Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne Kaci take vubec nevadi a Kacko jsem do dnesniho dne brala jako uplne na roven osloveni Katko. Neprislo mi na tom nic spatneho.
Kdysi jsme Katarínku zvažovali, právě proto, aby neskončila jako Káča. Nakonec jsme ji nedali, zní to příliš Slovensky a Kačku by z ní stejně asi udělali. Ale je to krásné jméno.
@Anonymní píše:
Líbí se vám toto jméno? Mne se líbí i jméno Kateřina, ale při osloveni Kačenko mi stojí vlasy na hlavě. Myslím, ze tímto by se tomu dalo částečně předejít, co myslíte?
Tak dát Katrin.
@Anna766 píše:
Tak dát Katrin.
To se dá lehce zaměnit s Kateřinou, spíše bych dala Karin.
@Klopotkova píše:
To se dá lehce zaměnit s Kateřinou, spíše bych dala Karin.
Anebo.Ale to se asi zakladatelce zamlouvat nebude.
@Anonymní píše:
Líbí se vám toto jméno? Mne se líbí i jméno Kateřina, ale při osloveni Kačenko mi stojí vlasy na hlavě. Myslím, ze tímto by se tomu dalo částečně předejít, co myslíte?
Dle mého pocitu Katarína popřípadě ještě Regína apod. Néé. Je to Vaše rozhodnutí ale kde na to chodíte? Ale každý máme jiný pocit. ![]()
@Anonymní píše:
Pokud by nebyl manžel Slovák, neuvažovala bych o něm. Lidi stejně budou říkat všelijak. Jsou horší věci na světě než Kačenka ![]()
@Russet píše:
Pokud by nebyl manžel Slovák, neuvažovala bych o něm. Lidi stejně budou říkat všelijak. Jsou horší věci na světě než Kačenka
No jasně, jsou horší věci na světě než Kačenka, ale tak snad každý rodič chce pro svoje dítě jméno, které se mu líbí a nechce kolem sebe slyšet oslovovat dítě jménem, které se mu nelíbí, ze kterého se mu ježí vlasy.
@Klopotkova píše:
No jasně, jsou horší věci na světě než Kačenka, ale tak snad každý rodič chce pro svoje dítě jméno, které se mu líbí a nechce kolem sebe slyšet oslovovat dítě jménem, které se mu nelíbí, ze kterého se mu ježí vlasy.
A jak chceš donutit ostatní, aby tvému dítěti říkali jen tak, jak si přeješ. Třeba teď do školky máme napsat, jak si přejeme, aby bylo dítě oslovováno, na co je zvyklé. Už se mi stalo jindy, že synovo jméno někdo řekl tak, jak bych mu nikdy neřekla. A žiju spokojeně dál.
@Russet píše:
A jak chceš donutit ostatní, aby tvému dítěti říkali jen tak, jak si přeješ. Třeba teď do školky máme napsat, jak si přejeme, aby bylo dítě oslovováno, na co je zvyklé. Už se mi stalo jindy, že synovo jméno někdo řekl tak, jak bych mu nikdy neřekla. A žiju spokojeně dál.
No jistě, že se může stát, že někdo někdy někoho osloví tak, jak se tomu dotyčnému nelíbí. S tím se nedá nic dělat, ale u Kateřiny/Kataríny je vysoká pravděpodobnost, že jí lidé budou říkat Kačenka.
Katarina a Katerina je to same jmeno, jen v jinem jazyce…takze bych pocitala, ze lidi s nim budou zachazet uplne stejne. Podle me se osloveni Kacko nevyhnete, samozrejme, muzete pak dotycnym rict, ze si to neprejete, ale je nejspis uplne jedno, jestli bude mala Katerina, Katarina, Katka nebo jakakoliv jina verze.
@Klopotkova píše:
No jistě, že se může stát, že někdo někdy někoho osloví tak, jak se tomu dotyčnému nelíbí. S tím se nedá nic dělat, ale u Kateřiny/Kataríny je vysoká pravděpodobnost, že jí lidé budou říkat Kačenka.
Tak když se jí to nelíbí, v kalendáři je plno dalších jmen.
@Russet píše:
Kdysi jsem šla za paní učitelkou a slušně jí požádala aby mé dceři neříkali Kikino,že se omlouvam ale je to strašný,jak na jezevčíka.A protože jí tak začali říkat kvuli rozlišení neboť byly ve třídě dvě Kristýny,tak po domluvě(všechno jde když se to řeší ve slušnosti) té jedné říkaly Kristýno a mojí Týnko,a bylo.
Jo,naší holčičce jsme dali jméno Katryn, abychom se vyhnuli temto osloveni no a po narození nejen babičky ale ani my se neubranime kačeně, káťuli, Karlovi a pod.
ale když ji někomu predstavuji, tak se mi katryn říká mnohem raději než Kateřina. A taky to sedí k příjmení, a vzhledem k tomu že příjmení má opravdu neobvyklé a tvrdé Katrin bylo jedno z mála co k tomu fakt znělo.