Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@curria Jojo, takovych par znam, vetsinou pak prudi ucitelky ve skolce a skole a vyzaduji pro jejich decka presne osloveni, nedej Boze aby to uca spletla a rekla decku jinak…
Nic ve zlem, ale pocitas s tim, ze na nej pubertalni spoluzaci budou volat “Kemre”? 😶 🙂
@Anonymní píše:
Za týden mám jít rodit a pořád jsme nevymysleli jméno pro našeho chlapečka, když jsme šli s přítelem po městě tak nějaká paní volala na svého syna " Emre"s přítelem jsme se zarazili že jsme ještě takové jméno neslyšeli u nikoho. Vím že je to Turecké jméno, A když jsme pak doma řešili jméno pro našeho chlapečka tak on na mě co říkám na jméno Emre… řekla jsem že ani náhodou
co si myslíte vy o takovém jménu? Nemám žádnou představu jak se bude jmenovat, mate někdo chlapečka s netradičním jménem? Ty obyčejné České například " Jakub " Petr " apod. Má u nás v rodině skoro každý
Mně se nelíbí a jak byste mu říkali zdrobněle? Emreček? To je hrozné ![]()
Týjo, tak Emre se mi moc líbí
na mě působí exoticky a vznešeně
@Will05 píše:
Týjo, tak Emre se mi moc líbína mě působí exoticky a vznešeně
je jich plný Luník IX-
nevím zda víte o co jde, ale můžete vygooglit, akorát varování — pak již vám nebude to jméno připadat exotické…a vznešené už vůbec ne
Žiji v Turecku a je to hodně používané turecké jméno. Sama jsem vdaná za Turka a jméno jsme vybrali tak, aby bylo jak české, tak turecké (ano, opravdu takové jméno existuje). Emre bych dala, pokud byste žili v Turecku/manžel byl Turek. Jelikož tu žiju, přijde mi to jako normální jméno. Ale dávat ho v Česku, když nemáte s Tureckem nic společného a 99% Čechů to jméno nepochopí, to mi přijde na hlavu. ![]()