Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kateřina se mi líbí víc. Ale s tvarem Katarína se Kačence taky nevyhneš.
Taky myslím, že zdrobňovat budou lidi stejně jako u Kateřiny.
Tomuhle nepředejdeš, z Kataríny stejně bude Káča a Kačenka. Znám to od příbuzných a slovenských spolužaček, v českém prostředí si ty tvary většina lidí počešťuje.
Neprijde mi spatne… Stejne to ale bude nejspis Kacka… Ale v detstvi se to da uhlidat, kdyz reknete, ze si neprejete, aby ji timto tvarem oslovovali.
Kateřina v základním tvaru je nádherné jméno, ale nedala bych z důvodu, který píšeš Ty. Kačenka a Kačka je děs, někdo tak oslovuje i dámské přirození, čímž je to ještě horší. ![]()
Katka se mi nelíbí, Káťa je docela hezké.
Bohužel si myslím, že Katarínu bude stejně každý oslovovat Katka, Kačenka.
Takže za mě ne, nedala bych.
To už je lepší Kristýna/Kristina nebo Karolína.
Bude to stejné jako u Kateřiny
navíc Katarína je slovenské jmeno
me se taky vůbec nelíbí Kačko ale Katko nebo Káťo je hezké. Záleží jak bude dcera chtít aby se jí říkalo. Znám holku která chce být jen Kačka a jinou kterou oslovují pouze Káťo ![]()
Katarina je jmeno mé tety.Hrozně se mi líbí.Víc než Kateřina.Ale oslovuji ji kačì,kacenko,káťo.Stejně jak u Kateřiny.
Já jsem Kačenku nikdy moc nemusela,ani mi tak nikdo moc neříkal. Až v práci po třicítce. A je to náhodou pěkný. Katarína je vyloženě slovenský tvar,což mi pro českou kotlinu přijde zbytečné. Kateřina je krásné jméno.
@Klopotkova koukám že je to individuální. Mně Kači vůbec nevadí. Nemusím Katus a Káťo.
Mne Kaci take vubec nevadi a Kacko jsem do dnesniho dne brala jako uplne na roven osloveni Katko. Neprislo mi na tom nic spatneho.
Kdysi jsme Katarínku zvažovali, právě proto, aby neskončila jako Káča. Nakonec jsme ji nedali, zní to příliš Slovensky a Kačku by z ní stejně asi udělali. Ale je to krásné jméno.
Líbí se vám toto jméno? Mne se líbí i jméno Kateřina, ale při osloveni Kačenko mi stojí vlasy na hlavě. Myslím, ze tímto by se tomu dalo částečně předejít, co myslíte?