Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pro syna zvažujeme jméno Kvido. Otázka zní: znáte někoho s tímto jménem? Pokud ano, jak je nositel se jménem spokojen? Jak jméno vnímá okolí? Klidně připište i váš osobní názor… zajímá mě, jak moc velký úlet by byl zvolit tohle jméno 🙂 K příjmení a jménům sourozenců se podle nás hodí. Díky za všechny názory.
Žádného Kvida neznám, ale znám Floriána, Felixe, Aurelii, Mariel, Elvíru, Odetu, Oskara..nejakej Kvido se ztratí. Já bych to nedala, nelíbí se mi, nemůžu najít žádné pěkně oslovení.. ale že bych se nad tím nějak moc pozastavovala, to asi ne. A jeslti to ladí k sourozenců, je taky úplně jedno. Znam sourozence Lilly a Richarda..
Znam 2 male chlapecky s timto jmenem. Ve skolce mely deti zpocatku problemy se sklonovanim tohoto jmena. Ale to je tak jediny problem, nikdo z deti se nad nim nepozastavoval. Mne osobne se to jmeno nelibi, ale k tem klukum se hodi. A jsou to krasni kluci ![]()
Neznam nikoho, urcite by byl jmenem vyjimecny. Ale osobne bych vubec nechtela mit specialni jmeno. Nechapu modu exotickych a originalnich jmen. Pro me je hranicni uz Sebastian
Ale hodne zalezi jal vy ho naucite vnimat svoje jmeno a jak ho bude oslovovat a brat nejblizsi okoli
@oligarcha píše:
Pro syna zvažujeme jméno Kvido. Otázka zní: znáte někoho s tímto jménem? Pokud ano, jak je nositel se jménem spokojen? Jak jméno vnímá okolí? Klidně připište i váš osobní názor… zajímá mě, jak moc velký úlet by byl zvolit tohle jméno 🙂 K příjmení a jménům sourozenců se podle nás hodí. Díky za všechny názory.
Mladší syn se měl jmenovat Kvido. Původně to byl pracovní název, ale tak se nám to zalíbilo, že jsme nad tím dost reálně uvažovali. Nicméně to vzbuzovalo údiv a většinou vyprsknutí smíchu, což mi přišlo blbý, když jsem si představila dítě, který to jméno bude muset nosit.
Taky znám malého Kvida. Klidně bych ho dala. Žádný problém nevidím. Alespoň nebude mít stádové jméno.
Já znám tu řadu Kvido od značky Albi. Dělají pexeso, hádanky, chytré vějíře, knížky, omalovánky, puzzle,… Docela dost toho máme doma. Jako lidské jméno mi to úplně nesedí.
Moje oblibeny
kdysi jsem o něm taky uvažovala…kdybych měla kluky dvojčata, byli by to Kvido a Hugo, mají svátky hned vedle sebe
ještě se mi líbil Cyril…Cyrda
na dovolené jsme zas potkali Izáka…ale osud asi ví co dělá, tak z Kvida byla nakonec Linda ![]()
Nikoho s takovym jmenem neznam, ale libi se mi a chtelo jsem ho, bohuzel to neproslo pres manzela ![]()
Žádného neznám a upřímně je to otřesné jméno. První co by mě napadlo by bylo, že kluk je chudák a rodiče idioti.
Znám dva, jeden je už dospělej a v pohodě se jménem je. Pak známá má malyho synka ale píše se myslím Quido a ten ještě nemá názor ![]()
@terien píše: Žádného neznám a upřímně je to otřesné jméno. První co by mě napadlo by bylo, že kluk je chudák a rodiče idioti.
No, to snad ne… ![]()
Úplně na pohodu…je to takové méně obvyklé, ale zase ne žádná velká divočina..když se vám to líbí…proč ne…?
Nepozastavovala bych se nad tím a o rodičích bych si kvůli tomu určitě nic špatného nemyslela, jak tu taky zaznělo
![]()