi kteří se posmívaji haha Honza haha Petr nedej bůch Václav a podobně.
Myslím že důvody k šikaně porostou a nebude to jen jménem, výchovou chci dosáhnout aby se nikdy za to kým je nestyděl a uměl se ohnat.
Nesoudila bych zda to normální člověk neudělá. V dnešní době jmen viz mercedes a spousta dalších které se k nám dostali by bohuzel nebyl jediný to by se šikanování všichni navzájem ![]()
@Anonymní píše: Více
Mercedes je hezké jmeno. Pojmenovali po ni auto.
@Gerbera001 píše: Více
No jeste s tim in. Zakladatelka se asi nepohybuje v anglicky mluvicim prostredi. V kazdem jazyce jsou jmena, ktera v jinem jazyce pobavi, ale davat to vědomě je ulet.
Mercedes není nic nového, tak se jmenuji cikánky co mají přes šedesát let.
Dej si jméno jaké chceš, schválně tím budeš nahrávat dítěti k posměškům na něj.
Samozřejmě, že se může vybrat cokoliv na dělání si srandy z kohokoliv, ale tady tomu jdete na jistotu, že každý, kdo měl aspoň rok angličtiny, tak se pobavi.
Myslím, že z hardina by byl hardware. To není dobrý nápad, ale jednou z toho třeba bude dobrá rodinná historka, jak moc nechybělo, a měli jste doma hardina ![]()
Tak se tu neptej a dělejte si, co chcete.
Chtěla jsi názory. Když nejsou pochvalné, souhlasné, tak se rozčiluješ.
Pak se nediv. Chudák dítě.
My teď taky vybíráme jméno pro kluka, já chtěla k našemu absolutně českému příjmení jméno Jan (s oslovováním Janek, Janeček) a manžel rezolutně odmítá a sype ‚šílené‘ návrhy typu Barnabáš, Alois a podobné. Jsem zvědavá, s čím to naše dítě skončí. Každopádně vy máte příjmení, které vám dává prostor i pro ne úplně česká jména, tak toho klidně využijte a dejte něco neobvyklého. Nicméně Hardin je jméno, které u nás bude znít divně a v anglicky mluvícím prostředí to bude svádět k poněkud neslušným vtípkům. Schválně si zkus pročíst diskusi na Redditu ke jménu Hardin, dotazovatel tam dostává celkem sodu a lidi vymysleli fakt dost zajímavých asociací. Přitom to jméno má význam docela pěkný (Valley of the hares). V konečném důsledku je to vaše rozhodnutí a pokud bude syn dostatečně silná osobnost, to jméno nějak unese…a nebo ne a v osmnácti se nechá přejmenovat ![]()
Ahoj, tak asi budu jediná, mně se to jméno ale líbí - to je můj názor. Myslim ze jsou vice zvlastni jmena ![]()
Od malých dětí jsem posměšky ještě neslyšela. Honza a Petr jsou v kurzu několik let. Takže oblibená jména to jsou. Nejsou výstřední. Nemyslím si, že by zrovna Králové žebříčku byli terčem posměchu. Kdyby jo nebudou v žebříčku nejoblíbenějších a nejdávnějších jmen