Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien píše: Žádného neznám a upřímně je to otřesné jméno. První co by mě napadlo by bylo, že kluk je chudák a rodiče idioti.
Zajímalo by mě, jak se jmenuji tvoje děti…jestli bych si třeba taky neříkala to samé o tobě… ![]()
@MatildaMatilda píše:
Zajímalo by mě, jak se jmenuji tvoje děti…jestli bych si třeba taky neříkala to samé o tobě…
Ale já se tu na názory neptám ![]()
Já znám jezevčíka Kvida. Takže fakt ne. ![]()
Já to řadím k podobným hrůzám jako je Hugo. (Pardon).
Nedala bych ho, ačkoliv neobvyklým jménům fandím. Přijde mi ok u malého kluka, ale pro dospělého muže mi připadá takové nedůstojné. Také mám dva syny s neobvyklými jmény, ale vybírali jsme jmena tak, aby v dospělosti nepůsobili divne a nestěžovali si potom, nebo aspoň v to doufáme ![]()
Pripomina mi to Bajecna leta pod psa nebo povidky Simka a Grossmanna. Svemu diteti bych to teda neudelala
. Ale jmena jsou hodne o zvyku. Takze to urcite jde. Nikoho s timto jmenem osobne neznam.
@oligarcha píše:
Pro syna zvažujeme jméno Kvido. Otázka zní: znáte někoho s tímto jménem? Pokud ano, jak je nositel se jménem spokojen? Jak jméno vnímá okolí? Klidně připište i váš osobní názor… zajímá mě, jak moc velký úlet by byl zvolit tohle jméno 🙂 K příjmení a jménům sourozenců se podle nás hodí. Díky za všechny názory.
Jo, spolužáka Kvida měl syn ve školce. Oslovovali ho normálně Kvido, my jsme o něm doma mluvili jako o Kvítkovi ![]()
@oligarcha ja znam chlapecka Kvida a vůbec mi to nepřijde nijak zvláštní, nebo snad k smichu.
Nejvíc záleží, jak se hodí k příjmení, a to platí u všech jmen… Já osobně nefandím kombinacím typu Deborah Vomáčková nebo Quentin Jedlý.
Ale jinak se mi Kvido líbí, rozhodně je originální. Příbuzná dělá ve školce a ta záplava Tobiašků, Tadeášku a Matyášků je prý už značně nepřehledná.
Když se řekne Kvido, napadne mě jako první film Báječná léta pod psa ![]()
Jinak mi Kvido sedi tak pro roztomilého pětiletého chlapecka… Pro dospělého chlapa, který by měl/chtěl mít nějaké společenské/profesní postavení je to úlet a nuti mě to vyprsknout smichy ![]()
Máme kamaráda toho jména (to jméno mu sedí) a jako uvažovali jsme o tom jméně i pro naše dítě (je takové výjimečné, ale nepřipadá mi děsně divné), bylo ve výběru, když jsme klučičí jméno vybírali už po 5., takže člověku tak nějak fakt už docházela fantazie
, ale pro zatím ne rozhodlo, že zní cizácky a mame dost česká příjmení a my i děti jasně česká jména (či úplně počeštěná), a taky náš kamarád by jistě moc spychl ![]()
Mně se u jména Kvido vždycky vybaví nějaké prasátko nebo úplný ťulpas. A celkově mám s tím jménem takové pro kluka/muže celkem nepěkné asociace. Nedovedu si představit, jak se nějaký chlap snaží působit seriózně a jmenuje se při tom Kvido.
Žádného Kvida ale neznám osobně ani z doslechu. Kdybych nějakého potkala, možná změním názor.
Jestli bude tlustej, nosit brejle a všemu rozumět, tak si ho určitě nikdo nespojí s Kvidem z filmu Báječná léta pod psa ![]()
Mně to nepřijde nijak divné jméno. Akorát ty Báječné léta no…