Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ne. Jen v případě, že otec dítěte by byl Turek. Ale zní mi to maďarsky.
Naprosto strašné jméno. Zamer se na to, co se vám líbí, ne čeho je moc plus hloupé asociace.
@Russet píše:
Souhlasím, je to hrůza, jak mu budeš říkat zdrobnele? Jediná výhoda je, ze to nemá háčky, čárky…
Jinak maďarské jméno je Imre, ale cely tvar správně je Imrich, a kupodivu prý pochází z německého Emerich. Na jižním Slovensku je to hojně používané.
Emre zní tak nejak nezakonceně 🤔. Co třeba Erik, Edwin, Egon, Ernest, Eduard, Emil, Ervín, Eliot, Edgar…
Hrozné jméno, tvrdé, špatně vyslovitelné, nejde k tomu žádná zdrobnelina. Asi nejhorší klučičí jmeno, co tu za dlouhou dobu padlo
přímo tady na emiminu máš seznamy jmen, tak to projed, některá jsou fakt neobvyklá, ale hezká.
Tak dá se na něj zvyknout. Eliáš byl taky dřív netradiční a teď se běžně dává.
Mi se poslední dobou hodně líbí Eliot.
@Russet píše:
Jako Imrich mi to přijde zkomolené, odvozené ![]()
Tak třeba Emre Novotny by bylo vyloženě top ![]()
To jméno neznám, nedala bych ho, možná kdybychom byli oba Turci ![]()
Nemáte ani pár jmen ze kterých vybíráte? Vážně mas za měsíc termín a vůbec nevíte jak dítě pojmenovat?
Znam tedy z okolí případ, kdy pojmenovali dítě asi 2 týdny po porodu, ale nedovedu si to představit.
Kdybych ted vybírala jméno a chtěla nějaké co nemá každý druhy chlapeček, ale zároveň není žádná divočina, měla bych na seznamu Radek, Alexandr, Marek, Richard.
Mě se netradiční jména líbí, ale tohle fakt ne. Nedokončený celkem sedí ![]()
Jako takhle, nemám moc ráda jména končící na „é“. Mně to zní tak trochu zženštile, divně. To samé René.
Že to je cizí jméno apod. mě teda nějak neuráží. Asi většina kluků v ČR se stejně nejmenuje Bivoj a Vlk. Nám se pro druhého syna líbilo Edgar, Egon…
@Anonymní píše:
Za týden mám jít rodit a pořád jsme nevymysleli jméno pro našeho chlapečka, když jsme šli s přítelem po městě tak nějaká paní volala na svého syna " Emre"s přítelem jsme se zarazili že jsme ještě takové jméno neslyšeli u nikoho. Vím že je to Turecké jméno, A když jsme pak doma řešili jméno pro našeho chlapečka tak on na mě co říkám na jméno Emre… řekla jsem že ani náhodou
co si myslíte vy o takovém jménu? Nemám žádnou představu jak se bude jmenovat, mate někdo chlapečka s netradičním jménem? Ty obyčejné České například " Jakub " Petr " apod. Má u nás v rodině skoro každý
Okamžitě mi naskočila „lemra“. ![]()
Za týden mám jít rodit a pořád jsme nevymysleli jméno pro našeho chlapečka, když jsme šli s přítelem po městě tak nějaká paní volala na svého syna " Emre"
s přítelem jsme se zarazili že jsme ještě takové jméno neslyšeli u nikoho. Vím že je to Turecké jméno, A když jsme pak doma řešili jméno pro našeho chlapečka tak on na mě co říkám na jméno Emre… řekla jsem že ani náhodou
co si myslíte vy o takovém jménu? Nemám žádnou představu jak se bude jmenovat, mate někdo chlapečka s netradičním jménem? Ty obyčejné České například " Jakub " Petr " apod. Má u nás v rodině skoro každý