Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máme už doma 5 letou Nelinku a teď váhám, jaké jméno dát další dceři Aneta, Sofie, eliška, liliana nebo vás napadá jiné pěkné jméno na holčičku, děkuji
Me se libi Sofie meli jsme ji ve vyberu take ale zalezi k jakemu prijmeni.Elisek je vsude mraky ale jmeno je to hezke
Z toho co píšeš jedině tu Anetku, těch moc neznám. Zbytek se mi nelíbí a hlavně jich je všude miliarda. Už mám na ně alergii, stejně jako na Natálku, Aničku, Emičku a podobně.
Sofie a Eliška se vezou na módní vlně. Je jich fakt hodně. Aneta se tu ale teď taky dost řeší, tak aby to nebylo to samé v bledě modrém. Ja bych pro holčičku dala Markéta
Sofii je dost,Aneta se mi libi.
Nelibi se mi jmena,ktera jsou uz v zakladu zdrobnela - Eliska,Stepanka,Sarka,Jovanka. Vzdy by si mel clovek predstavit dceru jako dospelou zenu a jak se ji bude rikat.
Dej, co se vam libi
a neres, zda jich je vsude milion…to je desna moda to ted takhle resit
my taky dali jmeno, na kterem jsme se s manzelem shodli, a neresili jsme, kolik jich kde je
proste se nam libilo ![]()
Mně by se líbila Eliška, hodně lidí v mém okolí má Elišku. Ale musíš se rozhodnout podle toho, jak to cítíš uvnitř.
@Kukacka123 píše:
Dej, co se vam libia neres, zda jich je vsude milion…to je desna moda to ted takhle resit
my taky dali jmeno, na kterem jsme se s manzelem shodli, a neresili jsme, kolik jich kde je
proste se nam libilo
Ono se to možná řeší proto, že jméno má i rozlišovací funkci. A když se ve třídě sejde 5 Elišek, 5 Natalek, 6 Matyášů a zbytek je Kubík tak se takhle funkce jaksi ztrácí. Navíc je to fakt jak stádo, 5 jmen pořád dokola ![]()
dala bych Elišku, sama jsem a se jmenem jsem spokojena i jako dospela.
@terien píše:
Ono se to možná řeší proto, že jméno má i rozlišovací funkci. A když se ve třídě sejde 5 Elišek, 5 Natalek, 6 Matyášů a zbytek je Kubík tak se takhle funkce jaksi ztrácí. Navíc je to fakt jak stádo, 5 jmen pořád dokola
Tak to by pak nemohlo mit vic lidi stejny jmeno
nevim, mne prijde ujety nedat jmeno, co se mi libi, ze ho maji jeste dalsi lidi
muj nazor, nikomu ho necpu
jen pak nechapu, kdyz lidi daji diteti ujety jmeno jen proto, aby bylo originalni a nejlepe ho nikdo nemel…ale jak rikam, kazdy at si da, co chce…nikomu nic necpu ![]()
Jména pěkné! My máme Terezku a pro nás je to nejhezčí jmeno:) Tak doporučuji toto:) a pro další máme vybrané Viola. Tak snad tipy inspiruji ![]()
@Kukacka123 píše:
Tak to by pak nemohlo mit vic lidi stejny jmenonevim, mne prijde ujety nedat jmeno, co se mi libi, ze ho maji jeste dalsi lidi
muj nazor, nikomu ho necpu
jen pak nechapu, kdyz lidi daji diteti ujety jmeno jen proto, aby bylo originalni a nejlepe ho nikdo nemel…ale jak rikam, kazdy at si da, co chce…nikomu nic necpu
Mě zas přijde ujetý dát Elišku, když ji má 10 lidí v ulici
ale ať si dá každý co chce.
@terien píše:
Mě zas přijde ujetý dát Elišku, když ji má 10 lidí v uliciale ať si dá každý co chce.
To uz je asi kapku prehnany
jak rikam…kazdeho vec
pro me lepsi, jak kdejaky soucasny radoby moderni jmeno, jen aby bylo dite odlisny
![]()
@Tichošlápek píše:
Sofie a Eliška se vezou na módní vlně. Je jich fakt hodně. Aneta se tu ale teď taky dost řeší, tak aby to nebylo to samé v bledě modrém. Ja bych pro holčičku dala Markéta
Markétu jsem také chtěla dát, ale všem v okolí říkají „Makyna“,to fakt ne. Dala jsem Elišku
, pro mě nejhezčí jméno, nedá se zkomolit jako Gabča, Danča, Janča atd, taková nádherná jména a tohle z toho vznikne.
Ahoj holky, máme už doma 5 letou Nelinku a teď váhám, jaké jméno dát další dceři Aneta, Sofie, eliška, liliana nebo vás napadá jiné pěkné jméno na holčičku, děkuji