Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí
a líbí se mi i ten nápad ji zdrobnelinou říkat Lili ![]()
Navíc když si představím Lindu, představím si hezkou, atraktivni ženu
Je to fajn od miminka až po dospelou, klidně bych ji dala.
Ano, líbí, je pěkné, měkké a bude slušet dítěti i dospělé ženě. ![]()
Ano, mě se to jméno líbí. Syn má teď ve školce kamarádku Lindičku. Oslovuje ji “Lindí” nebo “Lindíku.” ![]()
Je to nádherné jméno, měla jsem tak pojmenovanéhp psa
. Zlí lidé ji budou říkat Linda- Pinda.
Nelíbí, ale asi jen proto, že znám osobu s tímto jménem a je to pěkný magor.
Za mne moc pěkné libozvučné jméno ![]()
jen s těmi zdrobnělinami + oslovením dítěte je trochu potíž.. asi Lindi nebo Lili
Krásné jméno, měli jsme fenku Lindu, Linduška jsme jí říkali…
@Alushka.S
Mám dceru Lindu.
A je Lindička, Linduška, Linďátko, Linďulín…dá se toho vymyslet spoustu, věřte mi ![]()
@Lajdus píše:
@Alushka.S
Mám dceru Lindu.
A je Lindička, Linduška, Linďátko, Linďulín…dá se toho vymyslet spoustu, věřte mi
Já vám věřím.
ale mě třeba Linduška ani Lindička nejde přes pusu. Linďátko a Linďulín jsou sice roztomilé domácí patvary, ale to já osobně nepovažuji za zdrobněliny. Kamarádka má dceru Lindu a ač jsou ji 3, tak je to pro mě prostě Linda. Když oslovuji přímo ji, tak ji říkám Lindi, ale když o ní mluvím, nejsem schopná říct, jak se líbilo Lindušce ve školce, ale prostě Lindě.
Ale já nemám problém s tím, říkat i mým dětem základním tvarem jejich jména. Jen mám ráda, když je i nějaká „ofiko“ použitelná varianta.
Ja teda nemam potrebu to jmeno zdrobnovat a menit, libi se nam Linda, rikame Linda. Kdyz byla mensi, tak Lindulka, ale Linda je kratsi. Syna taky nezdrobnujeme, nam se libi zakladni kratsi tvary. Lily nema s Lindou co spolecneho, to by me ani nenapdlo